Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Először szednek belépőt a Körös-toroki Napokon

Csongrád - Augusztus elején ismét benépesül a csongrádi üdülőterület, ekkor rendezik a 22. Körös-toroki Napokat. A fesztivál történetében először belépődíjat is szednek.
A korábbi évekhez képest ugyan tovább húzódtak a tárgyalások a Körös-toroki Napok kapcsán, de végül megszületett a megegyezés a területet üzemeltető Csongrádi Víz- és Kommunális Szolgáltató Kft. illetve a programokat szervező Stefánia Catering Kft. között: idén augusztus 2-5 között rendezik meg a Dél-Alföld egyik legnagyobb nyári fesztiválját. A legfontosabb újdonság: idén belépő díjat - 500 forintot - szednek a látogatóktól.

A fiataloknak a Körös-toroki Napok a felhőtlen szórakozást jelenti.
A fiataloknak a Körös-toroki Napok a felhőtlen szórakozást jelenti.

- Több okból is muszáj volt megszüntetnünk az ingyenességet. Mindenek előtt végre pontos adatunk lehet a látogatottságról, amit eddig legfeljebb találgathattunk. Másrészt a fiatalkorúak más színű karszalagot kapnak, és őket nem fogják kiszolgálni alkohollal - magyarázta a belépőjegy bevezetésének szükségességét Gyovai Gáspár, Csongrád alpolgármestere. A rendezvényen közel száz biztonsági őr felügyeli majd a rendet - a rendőrséggel, a vízi rendészettel és a polgárőrséggel összedolgozva. Megtudtuk: a 10 milliós nagyságrendű kiadás teljes költségét a programszervező fedezi.

A fesztivál az olykor szokatlanul magas vízállás ellenére is számos érdeklődőt vonz a festői szépségű vidékre. A szervezők a Tisza szeszélyessége miatt "B terv"-vel is készültek, amit a város képviselő testülete már jóvá is hagyott. Az elgondolás szerint amennyiben megduzzad a folyó, a mentett oldalra kerül a program. A város vezetése az üdülőtulajdonosokra is gondolt: májusban lakossági fórumra hívják őket, ahol tájékoztatást kapnak arról, hogyan tudják megközelíteni a rendezvény ideje alatt az ingatlanjaikat. Számukra ingyenes lesz a behajtás, a strandfürdőt pedig mindenki ingyen használhatja. A fesztiválra érkezőknek 1000 forintot kell fizetniük az őrzött parkolásért.

- Hat helyszínen várjuk a fesztiválozókat, a beléptetést a körforgalomnál bonyolítjuk le egy nagy beléptető kapun. A sztárfellépők mellett - Heaven Street Seven, Kowalsky meg a Vega, Magashegyi Underground, Alvin és a Mókusok - a világzenei színpadon csongrádi művészeti egyesületeknek is lehetőséget biztosítunk, hogy megmutassák magukat és természetesen itt lesznek azok a rock és alternatív zenekarok is - Road, Subscribe, Intimtorna Illegál -, akiket az internetes fórumokon is követelnek a rajongóik - beszélt a fellépőkről Kozák Pál, programszervező.

Cége hatodik éve vesz részt a Körös-toroki Napokon alvállalkozóként, tavaly került hozzájuk a programok szervezése. Éjszaka sem áll meg az élet a fesztivál ideje alatt: az üdülőközpont diszkóiban közel 40 Dj pörgeti majd a korongot. A fesztivál utolsó napján az Irigy Hónaljmirigy lép fel a nagyszínpadon, a koncert után tűzijátékkal zárul a fesztivál.

