Délmagyar logó

2018. 05. 25. péntek - Orbán 17°C | 27°C Még több cikk.

Elutasította a bíróság a bokrosi gazda keresetét

Bokros - Falugyűlésnek indult, pereskedés lett belőle: tavaly a csongrádi polgármester és egy bokrosi férfi kölcsönösen feljelentette egymást. Az egyik ügyet nemrég lezárták. A bíróság szerint Balogh Jánosnak el kell viselni, ha rosszat mondanak rá.
Tavaly májusban szervezett falugyűlést Csongrád-Bokroson egy helyi gazda, Balogh János. A helybeliek azt szerették volna a városvezetés tudtára adni, hogy úgy érzik: az együttélésből ők alig profitálnak, talán jobb lenne, ha önálló településként léteznének tovább. Vitáztak fejlesztésekről, pénzről – ki-ki a vérmérséklete szerint szólt hozzá a témához.

A fórumon történtekről Kőrösi Tibor csongrádi polgármester az interneten olvasható blogjában írt, majd az ingyenes önkormányzati újság is foglalkozott az összejövetellel. Az írások többek között azt szögezték le, hogy mindössze egyetlen bokrosi lakos – Balogh János – szorgalmazza a leválást, és az elhangzott érvek valótlanok voltak. Júniusban rendkívüli testületi ülést tartottak a csongrádi városházán, ekkor Balogh János a napirendi pontok tárgyalása előtt szót szeretett volna kérni, hogy elmondhassa véleményét. Kijelentette, az interneten, illetve a városi lapban olyan hangot ütöttek meg vele szemben, amellyel megbántották, becsületébe gázoltak.

Kőrösi Tibor polgármester nem adott Baloghnak szót, de mindketten azt mondták a nyilvánosság előtt: feljelentik a másikat. A jelenet nem sokkal később helyet kapott a már említett városi újságban, méghozzá egy fotóval. Balogh János végül emiatt tett a polgármester ellen feljelentést a helyi rendőrkapitányságon. Ez nem az ő hatáskörük, közölték a bokrosi gazdával a rendőrségen, és a feljelentést a bírósághoz továbbították.

– A napokban kaptam egy végzést az ügy lezárásáról. Azt írják: Csongrád és Bokros státuszának kérdése közügy, a közügyek megvitatása, az ezekkel kapcsolatos véleménynyilvánítás alkotmányos alapjog. Azzal, hogy megszerveztem a falugyűlést, számítanom kellett arra, hogy az események a figyelem középpontjába kerülnek, és esetleg rám nézve kellemetlen, sértő nézetek is elhangzanak majd, amit az ügy jellegénél fogva el kell viselnem – tájékoztatta lapunkat Balogh János. Fellebbezni nem akar a határozat ellen.

Egy másik ügyben viszont egyelőre nem jutott döntésre a hatóság. A testületi ülésen lezajlott incidens miatt Kőrösi is feljelentette Baloghot, akit ősszel egy kihallgatás után rabosítottak, azaz a fényképe és az ujjlenyomata rendőrségi nyilvántartásba került; becsületsértéssel vádolják.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kulcs helyi értékeinkhez: 100 éve épült a Majsai úti iskola

Negyven éve nem tanítanak ott, de helyiek most is úgy hívják: Majsai úti iskola. A százéves épület impozáns látvány. A falubeliek szeretnék, ha megmaradna az utókornak Tovább olvasom