Délmagyar logó

2018. 06. 25. hétfő - Vilmos 12°C | 22°C Még több cikk.

Elkészült a csongrádi kilátó

Csongrád - Elkészült a csongrádi Körös-torokban az a kilátó, amelyet az Összefogás Csongrádért Egyesület készíttetett közel 30 millió forint pályázati pénzből.
A munkát – megírtuk – nyáron kezdték, a Happy Day Hotel udvarán kapott helyet a nem mindennapi projekt. Az egyesület elnöke, Murányi László önkormányzati képviselő elmondta, a kilátóval régi álma teljesült.

– A kétkedők gyakran nekem szegezik a kérdést, hogy mi szükség van erre, miért nem fontosabb dologra költöttük ezt a pénzt. Mi egy egyesület vagyunk, munkahelyet például nem tudunk teremteni, viszont odafigyelve és a lehetőségeket jól kihasználva el tudunk csípni olyan pályázatokat, amelyek által érdekes, turistacsalogató attrakciókat hozhatunk létre. A kilátó a városnak egy fillérjébe sem került, és a környéken nincs párja – foglalta össze. Elismerés illeti Mészáros Piroska projektmenedzsert, ifjabb Pászti T. Gyula tervezőt, valamint az Autark Kft.-t, a Fém-Vill-Ép-Tech Kft.-t és a Get-Energy Kft.-t, tette hozzá.

A kilátóval Murányi László régi álma teljesült. A látvány meseszép, érdemes felmenni a toronyba. Fotó: Králik Emese
A kilátóval Murányi László régi álma teljesült. A látvány meseszép, érdemes felmenni a toronyba. Fotó: Králik Emese

A kilátó műszaki átadása a napokban megtörténik, hamarosan látogatható lesz. Az áramellátását napelem biztosítja majd, illetve néhány, az érdeklődők biztonságát szolgáló elem beépítése van még hátra. Az egyesület nemrég hozatta látogatható állapotba az Ellés-monostor romjait, tovább folytatja a turisztikai fejlesztéseket, a jövő évi tervük egy drótkötélpálya a Tisza felett.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Most Nagypál jelentette fel Kőrösi Tibort

Feljelentette Kőrösi Tibor csongrádi polgármestert Nagypál Sándor, a város polgárőrszervezetének elnöke. A Szegedi Nyomozó Ügyészség dönti el, indul-e eljárás. Korábban Kőrösi jelentette fel Nagypált. Tovább olvasom