Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Előadás munkahelyteremtő pályázatokról

Csongrád - Munkahelyteremtő pályázatokról tart ismertető előadást Bakos Tamás, a Széchenyi Program Iroda regionális szakmai csoport vezetője a város önkormányzatának szervezésében csütörtökön 16 órától, a Városi Galéria dísztermében.
Az előadás témája: a Munkahely teremtési pályázatok az Új Széchenyi Tervben. Az előadás ingyenes.

Olvasóink írták

 • 3. Norbi56 2012. április 21. 08:28
  „Egy kicsit más szempontból világítanám meg a kérdést.
  A KSh adatok alapján az elmúlt évben a (Országos adat) a nettó átlagkeresetek nőttek. Csakhogy az átlag mindig elfedi az igazságot. Valójában a Bruttó 250 ezer Ft alatti jövedelmekből származó nettó kereset jelentősen csökkentek és az adóterhek illetve a megélhetési költségek nőttek. Ebből következően a fogyasztásra, szolgáltatás igénybevételre rendelkezésre álló szabad források csökkentek. Már pedig itt a Dél-Alföldön a munkavállalók 95 %-a ez alatt a 250 ezer forint alatti jövedelemből, zöme minimálbérből él. S ha a keresleti oldalról nézzük, márpedig a termelésnek és szolgáltatásnak akkor van értelme, ha van fizetőképes kereslet áll vele szemben akkor ezen a környéken nem szabad vállalkozásba kezdeni, mert nem képes még egy minimálbéren bejelentett vállalkozót sem eltartani.S van még egy néhány ok. A lakosság drasztikus fogyása az elvándorlás . Az átlag feletti jövedelemmel rendelkezők mobilitása, ami azt eredményezi, hogy a jövedelmeiket nem itt használják fel, költik el, további fogyasztást és ezen keresztül munkahelyeket nem itt generálnak. Ezek szintén a piac szűkülését eredményezik. Így aztán itt vállalkozásba kezdeni sem termelő sem szolgáltató szektorban nem is érdemes. S ez tovább generálja a városunkhoz hasonló települések leépülését. Ez az alma belül már rothadt. Sajnos.S ezért szemfényvesztés az egész!”
 • 2. keletaru 2012. április 19. 18:20
  „Szánalmas előadást lehet tartani . De értékteremtő VALÓS megoldást KI tud kinálni ??? Meeeert ez csak ÜRES HASBA beszélés !!! MULTI KÖRNYEZETBENNNNNN ! Hová termeljünk mikor az ÁTVEVŐNEK JOGA VAN NEM FIZETNI !! Ja és ezt persze mind miattunk nekünk értünk ! Van olyan település ahol ezek után még KÖZTISZTELETBEN lévő vezető van !! Kell ezt meg magyarázni ??? Üdv Kuci”
 • 1. Qllancs 2012. április 18. 21:20
  „MAKÓN miért nincs ilyen ???????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Környezet- és természetvédők közgyűlése

A Környezet- és Természetvédők Csongrád Városi Egyesülete szerdán 15 órától tartja közgyűlését a Batsányi János Gimnázium 2. emeletén, a fizika I. teremben. Tovább olvasom