Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 20°C Még több cikk.

Elfogadták a költségvetést Csongrádon

Négy fideszes szavazatnak köszönhetően szerdán késő este elfogadták Csongrád 2007-es költségvetését. A büdzsé jóváhagyását személyeskedést sem mellőző vita és egy baloldali gesztus előzte meg.
Az Összefogás Csongrádért Egyesület frakciója és a szocialista Somogyi Árpád (jobbról) – nem ugyanúgy szavazott. Fotó: Bíró Dániel
Hegedűs Péter távollétében négy jobboldali támogató szavazat elegendő volt ahhoz, hogy a csongrádi képviselő-testület szerdai rendkívüli ülésén a grémium megszavazza a város költségvetését. Tarr Ágnes a büdzsétervezet több eleménél, így a kötvénykibocsátás lehetőségei kapcsán is hiányolta az előzetes vizsgálódások írásban közölt eredményét, egyúttal nehezményezte, hogy a módosítási javaslatokat figyelmen kívül hagyta az előterjesztő polgármester. Bedő Tamás erre megjegyezte, hogy a munkáját érintő bírálat akkor lenne jogos, ha a képviselő a grémium elnökeként részt vett volna a pénzügyi bizottság költségvetési egyeztető tárgyalásain, de ilyen egyszer sem fordult elő. Tarr ezt személyeskedésnek vette, és közölte: a kerettárgyalásokat a polgármesternek és a hivatal irodavezetőinek kell elvégezniük, nem a szakbizottsági elnöknek.

Somogyi Árpád felszólalásában újfent amellett kardoskodott, hogy a főbb kérdések tisztázására elegendő idő áll rendelkezésre az év során, de a zavartalan működéshez szükség van elfogadott költségvetésre. Végül Pap Gabriella korábbi véleményét fenntartva mondandóját azzal egészítette ki, hogy a város éljen felterjesztéssel a kormány felé, amiben kérik, hogy az ország vezetése dolgozzon ki kompenzációt a csongrádi gondok enyhítésére. A kezdeményezést a szocialisták is támogatták. Ezek után 17 képviselőből 11 igennel szavazott az idei büdzsére. A hét szocialista városatya mellett megszavazta a költségvetést a fideszes Pap Gabriella, Ternai László, Gyovai Gáspár és Pozsár Tibor.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Dűlőutak a feledés homályában

A csongrádi dűlőutak neveinek kitáblázását tervezik, hogy azok ne vesszenek a feledés homályába. Az… Tovább olvasom