Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Elárverezik a romos parancsnoki épületet

Csongrád - Kétmillió forintért akarta megvásárolni a Csongrád és Térsége Polgárőr Egyesület a várostól az egykori laktanya romos parancsnoki épületét – de csak nyílt árverésen lehet értékesíteni. A kikiáltási ár 10 millióval magasabb.
Kétmillió forintért akarta megvásárolni az egykori csongrádi laktanya üresen álló, háromszintes parancsnoki épületét a Csongrád és Térsége Polgárőr Egyesület, hogy megmentse az enyészettől.

Az épület műszaki állapota már az 1998-as ingatlanforgalmi szakvélemény szerint is csak 25 százalékos volt. Állaga azóta is romlott. Kihasználatlanul áll, és helyiségei elrendezése is meglehetősen előnytelen, a belső válaszfalak széttagolják. Az önkormányzat újabb becslést végeztetett: eszerint az épület értéke nettó 12–14 millió forint. A hatályos önkormányzati vagyonrendelet értelmében a város az ingatlant csak nyílt árverésen értékesítheti. Egy fordulót már tartottak, de senki sem jelentkezett, a következőt januárban hirdetik meg. A kikiáltási ár 12 millió forint plusz áfa.

Legalább 12 millió forintot vár az önkormányzat az egykori laktanyai ingatlanért. Fotó: Králik Emese
Legalább 12 millió forintot vár az önkormányzat az egykori laktanyai ingatlanért.
Fotó: Králik Emese

– Nem indultunk az első árverésen, s nem fogunk a következőn sem, nincs több pénzünk, mint amennyit ajánlottunk a városnak – mondta lapunknak Nagypál Sándor, a Csongrád és Térsége Polgárőr Egyesület elnöke. Azért akarták megvenni az épületet, hogy felújítsák, majd bérbe adják. Mint mondta: a legfontosabb a tetőfelújítás lenne, majd a földszint rendbetétele. Ha a vételi ajánlatukat a város elfogadta volna, ezt tették volna meg legelőször, s földszintre gyorsan találtak volna bérlőt. A Pro Urbe díjas egyesület több ingatlan tulajdonosa: a befolyt bérleti díjakból az év elején egy 82 négyzetméteres, Fő utca 12–18. szám alatti üzlethelyiséget vásárolt meg 5,5 millió forintért a megyei önkormányzattól. Elővételi jogáról az év elején lemondott a csongrádi önkormányzat.

