Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 5°C Még több cikk.

Elkészült a hó ügyeleti terv

Csongrád - A csongrádi Városellátó Intézmény helyettes vezetőjét, Ágoston Imrénét kérdeztük: felkészült-e a város a télre?
Itt a tél, és egyre hidegebbek a napok, és éjszakák. Országszerte lesett az első hó, ami bizony sokakat váratlanul ért, próbára teszi a közlekedő emberek vezetési tudását, és nagy feladat elé állítja a hó eltakarításért és az utak karbantartásáért felelős intézményeket is.

Felkészültek-e a télre? - GALÉRIA

A csongrádi Városellátó Intézmény helyettes vezetőjét, Ágoston Imrénét kérdeztük a helyi felkészülésről. – Intézményünk dolgozói felkészítették a hó eltakarításra-, és útsózásra használható gépeinket. Befejeződtek a karbantartási munkálatok, így 10 géppel, és 16 főnyi kezelő személyzettel ugrásra készek vagyunk. A gépekbe beszereltek fűtő berendezéseket, mellyel a járművek éjszakai melegen tartása is megoldottá vált. Só elegendő mennyiségben van és megoldott az utánpótlása is, ha elfogyna. Elkészítettük a hó ügyeleti tervet, mely december 15-étől jövő márciusig érvényes, de természetesen már most is be tudunk avatkozni, ha szükséges, és már el is kezdtük az utak sózását. Feltöltő kártyákat is vásároltunk gépkezelőinknek, hogy bármikor elérhetők legyenek, ha szükséges. A Nagyréti területen a korábbi gyakorlathoz hűen egy helyi vállalkozó végzi a hó eltakarítást, ahol szükséges. Az elvégzett munkát kiszámlázza nekünk és intézményünk ez alapján fizet neki - mondta Ágostonné. – Ha a külterületen-, illetve a tanyán élőknek adódnak problémái a hó miatt, a Polgármesteri Hivatalt lehet értesíteni erről, és ők jelzik ezt részünkre, dolgozóink pedig a lehető legrövidebb időn belül segítségükre sietnek majd. A Tanyagondnoki szolgálattal is kapcsolatban állunk. Ha segítségre szorulnak ők, vagy valamely gondviseltjük, jeleznek és mi segítünk – tájékoztatott Ágoston Imréné.

Olvasóink írták

 • 7. pisztolyos 2012. december 14. 19:42
  „Hát akkor csatába legények! Maximum csatát vesztünk,majd az a bizonyos városházi hó felelős vezeti a harcot.”
 • 6. csongradi8 2012. december 13. 18:01
  „Igazából az a rengeteg emberrel együtt kellene dolgozni akiket kiközvetítettek, ha van köztük 10 ember használható akkór sokat mondok. A többiről meg inkább nem írok semmit...”
 • 5. uborka 2012. december 13. 10:52
  „Hát ezért fizetést is kapnak??????? Röhej,hogy miket nem találnak ki!!! Terv, miről, kinek??? Persze ezek tudnak valamit , összeköttetésben az Istennel, Hát erről tényleg nem lehet mit írni, meg áll az ész!!!!!!!!!!”
 • 4. keletaru 2012. december 13. 09:58
  „Lényeget felejti itt el mindenki ami benne van az első mondatban ! " Elkészült a hó ügyeleti terv " Tehát már szóltak a hónak is tud róla ! Az nincs le írva mi van a tervbe mi is tudjuk ha le esik a hó , ők tudják az a lényeg ! Mi meg ellapátoljuk ! Csak tudnak a MI nagyjaink ott fennnnnn magasban a kakasülön ! Mi balgák meg ezt sem tudjuk értékelni ! Üdv Kuci”
 • 3. timoboll2 2012. december 13. 08:10
  „Van a városvezetésben egy több mint egy évtizede - közel sem saját anyagi érdekeinek gyarapításával törődő - városvezető, aki éjt nappallá téve a város strukturális működtetéséért felel. Talán őt is illene egyszer megkérdezni a feladatellátásról...”
 • 2. Egyolvasó 2012. december 12. 20:10
  „Felkészültek-e a télre? Felkészülni felkészültek, csak az a fránya hó olyan hirtelen leesett.”
 • 1. egy_ismerős 2012. december 12. 11:01
  „Felkészültek-e? Lehet, hogy technikailag igen, de az kevés. Csongrádon órák óta esik a hó. Ehhez képest a Fő utca és a 451-es út téli gumival is veszélyes, a mellékutcákról ne is beszéljünk, ahol több centiméter hú áll az utakon. A kerékpárutak is veszélyesek, havasak. Gyermekkel nem is indulnék útnak kétkerekűvel. A tolólappal felszerelt traktor húzza a FALEVÉLLEL teli pótkocsit, amire hóemberré változott közmunkások GEREBLYÉZIK össze a levelet, már amelyik nem a Széchenyi iskola előtt ül a kerítésen dohányozva, beszélgetve. Ősz óta erre nem volt idő? Amikor soha nem látott mennyiségű embert közvetítettek ki ilyen feladatokra. Nem lehetne nekik hólapátot adni? Én úgy látom, hogy felkészültek, de nem erre a télre, vagy ők még az ősznél tartanak és márciusban fognak havat lapátolni...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Atomenergiáról - nem középiskolás fokon

A csongrádi gimnazisták mindent tudtak az atomenergiáról, akár ellene, akár mellette kellett érvelni. Tovább olvasom