Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -2°C | 4°C

Elfogynak a gyerekek Csongrádon

Csongrád - Vezetői kinevezésekről, illetve óvodai csoportról is vitáztak tegnap a képviselők. Elhangzott: az, hogy nem indul csoport, nem jelenti az intézmény bezárását.
A várnál jóval hosszabb, két szünettel is megszakított polémia kerekedett a tegnapi testületi ülésen a jövő évi óvodai beíratásokról. Kőrösi Tibor (Fidesz) polgármester azt mondta, hogy borúlátó, hiszen 30-cal több kisgyermek megy el iskolába, mint amennyi belép az óvodai oktatásba – ez egy tanév alatt egy egész osztálynyi veszteség. A benyújtott javaslat szerint jövőre ne hirdessen a város beiratkozást a Fő utcai óvodába. Igaz ugyan, hogy a csoportok átlaglétszáma a Széchenyi utcai Gézengúz Óvodában a legalacsonyabb, az indoklás szerint a város településszerkezete, a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek magas száma miatt erre az intézményre mindenképpen szükség van.

A Gézengúz Óvodára szükség van.
A Gézengúz Óvodára szükség van.

Az oktatási bizottság elnöke, a szintén fideszes Bartókné Vincze Zsuzsanna is tragikusnak nevezte a folyamatot, amely során a jövőben nehéz döntéseket kell majd meghozni. – Létszámleépítésre, csoportösszevonásra azonban most nem kerül sor, sikerült áthidaló megoldást találni – fogalmazott. Nem az óvoda bezárásáról van szó, hangzott el többször is. A polgármester a Széchenyi-iskola helyzetét hozta fel példaként: ott is kimaradt egy évfolyam, de az iskola ennek ellenére nem szűnt meg. A szócsaták olykor személyeskedésbe fulladtak, az elhangzott mondatok pontosítása végett az ülés filmre vett részleteit is végignézték a honatyák. Végül úgy határoztak: a biztonság kedvéért kérdezzék meg a katolikus egyházat, átvenné-e a Fő utcai óvodát.

Az ülésen bemutatkozott a képviselőknek a járási hivatal nemrég kinevezett vezetője, Holubán Csilla. A Városellátó Intézmény vezetője lett Hajdú László, a könyvtár élére Illés Péter Lajos került. Ünnepi műsorral lépett fel a gimnázium egyik osztálya, majd átadták Az év családja kitüntető címet a hat gyermeket nevelő Horváth Károlynak és feleségének, Nagy Erzsébetnek.

Olvasóink írták

 • 12. csongradi8 2013. január 02. 07:58
  „Bartókné Vincze Zsuzsanna is tudomásom szerint elég érdekes módon mielőtt napvilágot látott volna ez a hír, átíratta a csemetéjét másik óvodába. :) Mert ... És az is érdekes hogy pont abban az óvodába nemengednek új csoportot indítani ahonnét anno a jelenlegivezetőnek el kellett mennie mert... Igaz hgy másik óvodába mr tornaszoba sincsen a gyerekeknek mert annyit csoportot indítanak. Akkor hogy is van ez ????”
 • 11. keletaru 2012. december 28. 18:45
  „. Hidegen :-( Local patrióták el kezdtek ki halni ITT ! TEHÁT FOGYUNK..........persze ez bentről NEM látszik ...A semmire építik a költségvetést iskolázottak szokás szerint !! Üdv Lévai Attila ( Kuci )”
 • 10. Norbi56 2012. december 28. 15:23
  „Kedves Hidegen! nem tudom gondolkozott-e már ezen a néhány soron. Vajon miért írhatta szegény Kölcsey?
  Kölcsey Ferenc Himnusz 5. versszak vége 6. szakasz első négy sora.. (1823 )

  "Hányszor támadt tenfiad
  Szép hazám, kebledre,
  S lettél magzatod miatt
  Magzatod hamvvedre!

