Délmagyar logó

2017. 08. 17. csütörtök - Jácint 17°C | 32°C Még több cikk.

Első fokú a védekezés a Tiszán Csongrádtól Mindszentig

A mai napon I. fokú árvízvédelmi készültséget rendelt el az ATI-VIZIG a Tisza folyó mindszenti mértékadó vízmércéjére, a Csongrád-Szentes-Csanytelek-Mindszent-Mártély-Baks-Dóc-Sándorfalva településeket érintő folyószakaszon.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

 
A vízgyűjtőkön a hóban tárolt vízkészlet tovább csökkent, de az egyébként kicsi időszaki átlagnál még mindig több. A következő napok csapadéka, és a 0 fok feletti maximum hőmérséklet miatt tovább folytatódik az olvadás. Az elmúlt napok árhullámainak nagyságát döntően ezzel együtt a leesett eső határozza meg.

Az ATI-VIZIG területén jelentős mennyiségű eső hullott az elmúlt 24 órában, területi átlaga 20,1 mm volt. A maximum értéket Csengelén mérték 36,1 mm-rel. A Körösökön az elmúlt 24 órában lehullott csapadék nem indított újabb árhullámokat.

A Maros vízrendszerében nem alakultak ki jelentősebb árhullámok, de a folyó teljes szakaszán árad. A jelenleg mederben lévő vízből Makónál (vízállás 9.00-kor 116 cm) nem várható jelentősebb vízszintemelkedés.

Az Alsó-Tiszán a körösi árhullám leérkezése miatt az áradás üteme felgyorsult. Mindszenten a vízszint kedd este elérte az I. fokú szintet (650 cm.). A Tisza jelenlegi árhulláma viszonylag gyenge, így magasabb készültségi szint elérése a következő periódusban nem valószínű. A Tisza vízállása 9:00-kor Szegednél: 578 cm.

A rakparton a víz fokozatosan lép ki az úttestre. A rakpart forgalom előtti újbóli megnyitása a Tisza további áradása miatt, a következő időszakban nem várható.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád is dilemmázik ivóvíz-ügyben

Kiderült, mégsem társulhat Szekszárddal Csongrád az ivóvíz-szolgáltatásra. Tovább olvasom