Olvasóink írták

 • 9. Elnyomott.1 2012. január 07. 19:29
  „klj-54. Henriknek igaza van, szégyen egy ilyen vezető a polgárőrség élén,beláthatná már Nagypál hogy nélküle a szervezet sokkal támogatottabb helyre kerülne az csongrádiak szemében.Egyébként a kocsmatöltelékekről csak annyit, hogy ennek a csapatnak,ahogyan Nagypál nevezi a szervezetet nagy része bizony kocsmatöltelék,és büntetlenül kocsikázik a városban,vagy éppen kerékpározik már ha felbír szálin a kerékpárjára.Teljesen világos itt Nagypál a szálka az emberek szemében, a múltja, a jelene a pozíciója és a közönyös gőgje az őt véleményező emberek iránt.Ez árnyékot vet a polgármesterre, a képviselő-testületre és természetesen a döntések és intézkedések tisztaságára és korrupciómentességére.Mindannyian szem és fültanúi lehettünk a kommunisták és utódpártjuk gaztetteinek,Nagypál Sándor pedig ezeket szolgálta,és nem kényszerből ahogyan ő ezt állítja hanem mert fanatikusan imádta a puha diktatúra irányító közelségét.”
 • 8. klj-54 2011. december 27. 08:47
  „4. henrik
  Ne bántsd a munkásőröket!
  Azok tettek azért, hogy a többi ember nyugodtan éljen!
  Jobbak voltak a kocsmatöltelékek?”
 • 7. keletaru 2011. december 19. 11:44
  „Ennek ellenére ilyen bevétalekkel rendelkezik a szervezet azért mért mindig vesznek ki a közösből !! Nem értem a képviselők miért herdálják el ezeket a bevételeket , gondolom mert csak pár "száz" ezerről van szó az meg miiii ? S tudtommalk egy polgár őr sem lehet semelyik párt ragja említett ember meg narancsárgába indult ,gazdasági tevékenységet nem folytatthatnak , akkor hogy is van ez ? Nekem az jut eszembe még mindig megmaradtak a régi kiváltságok mint az csongrádi usziban is vagy négy meló hely van kedvezményessen vehetnek jegyet ....miért is , nem társadalmi munkában pénzért dolgoznak ????? Üdv Kuci”
 • 6. nemecsek 2011. december 18. 22:30
  „Sanyi bácsi mindig a saját feje szerint ment, a parancsnoki épület hasznosítására vonatkozó ötleteit megoszthatná, a testületben ülő kollégáival.Tevékenysége a példa, hogyan lehet céltámogatásként kapott városi forrásokat, egyéb célokra felhasználni. Lehet, hogy egyedül vagyok a véleményemmel, de a polgárőség végezze azt a feladatát amire alakult. Vagy ahogy szoktuk mondani a "suszter maradjon a kaptafánál".”
 • 5. costa 2011. december 18. 20:01
  „Lehet szidni utálni a képviselöt ,de a városvezetésbe nem a multja vagy a kapcsolatai révén jutott és nem is listán tehát valamiért csak beszavazzák az emberek oda. AZ is igaz ,hogy amit a polgárörség megkaparint azt azért mindig rendberakják és helyreállitják ,hogy ezt a város pénzéböl teszik hát ez van. De ha abbol akkor ezekszerint mégiscsak volt a városnak rá pénze akkor viszont nem öket hanem azt kellene felelöségre vonni aki nem csináltatta nem hasznositotta azt korábban. Lehet nekik kellene eladni a nádüzemtöl a sport pályáig vezetö utat is. Egyébként azokon kellene a port elverni akik a gengszterváltás után nem tiltották ki a közéletböl a régi elvtársakat. No de akkor kik ültek volna idáig a csongrádi városvezetésben, és kik ülnének ott most.”
 • 4. henrik 2011. december 18. 19:06
  „Mit akarnak már ezek a polgárőrök a vezetőjük a legnagyobb munkásőr és kommunista volt.”
 • 3. hank 2011. december 17. 22:10
  „"Honnét van pénze a polgárőrségnek?" --> úgy, hogy pl. megvette a volt MHSZ épületet (gondolom városi támogatással) és talált bele bérlőket.”
 • 2. Norbi56 2011. december 16. 13:13
  „Miért csodálkozol ezen ..tromi...
  Hol, melyik bizottságban ül "Nahaggyukmánpolgármesterúr" képviselő úr, nagy hozzáértéssel ? Mekkora a befolyása a város vezetőire immár évtizedek óta ? Kitől féltek a város mindenkori polgármesterei/jegyzői/ intézmény- és cégvezetői legjobban amióta Ő ott ül(het) ? Valamilyen megmagyarázhatatlan tudás/információ/ birtokában lehet ? Ki tudja miért nem a kulturális, vallásügyi, oktatási , sport bizottságban kapott helyet,... vagy ott is ?”
 • 1. tromi 2011. december 16. 10:35
  „Ez bennem mindig felmerül, hogy az önkori szegény mint a templom egere, és mindig mikor bajba kerül, a polgárőrség kisegíti a bajból és "megvesz " tőle valamit, persze mélyen értéken, áron alul. Utána pedig felújítja (a városellátóval láttam a multkor a főutcán=az nem önkormi pénz?) Honnét van pénze a polgárőrségnek? Hogy tudja a városi alkalmazottakkal felújítani? Ezt soha nem ellenőrzik?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lehetőséget látnak a csongrádi sporttelepben

Félmilliárdból született újjá a csongrádi Holt-Tisza, most a sporttelepet modernizálnák méltó színvonalúvá. Tovább olvasom