Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Elbontják a tavaszi árvíz mementóját

Már nem sokáig kell elviselni a csongrádi Móra Ferenc rakpart és a Zsilip utca lakóinak az idei rekordárvíz miatt épített több méter magas, begazosodott ellennyomó medencét. A héten ugyanis elbontják a homokzsákokból emelt építményt, és megkezdődik a Sárkányfarki zsilip helyreállítása. A kivitelező Szeviép Rt. szeptember végére ígérte a munkák befejezését.
A héten elbontják az árvízi mementót, amit április 20-án egy óra alatt építettek föl a csongrádiak Fotó: Bíró Dániel
Habár a védekezők dicsőségét hirdeti az a homokzsákokból emelt, több méter magas ellennyomó medence, amit április 20-án egy fertály órán belül építettek fel a Zsilip utca sarkára vezényelt önkéntesek, a környékben kezdik unni a rekordárvíz mementójának számító építményt.

Egyrészt azért, mert a homokzsáképítményt felverte a gaz, azon elszaporodott a parlagfű. Másrészt azért sürgetnék a terület helyreállítását, mert a várható őszi csapadékos időjárás a földmunkákkal együtt ellehetetlenítené a közlekedést a gát menti utcákban.

Mint arról korábban beszámoltunk, a kormányzat biztosította a szükséges forrásokat a sérült Sárkányfarki zsilip azonnali helyreállításához. Az újabb, júniusi árhullám miatt az áteresz műszaki feltárása elhúzódott ugyan, de a tervek elkészültek,és a munkát kivitelező céget is kiválasztották.

Legkésőbb szerdáig felvonulunk a területre – nyilatkozta lapunknak Demecs Zoltán, a közbeszerzésen nyertes Szeviép Rt. illetékes vezetője. A munkakezdés időpontja azért feltételes, mert az áramszolgáltatónak egy útban lévő villanyoszlopot ki kell váltania. A helyreállítás bontással kezdődik: elsőként a töltés mentett oldalán éktelenkedő ellennyomó építményt tüntetik el az útból. A 160 milliós beruházással szeptember végéig szeretne végezni a Szeviép Rt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kedden kezdődnek a csongrádi napok

Fotókiállítás, St. Martin-koncert, nyári színházi est, motorostalálkozó, valamint kenyérünnep és… Tovább olvasom