Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Elég egy nap az ebédfizetésre?

Tömörkény - Kevés az idő az iskolai menza díjának befizetésére, panaszolják a szülők. Az iskola vezetése szerint nekik ezt eddig nem jelezték.
Szeptemberben került a tömörkényi iskola a katolikus egyház fenntartásába, a baksi Szent Miklós Katolikus Általános Iskola és Óvoda telephelyeként működik. A fenntartóváltást megelőzően a gyermekek étkezését minden hónap 15-e után bármikor be lehetett fizetni, panaszolta olvasónk, aki azt kérte: ne írjuk le a nevét. Mostanában erre mindössze egyetlen munkanapon, 10 és 16 óra között van lehetőség, ez pedig nagy probléma a dolgozó szülők esetében. A szerkesztőségünkbe eljuttatott levelében azt is kifogásolja, hogy egy értesítő szerint ha a menzát nem rendezik a megadott napon, másnap már nem étkezhet a gyermek. Nem értik a mostani szigort, több fizetési napot, hosszabb „nyitvatartási időt" szeretnének.

Megkérdeztük a baksi központ igazgatóját. Somogyiné Utasy Ibolya arról tájékoztatott, hogy az ebédpénz befizetésének jelenlegi gyakorlata több hónap után alakult ki. – Megkérdeztük, hogy az előző években mi volt a szokás. Mint kiderült: munkanapokon 8 és 16 óra között lehetett a pénztárhoz járulni. Ennek időpontja ugyan tényleg módosult kissé, de a befizetés napjáról időben értesítést küldünk. A tömörkényi telephelyen a szülőkkel egyeztetve minden hónapban 10-e után kerül sor az előző hónap kifizetésére. A befizetést az adott napon bárki megteheti, még a gyerek is – fogalmazott.

Valóban kérték, hogy tartsák be a határidőt, ennek azonban mindenki eleget tett, így nem volt még példa arra, hogy egy gyerek ne kapott volna ebédet. Az igazgatónő hozzátette: náluk egyetlen szülő sem jelezte, hogy problémát okozna neki ez a rendszer.

Olvasóink írták

 • 3. KamuNeni 2013. február 13. 09:37
  „"Az iskola vezetése szerint nekik ezt eddig nem jelezték"

  Azert nem mert eddig a cikkig az iskola vezetosege nem fogyelt hogy mit mondanak nekik. A szavalkank jelentese van, Oda kell figyelni.”
 • 2. xenopus 2013. február 12. 21:21
  „Értelmes helyen ezt úgy oldják meg, hogy banki átutalással is lehet fizetni. A szülő megkapja e-mailben az összeget a szolgáltatótól, a szülő a netbankon keresztül pedig átutalja. Mindez kb annyi idő mint amennyi alatt ezt elolvastad.”
 • 1. deszkás 2013. február 12. 09:11
  „NEM!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megtartja Csongrád a rendelőintézetet

Csongrád nem adja állami tulajdonba és fenntartásba a Gyöngyvirág utcai rendelőintézetet. Tovább olvasom