Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Eladó a csongrádi téglarakás

Csongrád - A csongrádi önkormányzat kiárusítja a gátrekonstrukció után maradt 3-4 ezer tonnányi téglatörmeléket, amit a Körös-torok bejáratánál halmoztak föl a kivitelezők. Ha nem hordják el a méretes téglarakást, útalap lesz belőle az üdülőterületen. Pedig korábban más hasznosításra is tettek javaslatot.
Lassan egy éve éktelenkedik a csongrádi Körös-torok bejáratánál egy hatalmas törmelékhegy. A tégladomb abból az építőanyagból emelkedett, amit több mint száz éve a város árvízvédelmére használtak fel, és aminek védelmében a város szépészeti bizottmányának vezetője két éve szót emelt. Tóth Béla szobrászművész – aki esztétikai bűncselekménynek nevezte a gátrekonstrukciót – azt szerette volna elérni, hogy az élő skanzenként emlegetett belváros járdáit ezzel burkoltassa le az önkormányzat, de a döntéshozók ezt a javaslatot nem támogatták.

Áruba bocsátja az önkormányzat a gátrekonstrukció után maradt 3-4 ezer tonnányi téglát. A maradékot az útalapba építik a Körös-toroknál Fotó: Bíró Dániel

A gátrekonstrukció során a töltés oldalából kitermelt 1500-2000 köbméter téglát eredetileg mederbiztosításra használta volna föl a vízügyi igazgatóság csongrádi szakaszmérnöksége, de mint azt Biatovszki Lászlótól, az iroda helyettes vezetőjétől megtudtuk, végül a 2007-es beruházásokba nem fért bele ez a munka, ezért a méretes téglarakást az Atikövizig felajánlotta az önkormányzatnak. A település városgazdasági bizottsága pedig úgy határozott, hogy amennyi téglára a lakosság igényt tart, megvásárolhatja, darabját 35 forintért.

– Eddig 7-8000 téglát válogattak ki és vittek el – mondta lapunknak Bottyán István. Az értékesítést lebonyolító Körös-toroki gondnok szerint ennél jóval több is fogyna, csak nem csináltak neki hírverést. Mivel a 3-4 ezer tonnányi tégla feltehetőleg rövid időn belül nem talál gazdára, a városgondnokság tervei szerint, amennyi rajtuk marad, azt ledarálják, és útalapként használják föl a Körös-toroki üdülőterületen, ahol több utca is szinte járhatatlanná válik csapadékos időben. Bodor János intézményvezető hozzátette, a napokban felmérik a szükséges Körös-toroki útmunkákat, és hozzálátnak a kivitelezés előkészítéséhez. Gyovai Gáspár alpolgármestertől azt is megtudtuk, hogy a felesleges kőzúzalékot a külterületi utaknál használják fel.

Olvasóink írták

  • 1. Szécsényi Lászlóné 2008. február 07. 13:32
    „Miért nem szerveztek társadalmi munkában a csongrádi alsóvárosban járdaépítést, illetve a temető körbe kerítését, ebből a téglából...
    Murányi László képviselő úr szervezésével ...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

900 ezer forintba került a csongrádi karácsonyi vásár

Csongrád - Kilencszázezer forintba került a tavalyi csongrádi karácsonyi vásár. A művelődési… Tovább olvasom