Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Elkészül végre a piroskavárosi iskola

Csongrád - Két éve kezdték, néhány héten belül befejezik a piroskavárosi iskola felújítását Csongrádon. A maratoni beruházás számos nehézségbe ütközött.
Úgy tűnik, nem kevés akadály után végre befejeződik a Piroskavárosi Általános Iskola felújítása Csongrádon. Korábban megírtuk, hogy az intézmény korszerűsítésére 2009 őszén 120 millió forintot nyertek, de tavaly nyáron a fővállalkozó Gen-Ép Építési Zrt. felszámolás alá került, így a munkálatok leálltak. Pedig az idő sürgetett: akkor már közel egy éve állt üresen az épület. Az iskolában ugyanis 2009-ben úgy kezdték a tanévet, hogy a felsősök a Síp utcában, az alsósok a szomszédos parókián tanultak. A zrt. felszámolását követően az intézmény fenntartója, a Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása a befejező munkálatok elvégzésére új közbeszerzési eljárást írt ki, egyes munkákat közvetlenül az önkormányzat rendelt meg a Gamesz bevonásával. Az elmúlt hetekben a projekt helyszíni ellenőrzését végezte a közreműködő szervezet, a VÁTI Nonprofit Kft. Ekkor megállapították, hogy az eredeti pályázathoz mellékelt engedélyes terv és kiviteli terv között eltérések vannak.

Két teremben már új parketta borítja a padlót. A szerző felvétele
Két teremben már új parketta borítja a padlót.
A szerző felvétele

– A pályázati tervben lakkozott parketta szerepelt, azonban a kiviteli tervben ez nem olvasható, így a padlóburkolat viaszos réteget kapott – ismertette Gyovai Gáspár alpolgármester. – Az önkormányzat néhány napon belül lépett az ügyben, és megítélte a szükséges 4,4 millió forintot. Ha pedig már úgyis hozzáfogunk, akkor nem a régi parkettát csiszoltatjuk, hanem újra cseréljük. A probléma 10 tantermet érint, ebből kettő szülői és vállalkozási felajánlásokból már elkészült. Természetesen azt is vizsgáljuk, miért nem volt szinkronban a pályázati és a kiviteli terv, illetve, hogy hibázott-e valaki ebben az ügyben – tette hozzá. Az iskolában a munkálatok folyamatosan zajlanak, így október végére befejeződhet a maratoni felújítás.

Információink szerint a felszámolt vállalkozással szemben még folyik a nyomozás.

Olvasóink írták

 • 15. palfisz 2011. október 15. 20:25
  „Iforgo
  Igaza van,csak sajnos így is megy a "hülyítés", mint mindig! Vagy balról, vagy jobbról! Meglehet nem is politikai indíttatásból. Azt pedig az idő dönti el, hogy a gyerekek boldogan fognak-e tanulni ott?!!”
 • 14. lforgo 2011. október 14. 08:04
  „Kár itt egyik, másik újságra/hírforrásra mutogatni, mivel egyik se pártatlan, mindenkinek az a hírforrása ami a saját szája ízének megfelelő és lehet itt bizonygatni oda vissza, hogy az enyém az igaz, a másik hazudik- meg fordítva, nincs értelme. Nemhogy nyugtáznánk, hogy végre kész az iskola, nyugodtan tanulhatnak a gyerekek és mindenki azt olvas amit akar és annyi tudással boldog amit abból kihámoz. Bár nem kell naivnak nézni, tudom nagyon jól, a trollok nem nyughatnak, a kötelesség az kötelesség!”
 • 13. R.Péter 2011. október 13. 21:09
  „A Kertvendéglő rendezvénytermével minden rendben? Hallatszik hogy a szomszédos lakók aláírás gyújtésbe kezdtek?!”
 • 12. Juccus 2011. október 13. 20:33
  „Na szóval, a belső vizsgálat LOL, rendőrségi feljelentést tenni pedig ismeretlen tettes ellen nem nagy cucc, mivel nincs aki esetlegesen hamis vád miatt aztán feljelentéssel élhetne. Na de nem baj, a fántásztikus helyi tárgyilagos, minőségi, színvonalas pártújság, oppárdon hírújság majd jól megírja mi is történt valójában.”
 • 11. keletaru 2011. október 13. 17:19
  „Tisztelt Kommentelők !

