Délmagyar logó

2017. 12. 13. szerda - Luca, Otília 2°C | 12°C Még több cikk.

Élelmiszersegélyt kaptak Csanyteleken

Csanytelek - 339-en kaptak Csanyteleken az uniós élelmiszersegély-program keretében elnyert adományból.
A 880 kilogramm liszt, 72 kilogramm lebbencstészta, 328 kilogramm durum orsótészta és 1116 liter tej a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal jóvoltából, a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Nagycsaládosok Országos Egyesülete közvetítésével jutott el a községbe, halmozottan hátrányos helyzetű családokhoz. Az adományt Kopasz Imréné családsegítő és a Nagycsaládosok Csanyteleki Egyesülete osztotta szét tegnap.

Olvasóink írták

 • 10. pirosmanci 2012. november 13. 17:59
  „Ajánlottak már kecsketartást, gombaszedést, ezek meg itt most azt ajánlják, dögöljön meg az "élhetetlen falulakója". Igaz, "mindenki annyit ér, amennyije van". De mennyit ér, akinek esze nincs?”
 • 9. Hidegen 2012. november 13. 12:46
  „A széthúzás, és az írigység megint. Ezek azok az emberek akik átlépnek az utcán a földönfekvö emberen, mert ugye az biztosan részeg. Mert ugye a viszonylagos "jómódból" könnyü ítéletet mondani a mások (sokszor önhibájukon kívüli) rászorultságáról”
 • 8. Nadim 2012. november 13. 09:16
  „tojás össze szedése a fészekböl”
 • 7. Turul2 2012. november 13. 08:30
  „, tojás szedés,
  Ez jó :-)”
 • 6. Nadim 2012. november 12. 13:36
  „Mindenki mehet ám falura és tanyára lakni. nem kell irigykedni meglehet próbálni csak a saját részre tartani jószágot és egyebet.Könnyű a másikat kritizálni, nagyon sok elhagyatott ház van falun is. Meglehet olcsón venni,de egyszerűbb a másikra haragudni mert ő kap.Persze jobb a városi élet és könnyebb várni a segítséget mástól.Igaza van az 5-ös hozzászólónak.Sokan még azt sem tudják mi az a disznóvágás, tojás szedés, zöldség termesztésről nem is beszélve.Na persze a kapálás sem egy leányálom, ITT KÉREK ELNÉZÉST AZOKTÓL AKIK EZT MIND TUDJÁK. AKINEK NEM INGJE NEM VESZI MAGÁRA!!!!!( Egy tanyán élő)”
 • 5. bakosandras 2012. november 11. 19:09
  „Látszik, hogy az előttem szólók városiak: ahhoz, hogy az ember megtermelje magának az ennivalót, egy házi "kiskert" kicsi terület. Biztosan művelik, akik bírják, de ez kevés. A jószágokat tényleg meg lehet enni, de előtte jó néhány hónapig etetni kell őket. Bár a tyúk is, disznó is sokféle hulladékot képes hasznosítani, azért rendes takarmány is kell nekik. Ezt vagy meg kell termelni, vagy meg kell venni. Egy csanyteleki ismerősöm, akinek egy hold földje van, idén az aszály miatt összesen három zsák kukoricát takarított be, ami néhány ezer forintot ér. Ez a mennyiség. ha, mondjuk lenne három levágásra érett hízója, és saját darálója, max. egy hónapig tartana ki. (Viszont százhúszezer forintot költött a beművelésre.) Amikor mi a nyolcvanas években mi anyakocát tartottunk, és eladogattuk vagy fölneveltük a szaporulatát, a nagyszülők a téesztől kukoricát, búzát kaptak. Amikor ez elfogyott, vettünk, tápot is. A szüleim kiszámolták, megéri-e. Sokáig megérte. Később az anyakocát már nem volt érdemes tartani, csak vettünk egy-két hízót, levágni. Aztán már azt sem volt érdemes, kiszámoltuk, és vállalhatatlan luxusnak találtuk. Nem a rászánt időt sajnáltuk, mert azt sohase számoltuk, főleg nem munkaidőnek - mert akkor a nyolcvanas években se érte volna meg ilyen "üzemméretben".”
 • 4. tavimaszlag 2012. november 11. 11:57
  „azért vannak mintafalvak, sokat utazunk, látom a hatalmas fóliákat, üvegházakat, rendezett portákat. Tényleg szomorú, hogy faluhelyen valaki nem műveli legalább a saját kertjét, nem tart legalább csirkét. Egy kis veteményes, egy kis gyümölcs, élhetetlen,aki erre sem képes!”
 • 3. piccola 2012. november 10. 20:06
  „Kedves Moderátor, az első hozzászóló "dögöljön meg" megnyilvánulása belefér a "tisztább tartalomba"? Ha már van moderálás, akkor az ilyeneket illene kiszűrni... (az én hozzászólásom is nyugodtan törölhető)”
 • 2. Turul2 2012. november 10. 15:59
  „Várom a következő hírt,amiben leírják,hogy eladták a kapott adományokat !!!”
 • 1. bánki 2012. november 10. 13:09
  „Nem értem !

  Faluhelyre élelmiszer segély ?

  A kertek műveletlenek. Normális estben van a ,,tiszta udvar", az állat udvar és a ,,kert".

  Dögöljön meg az a falulakó akinek nincs háziállatja és kertje !

  Végül is nem a Csillagtér a tizediken!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Márton napi felvonulás Csongrádon

Immár harmadik alkalommal rendezték meg Csongrádon a Márton napi városi ünnepséget lampionos felvonulással egybekötve. Tovább olvasom