Olvasóink írták

27 hozzászólás
12
 • 27. david94 2012. június 10. 13:08
  „Hát szerintem ez egy nagy hülyeség ne, hogy már 17 évesen ne ihassak meg egy pár sört -.-”
 • 26. sz.katuska 2012. május 22. 10:15
  „hát jó, legyen belépő, de akkor azért kapjunk is vmit! ne vízben tocsogó, összesz..rt 3 fülkés mobilwc-t, amiből 2 nem működik már 1. nap du, ne eget verő árakat a sátorbüfé(k)ben, ne szemetet mindenhol...rajta,rajta
  Ja amúgy kíváncsi leszek ténylegesen ki felügyeli majd a karszalag színét:)ugyan már...ha lefotóznám majd az összes beb...szcsizott tizenévest, ahogy esik-kel, meg a nyaralók alá dobja Karakékat, kiderülne, mennyire ´praktikus´ ötlet volt ez...vagy lesz szeszkommandó?
  azért kíváncsi vagyok!hátha..”
 • 25. agyhalott 2012. május 17. 23:37
  „"Elmarad Dolhai Attila és a Gipsyland együttes koncertje - értesített a Csongrádi Városkép Nonprofit Kft."
  Ezt a céget minek tartja a város, ha a programokat külsős céggel szervezteti? Vagy félnek, hogy annyira profin hoznák össze az egész rendezvényt, mint ezt a koncertet?

  Az 500 Ft meg mást jelent egy egyetemistának, egy munkanélkülinek, meg egy 10-20-30 éve (jól fizetett pozícióban) dolgozó (létező) embernek.

  "23. ganzales 2012.05.13. 21:32
  majd ha homokzsákokat kell tőlteni,és a gátra vinni saját autóval,üzemanyaggal...akkor is jusson eszetekbe,gazemberek!"

  Mi jusson eszembe? Csináltam nem egyszer, de sem a Körös-toroki Napok, sem Ön nem jutott eszembe közben ;)”
 • 24. agyhalott 2012. május 17. 23:28
  „"Habár lehet ,hogy izraeli kötődés van a szervezők között."
  Ennyire hülye hogy lehet valaki :O
  Vagy én vagyok az, csak még nem tűnt fel magamnak?”
 • 23. ganzales 2012. május 13. 21:32
  „majd ha homokzsákokat kell tőlteni,és a gátra vinni saját autóval,üzemanyaggal...akkor is jusson eszetekbe,gazemberek!”
 • 22. Power 2012. május 12. 13:51
  „A 300 Ft-os vizitdíj nem volt jó...a 300 Ft miatt milliárdokat költöttek el a nép szavaztatására. Nem csoda, hogy a fiatalok is elmennek.”
 • 21. keletaru 2012. május 11. 20:22
  „Éééééés ettől már élhető is lesz a üdülő telep ! Szánalmas ennyi idő alatt EZ a RENGETEG ISKOLÁZOTT erre a döntésre jutott ! a rengeteg APANÁZSBÓL ! Üdv Kuci”
 • 20. tromi 2012. május 08. 12:39
  „Nekem sem az 500-al sem az 1000-el nincs bajom. A NAV lelkiismeretére bízom a számlát, ahogyan tavaly is...:-)
  De: minek fizessek,ha a város túlsó felén is hallani a mélyerősítőket, hogy remeg az egész lakás. A fenének kell a hangfalakat a víz és a város felé fordítani? Egyáltalán nem lehet olyan buli hogy ne kelljen a dobogást hallgatni? Régen miért sikerült sokkal nagyobb látogatottság, és programok mellett? 96-2000 között nem hallatszott 4 km-rel odébb!
  Mérsékelni kellene a hangerőt!”
 • 19. bambulla 2012. május 07. 20:23
  „medvejanos
  nem maradtam le semmiről
  az 500 Ft-os belépő a normál programokra van
  a plusz belépő pedig gondolom a diszkóba szól
  500 Ft-ért mit vársz te?
  mindenhova be tudj vele menni?
  ember, te voltál manapság szórakozni?
  egy belépő 1000 Ft
  az hogy szeretnék hogy a fogyasztás helyben csapódjon le és ne a hátizsákból iszogassanak az szerintem érthető”
 • 18. medvejanos 2012. május 07. 19:55
  „17. bambulla 2012.05.07. 18:30