  Bújt az üldözött, s felé
  Kard nyúlt barlangjában,
  Szerte nézett s nem lelé
  Honját a hazában, "”
 • 9. Hidegen 2012. december 26. 16:46
  „Ez a baj "gyöngyszem"! Hogy lassan csak itt laksz. Pedig hazát általában nem úgy vált az ember mint fehérnemüt. Ha van olyan szerencsés kedves "gyöngyszem" hogy megkérdezheti még a nagyszüleit, esetleg dédszüleit, (akik jó nagy esély van rá hogy akár két világháborút is megértek), hogy mennyire volt könnyü az Ö életük? De minden nehézség dacára bizonyos hogy soha nem tették fel a kérdést így ahogy Ön. Nekik az a szó hogy "HAZA", az olyan szent dolog volt mint a templom!”
 • 8. gyöngyszem2 2012. december 25. 11:29
  „Fogy a magyar...mert aki csak tud,megy el...(ott gyarapít,vagy nem vállal gyereket egyáltalán)....vajon miért?...
  Mivel ez országos probléma,nem lehet egyszerű az önkormányzatnak,hiszen csak részben TUDNÁK befolyásolni.
  Ezért is érezhetjük hogy tudatosan hoznak olyan döntéseket "odafenn",és joggal érezhetjük hogy nem kellünk ide.
  Számomra ez a megalázó......csak akkor hol kellek?????.................
  Régen azt mondták :Egy a hazám........Lassan azt mondom hogy csak itt lakok....”
 • 7. dodoni 2012. december 23. 13:48
  „"Az oktatási bizottság elnöke, a szintén fideszes Bartókné Vincze Zsuzsanna is tragikusnak nevezte a folyamatot ..."

  Egy fenéket tragikus! Kezdje csak el ezen aggályait szisztematikusan minden fórumon hangoztatni pillanatokon belül meg fogja tapasztalni azt, hogy a magyar társadalom túlnyomó többsége nem, hogy bajnak nem tartja a népesség fogyását, a születésszámok elégtelenségét, de egyenesen örül neki. Vele együtt természetesen annak is, amivel mindez jár.”
 • 6. keletaru 2012. december 23. 09:21
  „Sajnálom egyeseknek ez számít fejlődésnek , hogy már csak postából van kettő , s mindent " át " festenek más színűre !Igen vannak itt jó dolgok is , csak kereslet NINCS rá ! Semmi dicsőség nincs abban mindég alamizsnából van ki húzva a település költségvetése az utolsó pillanatban + Nem megsértődni kellene HANEM a ELSZÁMOLNI a 20 évvel, hova is lett egy két értéke a településnek , bizottságokkal s a nélkül ...... Tudni kellene "fel"- állni a SZÉKBŐL !Nem látják egyesek a szigorú gombnyomkodásaik miatt tartunk itt! Ekkora gőgöt ! DE hátra felé tudnak mutogatni , csak a bibi ott kezdődik akkor is ŐK ültek ott ! S fogyott a település , s vagyona ŐK akkor is haza vitték ciklus végén a jutalmat !!! Hát szerintem ez a gusztustalan .....mint látszik a kritika büdös ! Értünk ?! Miattunk ?! Nekünk ?! Üdv Kuci”
 • 5. Hidegen 2012. december 23. 07:33
  „Mert sajnos ez az egy szórakozása maradt egyeseknek Csongrádon.
  Meg különben is "itt mindig minden rossz". Ez ma Magyarország. Semmi kiútkeresés, csak síránkozás, és vádaskodás...”
 • 4. tisza2 2012. december 22. 23:10
  „Nem lehet érteni, hogyan lehet ilyen goromba, már-már gusztustalan megjegyzéseket írni.”
 • 3. keletaru 2012. december 21. 16:30
  „Egy gondolat milyen érdekes a BAGÁZS nem fogy úgy mint az itt lakók .......Üdv Kuci”
 • 2. keletaru 2012. december 21. 16:15
  „Semmi vész !!! Hisz a bagázs és annak az apanázs MEG MARAD/-T !!!! Ez a lényeg 20 év kemény munkája ...ugyi ! Üdv Kuci ( Lévai Attila )”
 • 1. papika56 2012. december 21. 10:17
  „Gondolom az új vezetők mind: fidesznyikok ugye ??”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatódik az egészségváros ügye

A befektető eddig nem kérelmezte, hogy belterületbe vonja az évekkel ezelőtt tervezett egészségvárosnak helyet biztosító földet. Tovább olvasom