Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Éleződik a kábelverseny Csongrádon

Jövőre tovább élesedhet a csongrádi kábeltévé-szolgáltatók versenye, az ősszel indult Rubicom ugyanis tavasszal hozzáláthat a hálózatbővítéshez.
A Fibernet régi kábeleit leszedték – jöhet a Rubicom. Fotó: Bíró Dániel
Várhatóan egy év múlva Csongrád egész területén két kábeltévés társaság szolgáltatásai közül választhat a lakosság. A versenyhelyzet kialakulására éveket kellett várniuk a csongrádiaknak. A sokáig monopolhelyzetben lévő Fibernetre 2005 elején panaszkodtak a helybeliek. Az önkormányzat ezért tárgyalásokat kezdeményezett egy másik szolgáltatóval, a Rubicommal, amely idén ősszel indította be saját rendszerét a városközpontban és a bökényi lakótelepen.

Azért csak ott, mert a település többi részén még az oszlopokon lógtak azok a használaton kívüli kábelek, amelyeket a Fibernet hálózatának korszerűsítése után hátrahagyott. Nyár végén lapunk is foglalkozott azzal a rendhagyó anomáliával, hogy a magassági előírások miatt csak két szolgáltató helyezheti el kábeleit a Démász csongrádi oszlopsorán, de ezt épp a konkurens Fibernet fent hagyott vezetékei nem teszik lehetővé.

Akkor a fővárosi központú cég csak valószínűsíteni tudta, hogy év végéig felszabadulnak az oszlopok, de tegnap már azt az információt kaptuk Garai Ágnestől, a Fibernet kommunikációs vezetőjétől, hogy egy hete végeztek a munkával.

– Egyeztetünk a Démásszal, az áramszolgáltatónak ugyanis szabványosítania kell saját hálózatát, statikai felülvizsgálatra lesz szükség, és csak azután foghatunk hozzá a hálózatbővítéshez – nyilatkozta lapunknak Kaslik Béla, a Rubicom ügyvezetője. Azt, hogy mindez mennyi időt vesz igénybe, nem tudta megmondani. Példaként említette, hogy Szentesen tíz hónap alatt végzett ezzel a munkával a Démász, de közben megengedte, hogy a kábeltévések is megkezdjék a vezetékek kihúzását. A kivitelezés ütemezéséről sem tudott érdemi információt mondani Kaslik Béla, viszont az egyértelmű, hogy plusz 5 fok alatt nem lehet elkezdeni a fejlesztést, így hát várhatóan tavasszal vesz nagyobb lendületet az építkezés. A cégvezető érdeklődésünkre annyit elárult, elégedett a csongrádi forgalommal: a Rubicom nem egész három hónap alatt több száz új ügyféllel kötött szerződést Csongrádon.


Élénkülő árverseny

Valóban jót tesz a verseny a csongrádi kábeltelevíziós tarifáknak – legalábbis az ügyfelek szemszögéből. Nyáron még arról számoltunk be, hogy júliustól 5149 forintra emeli a családi csomag havi díját a Fibernet. A versenytárs szeptemberi megjelenésétől viszont már csak 3652 forintot kért ugyanezért a szolgáltató. Most a Fibernet meglévő ügyfeleit is akciókkal bombázza: amelyik előfizetőjük a több csatornát magában foglaló csomagra vált át, a felfelé módosítás napjától három hónapig a régi csomag árán veheti igénybe a szolgáltatást. E kedvezményektől független az árversenyben továbbra is az újonc Rubicom vezet Csongrádon. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az '56-os diák és a megbocsátás

Negyedikes gimnazistaként került bele az 1956-os eseményekbe Csongrádon Botos József, aki jelenleg a… Tovább olvasom