  Látom te pedig a szövegértésről és lehet az irodalom írásbeli érettségiről maradtál le.”
 • 17. bambulla 2012. május 07. 18:30
  „medvejanos, maug
  látom ti az ingyen programokat szeretitek
  nem nagyon gondoltok bele abba hogy mennyibe is kerül egy fesztivál lebonyolítása
  szervezés, plakátolás, hirdetés, biztonságiak, színpad, hang-fénytechnika, fellépők díja, utaztatása, étkeztetése stb.
  500 Ft? mi az manapság?
  ne sajnáld kiadni azt a pénzt
  vagy ha igen akkor maradj otthon és ne károgj itt feleslegesen”
 • 16. medvejanos 2012. május 07. 17:06
  „Ja és ismerjük be.
  Ennek nem a népszámlálás a lényege, hanem, hogy ne legyen saját ital fogyasztás, hanem vedd meg szépen ott sok sok pénzért sok sok plusz bevételért...”
 • 15. medvejanos 2012. május 07. 17:04
  „Az 500 forinttal annyi a problémám, hogy bemegyek és ha még bemegyek valahova ott még pluszba kell fizetni.
  Tehát azért a SZIN-el ezért elég nehéz összehasonlítani... :) Plusz ott sátorozhatsz is azért a pénzért.
  Viszont jobb ötletnek tartanám, hogy legyen akár 1000-1500 forint a belépő, de akkor utána bárhova mehetek. Nem lesz hat millió karszalag rajtam.”
 • 14. Juccus 2012. május 07. 13:21
  „Nah, sikerült végre némi minőséget is csempészni a programok közé.”
 • 13. Krampampuli 2012. május 07. 09:49
  „500Ft napijegy? nagyon helyes. akinek ennyit sem ér meg otthon marad, így tényleg az megy ki aki szórakozni akar”
 • 12. Nagyonbéna 2012. május 06. 21:53
  „Programszervező Pál tavaly Szegeden összekutyulta a tradíciókkal rendelkező szegedi sörfesztivált és a grill fesztivált az augusztus 20-i dzsembörivel. Nehogy hamarosan Csongrádon is Körös-toroki Boros, Lovas és Táncfesztivál kerekedjen augusztus 20-án egy kis pálinkakóstolóval! Természetesen belépős.”
 • 11. hank 2012. május 06. 13:20
  „Igen-igen. Pro és kontra.
  A VOLT fesztivál kb. annyi idős mint a Körös-toroki Napok. És nem lehet egy lapon említeni már a 2 fesztivált.
  Pedig ez is lehetne akkora. Hely van bőven.”
 • 10. Swain 2012. május 06. 10:53
  „Alvin, HS7, Magashegyi Underground, Road, Subscribe lesz a SZINen is, Csongrádon is - ott napijegy a helyszínen: 9500 Ft. Ennek fényében kellene elgondolkodni, hogy mennyire pitiáner összeg egy ötszázas napijegy. Vasárnap ingyenes lesz, 14 év alatt szintén ingyenes.”
 • 9. Logaritmus 2012. május 06. 00:45
  „Ha jó a szervezés, hiteles a stáb, akkor azért vannak szponzorok is ha kell! Tavalyelőttig a SZIN sem panaszkodhatott, tavaly csökkent a hírek szerint a nézőszám, idén az ilyesmi okozhat kisebb szponzori bizalmat és bevételt. Meglátjuk Kozák úr mit csinál jól, de egy ingyenes rendezvény fizetőssé tétele mindig kevesebb nézőt szokott vonzani. Egy katasztrófális év után pedig se szponzor, se néző.”
 • 8. hank 2012. május 05. 22:24
  „A hivatalos program a www.korostorokinapok.INFO oldalon lesz, ahogy az előző években is.
  A fent említett programok nem végelegesek, hanem tervezett programok. Több fesztivál van a Körös-toroki Napok körül ezért még módosulhat.”
27 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Diákszerenád lovas kocsival

hagyományoknak megfelelően Csongrádon csütörtök este a város középiskoláinak búcsúzó diákjai szerenáddal köszöntötték a volt tanáraikat. Tovább olvasom