  Szerintem e viták partalanok , mivel jogalkotóink elfeledtek a köz-érdekében "jól"-dolgozó/-ra törvényt alkotni . S e módon csak annyit kell mondani az ISKOLÁT-végzetnek Ő jót akart csak nem jött össze s már kész is nem lehet senkit felelőségre vonni ! Ismerjük a demokráciát 80 évre titkosítva ...... akik meg a váron kívűl , az lekvár álláspontjuk , szerint . Akkor a MOZI -val mi is a helyzett . Valaki csak cáfoljon már ......tudtommal egy vetítés sem volt !!!! Kívűlről úgy látszik megint építik ...gondolom garanciás meló lehet ......Üdv Kuci”
 • 10. Norbi56 2011. október 13. 16:50
  „kedves Swain!
  Egyetlen apróságra hívnám fel a figyelmed. A 2010. évi októberi helyhatósági választások után azonnal vizsgálat kezdődött a folyó beruházások ügyében, úgy tűnik eddig semmi eredményre nem vezetve !
  Három dologra gondolhatunk:
  1./ Aki/k a vizsgálatot végezték nem találtak semmit, mert nincs mit találni.(kétlem)
  2./ Találtak de rájuk vagy a megbízóikra nézve is kellemetlen, esetleg az Ő múltbeli tevékenységükről állít ki negatív bizonyítványt tehát nem érdekük a nyilvánosságra kerülés.(valószínűsítem)
  3./ Nem értenek ahhoz amit vizsgálniuk kellene.(ilyenre is volt példa az elmúlt évben).(feltételezem)
  Na most ha én újságíró lennék, nyilván ezeket a szálakat görgetném végig.
  1./Ki tett javaslatot az ominózus beruházásokra? Célszerűség!
  2./Ki fogadta el őket?
  2./Ki készítette el a pályázatokat és Ő/ők milyen kapcsolatokat ápoltak a befolyással bíró(jobboldali többség van 12 éve , és a városüzemeltetésért 12 éve a jelenlegi Fideszes alpolgármester felel) képviselőkkel.
  4./ A pályázatok finanszírozásának módját és benyújtását ki szavazta meg ?
  5./ Kinek / kiknek volt a feladata a pályázatok megvalósulásának ellenőrzése?
  6./ Ezek elvégezték e a munkájukat ?
  7./ A beruházások hogyan( minőség, mennyiség) valósultak meg ?
  8./ Ki intézkedett a benyújtott számlák kiegyenlítése ügyében? Történt e úgy számlakiegyenlítés, hogy a megfelelő dokumentumok nem álltak rendelkezésre?
  Tehát, ha én egy közpénzből finanszírozott városi újság szerkesztője lennék( mint Te ) akkor ezt már régen megírtam volna, utánajártam volna, kíváncsi lettem volna, a szakmád? alapvető szabályai szerint.
  Nem tudom tudod e mennyi az önkormányzat adósságállománya és mennyi a költségvetés hiánya?
  (Nem személyeskedés képen de, a Te fizetésed ezt a hiányt növeli, hiszen a téged foglakoztató KFT a vízszámláját sem tudja kitermelni!) Illene legalább megdolgozni ezért a pénzért!
  Az újságot tudni illik nem a HATALMON lévők finanszírozzák, hanem mi valamennyien. Éppen ezért az újságot nem nekik kell írni hanem nekünk.
  A sajtónak mint a modern politikatudomány által az egyik legbefolyásosabb hatalmi ágnak komoly feladata van, de ami itt e téren folyik az inkább komolytalannak nevezhető, mert amit kiadtok az inkább egy siker(hir )harang mint korszerű tájékoztatást nyújtó média.
  Állok rendelkezésedre a párbeszéd folytatásához!”
 • 9. Swain 2011. október 13. 15:43
  „@Norbi56: "éles hang" és sértegetés között van némi különbség - de nagyon elkanyarodtunk a témától
  summa: a Piroskavárosi Iskola ügyében folyik a rendőrségi vizsgálat, az önkormányzatnál pedig belső vizsgálat lesz”
 • 8. palfisz 2011. október 13. 14:36
  „A problémát ott látom, hogy a sajtó az olvasottságra vágyva mindent megtesz! Csongrádon az "egyik" csak azt publikálja, ami a jelen vezetésnek nem kellemetlen (netán elvárt), a másik pedig mögé szeretne világítani a turpisságoknak!
