Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Elkészült a csanyteleki Remény szociális központ

Csanytelek - Még 2005-ben döntötte el a képviselő-testület, hogy az ingatlant elkéri az államtól, amely akkoriban a fóti gyermekotthonhoz tartozott. Döntés igen hosszú idő után, 2011-ben született - Kató Pálné.
– A következő évben kiírták a megfelelő pályázatot, így 7 millió forint önrésszel belevágtunk a beruházásba. Teljes felújítást végeztünk az épületen, a berendezésre még egymilliót szánunk, illetve arra majd további pályázatot nyújtunk be – tudatta Kató Pálné, Csanytelek jegyzője. Az összesen 53 millió forintból megújult Remény Szociális Alapszolgáltató Központ telephelyét ingyen kapta meg a falu a Nemzeti Vagyonkezelőtől, kötött célú felhasználásra.

Szombaton avatják a megújult épületet. Fotó: Králik Emese
Szombaton avatják a megújult épületet.
Fotó: Králik Emese

Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

Az intézmény korábbi, Kossuth utcai központjával kapcsolatban időnként felmerültek újabb igények – például imaszoba és foglalkoztató létesítése –, az azonban nem volt bővíthető tovább. Az összes alapellátás átkerül a most elkészült, évtizedekkel ezelőtt még iskolaként is használt épületbe. A polgárőrség, az eddig külön-külön épületben székelő családsegítő és a gyermekjóléti szolgálat is ott kap helyet, a felszabaduló helyiségeket pedig a tervek szerint bérbe adja az önkormányzat. Az új intézményt korszerűsítették, hőszigetelték, megoldották az akadálymentesítést. A telephelyet a falunap kezdő, ünnepélyes rendezvényeként ma 9 órakor avatja fel Farkas Sándor országgyűlési képviselő, Forgó Henrik polgármester és Holubán Csilla, a járási hivatal vezetője.

Olvasóink írták

  • 1. KamuNeni 2013. július 13. 08:13
    „Nem egy boldog helyet tukroz a "Remeny" nev. Depresszios inkabb. Valtoztassatok meg.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset Csongrád és Szentes között: teljes útzár volt a 451-esen

Baleset történt a 451-es főúton Csongrád és Szentes között: a rendőrök teljes útzár mellett… Tovább olvasom