Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 24°C Még több cikk.

Elmosta a víz a bokrosi utat

Csongrád-Bokros - Tanyákat választ el egymástól egy fokozatosan szélesedő árok Bokroson. Elmosta a víz az utat, a tavaszi áradás előtt mindenképpen helyre kell hozni, bajba kerülhetnek egy tanyacsoport lakói.
– Tavaly nyáron egy felhőszakadás elmosott egy földutat Bokroson. Ez nagy gond, megnehezíti az ott élők közlekedését, helyre kellene végre hozni – mondta a településrész önkormányzati képviselője, Gyovai Gáspár.

Az állateledelgyár mellett van egy fóliatelep, ennek a háta mögött történt az eset. Az út alatt egy régi, vasból készült áteresz vezette a Tisza felé a csapadékot. Egyszer akkora volt az eső, hogy a cső nem győzte nyelni, kimosódott körülötte a homokos talaj. Ez pedig úgy derült ki, hogy egy kisteherautó szeretett volna átkelni az áteresz fölött, de orral előre besüppedt, a cső fogta meg a járművet. Tulajdonképpen egy pillanat alatt tűnt el a út két szakaszát összekötő rész, emlékezett vissza Gyovai Gáspár.

A ˝szakadék˝ nyár óta egyre szélesebb, de 1-2 millióból újra járható út lehetne itt. Fotó: Králik Emese
A ˝szakadék˝ nyár óta egyre szélesebb, de 1-2 millióból újra járható út lehetne itt. Fotó: Králik Emese

– Azóta egyre szélesebb a „szakadék", hiszen itt laza a talaj. Az még a kisebb baj, hogy a két elválasztott részen élőknek, gazdálkodóknak most kerülniük kell. Nagyobb gond akkor lesz, ha esetleg kiárad a Tisza. Amikor megemelkedik a vízszint, egy tanyacsoport csak ezen az egy földúton közelíthető meg – árulta el.

Bedő Tamás polgármester is járt a mára már 4-5 méter széles hasadéknál, némi humorral úgy fogalmazott: lassan nem is javításra, hanem egy hídra lenne szükség. Egy hasonló ötlet tavaly már tényleg elhangzott, emlékezett vissza a képviselő, de szerinte nem ez a megoldás. – Egy, a korábbinál jóval nagyobb átmérőjű beton átereszt kell letenni, majd visszatölteni a talajt. Úgy vélem, 1-2 millió forintból meg lehetne csinálni – közölte. 

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Még egy művégtagot is lopott egy férfi Csongrádon

Régiségeket lopott egy férfi Csongrádon. Szalagos magnót, kerékpárt és egy művégtagot is elemelt. Tovább olvasom