  Persze érthető, hogy nem mindenki az ÉLET és Irodalom újságot olvassa!”
 • 7. Robinho 2011. október 12. 22:08
  „Gyerünk Uraim, ez már buli a javából. Élvezettel olvasom!”
 • 6. Norbi56 2011. október 12. 20:24
  „Kedves Swain!
  Ha az inkriminált lap bármely szerkesztője, stb... olyat ír ami nem felel meg a valóságnak akkor pert kell indítani ellne és meg kell nyerni ! Ellenben ha csak azt írja meg hogy a "király meztelen" - még ha éles hangon teszi is ezt - miközben a mamelukok váltig állítják, hogy milyen szépen öltözött akkor inkább a mamelukokkal , a meztelenséggel és a királlyal van probléma és akkor azokon, azok környékén kellene változtatni! Te hogy´ gondolod ?
  Például írhatnál erről (a városi lap szerkesztőjeként) őszintén a saját véleményedet megfogalmazva( ha szabad) ! Érdeklődéssel olvasnám !”
 • 5. Swain 2011. október 12. 19:47
  „@Norbi56: ez továbbra sem változtat azon, hogy a linkelt oldalnak nem a tárgyilagos információközlés a célja, hanem a személyes sérelmek publikálása”
 • 4. Norbi56 2011. október 12. 19:18
  „Kedves Swain !
  Ha a Te általad szerkesztet városi közpénzen kiadott lap is szolgálna némi információval akkor nem kellene ez is olvasni. De tudod az ember úgy kap, úgy tud tárgyilagos képet alkotni, ha egy ügyről több forrásból olvas el , szerez be információkat. Én ezt szoktam tenni, nem derogál elolvasni a város honlapján az előterjesztéseket( már amit nem titkosítanak), aztán természetesen elolvasom az inkriminált lapot is, s az általad szerkesztettbe is szívesen olvasnék, de még egy nyamvadt hírdetést is nehéz bele eljuttatni, pedig megpróbáltam.
  Mindig utólag, mindig (ön)cenzúrázottan( és legalább annyira "elfogulatlanul" jelennek meg benne az írások mint az általad leszólt hírforrásban. Éppen ezért a Te klaviatúrádról még a kommentek sem hitelesek !”
 • 3. Swain 2011. október 12. 16:41
  „@Norbi56: micsoda kiegyensúlyozott, tárgyilagos, személyeskedésektől mentes hírforrás :D”
 • 2. Norbi56 2011. október 12. 16:28
  „Az ügy részletesebb megismerése érdekében:
  http://www.csongradihirek.hu/portal/index.php/koezelet/294-gyovai-sunnyog-hajdu-lapit-a-varos-fizet”
 • 1. tromi 2011. október 12. 09:53
  „Ismerve a gazdasági környezetet, ez azon beruházások egyike, ahol a beruházás ugyan jóval többe került, de legalább kézzel fogható eredménye van. És azok közül is olyan, amelyek nem a nyugdíjasok, polgárőrök, szociális helyzetből rászorultakat, politikusok, ahhoz közelállók kényelmét szolgálja. Ez igen ritka manapság. Én jobban sajnálom a közpénzt a buborék beruházások előkészítésére, félig megvalósítására, mint az iskolára és az óvodára. Sajnálom a projekt manegerektől, akik a semmit körülírva házalnak az ál statisztikai adataikkal, az ál közvélemény kutatásaikkal, és meg mondják, hogy nekünk milyen uszira, szocotthonra, stb-re van szükségünk. (Előkészítünk, terveztetünk olyan pályázatokra, amire elve az önköltségi részre nincs is keret) Egyszer az ezekre költött összegeket kellene összeszámlálni, és akkor rájövünk, hogy ez az iskola felújítás nem is volt drága...de ahhoz még kell 50 év az emberek fejében, főleg azokéban akik itthon maradnak, maradtak...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kátyúzás Csanyteleken

Egy nap alatt végeztek az útjavításokkal Csanyteleken. Tovább olvasom