Délmagyar logó

2017. 12. 15. péntek - Valér 6°C | 13°C Még több cikk.

Elfordították a parkolótáblát

Csongrád - A hétvégén látogatók ezrei érkeztek a Körös-toroki Napok rendezvényeire – közülük néhányan még nem is tudják, valójában mennyibe került nekik a csongrádi buli.
Az üdülőterülethez vezető Bökényalja utcát mindkét oldalon megállni tilos táblákkal rakták végig. Az utcán kijelölt parkoló van, ám a parkolást jelző táblát a városellátó alkalmazottai elfordították, így jelezve, hogy ne álljanak oda a járművel érkezők. Sok gyanútlan autós azt hitte, vandálok tették – és más, egyértelműbb jelzés híján 30 ezres bírságba szaladtak. Akinek szerencséje volt, időben összefutott a járőröző rendőrökkel – ők figyelmeztettek, hogy ott sem szabad megállni, a többség azonban rutinból beparkolt a kijelölt helyre.

Az autósoknak sokba fog kerülni a félreértés. Fotó: Palatinus Csaba
Az autósoknak sokba kerülhet a félreértés.
Fotó: Palatinus Csaba

A közlekedési táblákat nem a rendőrség helyezte ki, a kollégák a vonatkozó jogszabályok értelmében jártak el – tudatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Csongrád polgármestere, Kőrösi Tibor szerint egyrészt az útpadkán már az előző években is tilos volt a parkolás, hogy vészhelyzet esetén közlekedhessen a mentő, a tűzoltó, másrészt mivel idén nem ők, hanem a Stefánia Catering Kft. szervezte a programokat, a parkolás rendje is az ő kompetenciájuk volt. A cég ügyvezetője, Kozák Pál pedig azt mondta: a szerződés értelmében a városellátónak le kellett volna szerelnie a táblát.

Olvasóink írták

 • 7. Hugika010 2012. augusztus 11. 19:28
  „"Az autós akár arra is gondolhat, hogy vicces kedvű emberek fordították el a táblát. " hát ja, ez a legvalószínűbb, ami az autós eszébe juthat, sajnos....”
 • 6. maug 2012. augusztus 09. 17:49
  „Ilyen a magyar viselkedési morál. A munkát hanyagul végzik el, a rendőrség pedig kihasználja az alkalmat és rögtön bírságol : "a kollégák a vonatkozó jogszabályok értelmében jártak el ". Hát persze! Ez a legnagyobb képmutatás a világon. Gondolom kell a pénz a költségvetésbe. Ha éveken keresztül minden rendben ment, akkor most miért újítanak? (lehet direkt hibáztak?).”
 • 5. iDeges 2012. augusztus 07. 12:07
  „A forgalmi rend megvaltoztatasat nem ilyen modon oldjak meg az ertelmes emberek. Jobb helyeken figyelemfelhivo tablakat raknak ki minde 10 meterben, hogy veletlen se parkoljon oda senki. Itt az egyszerubb megoldast valasztottak, hisz igy nagyobb az esely a birsagok kiosztasara.”
 • 4. klj-54 2012. augusztus 07. 09:33
  „Ha a tábla az őt tartó alumínium oszlopon volt akkor a rendőrség HAZUDIK!
  Tessék már azt a rusnya jogszabályokat egyszer az életben megtanulni.
  Akit megbírságoltak az pedig személy szerint az út kezelőjének azon alkalmazottja ellen indítson polgári pert akinek ez a tábla leszerelése munkakőri kötelessége lett volna.
  Én egyszer megtettem!
  Kettő év és nyertem, azóta Pécsett betartják a regulát:)”
 • 3. NTK 2012. augusztus 07. 09:26
  „Kultúr helyeken az időszakosan érvénytelenített táblákat letakarják fekete fóliával és körbe ragasztó szalagozzák, hogy a szél ne vigye le róluk. Ez így ebben a formában szerintem szabálytalan. Az autós akár arra is gondolhat, hogy vicces kedvű emberek fordították el a táblát. Szerintem itt egyértelműen arra mentek az illetékesek, hogy balekot fogjanak. Úgy látom lett is néhány...”
 • 2. hank 2012. augusztus 07. 09:08
  „"Kőrösi Tibor szerint egyrészt az útpadkán már az előző években is tilos volt a parkolás, hogy vészhelyzet esetén közlekedhessen a mentő, a tűzoltó" -> Az előző évben mindkét oldalon álltak. Egyébként itt nem erről van szó. Ez egy parkoló, ahol elfordították a táblát. Egyébként aki először jön ide, annak semmit sem mond, hogy mi volt az elmúlt évben. Erre nem lehet hivatkozni.

  Egyébként rengeteg ilyen táblaanomália van a városban. Több helyen egyszerűen csak eltűntek a táblák oszloppal együtt. Pl. a Jugó bolttal szemben levő utcába a Jugó bolt (Justh Gyula utca) felöl nem szabadna behajtani (régebben így volt, és egy kötelező haladási irány tábla is jelzi ezt), azonban ez a tábla pár hónapja szublimált és most egy áruszállító autó parkol a tábla helye mögött. Ugyanebbe az utcába pár hónapja egyik irányból nem lehetett behajtani, a másik irányból meg személyautóval nem lehetett behajtani. Tehát bárki aki az utcában lakik és személyautóval közlekedik, minden nap szabálysértést követ el. (A "kivéve célforgalom" is hiányzik természetesen.)

  Javasolnám a városellátó intézménynek, hogy nézzák át a közlekedés helyzetét a városban és a táblákat korrigálják sűrgősen.
  Ezeket a bírságokat pedig a rendőrségnek méltányosságból el kell engednie, hiszen úgy tűnik, hogy a városellátó hibázott. Vagy az autósoknak kell jogi lépéseket tenniük.Pl. minden táblát letakartak fekete zsákkal, kivétel ezeket.”
 • 1. favágó 2012. augusztus 07. 08:50
  „13-as villáskulcs, visszafordítani és lefényképezni utána telefonnal. Ennyi.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kevesebb a szőlő, több lesz az olasz bor

A fagyok és a szárazság miatt a tavalyinál jóval kisebb szőlőtermés lesz - nettó borimportőrré válhatunk. Tovább olvasom