Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 9°C Még több cikk.

Emberölési kísérlet a csongrádi Nagymező utcában

Csongrád - Túlélte a késszúrást az a 74 éves csongrádi férfi, akit saját, Nagymező utcai házának kapujában próbált leszúrni vasárnap délután egy 52 éves férfi. A támadót a rendőrök a helyszínen elfogták.
– Kettőt csöngetett valaki vasárnap nem sokkal délután 2 után. Azt hittem, hogy ismerős, ezért kinyitottam a kaput. Ott állt egy férfi, azt kiabálta, hogy elvágja a torkom, és már szúrt is felém. A kezemmel ellöktem az övét, de a nyakamat így is elérte. Csak kicsit szúrt meg, de azonnal ömleni kezdett a vérem – idézte fel a történteket Schultz Jenő.

Hiába menekült be a szomszédja udvarára, támadója oda is követte, és próbálta újra megszúrni.

Jenő bácsit a nyakán szúrták meg, és 3 ujját is eltörték. fotó: DM/DV
Jenő bácsit a nyakán szúrták meg, és 3 ujját is eltörték.
Fotó: DM/DV

– A szomszédok szedték le rólam. Csupa vér voltam, három ujjam is eltört, miután egyik rúgását a kezemmel védtem ki – mondta Jenő bácsi, aki támadójával korábban csak köszönőviszonyban volt.

A rendőrök percek alatt a helyszínre értek, és ártalmatlanná tették az ittas támadót. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a férfit őrizetbe vette, és emberölés bűntett kísérlete megalapozott gyanúja miatt kezdeményezte előzetes letartóztatását. Az egyelőre nem derült ki, miért késelt a csongrádi férfi.

Olvasóink írták

 • 7. Turulka 2011. március 24. 21:49
  „http://www.youtube.com/watch?v=Rv6U5PDPSg4&feature=player_embedded#at=171”
 • 6. Hidegen 2011. március 24. 00:51
  „"A februári fogkiveréses lincselési kísérlet támadójának az apja a késelő, és azért bántotta Jenőbá-t mert demonstrált ő is azon az estén..."

  Na ez a legijesztőbb az egészben! Valóban tényleges intézkedésekre van (volna) szükség itt és minden hasonló esetben, mert ha nem, akkor nem kell csodálkozni ha megjelenik az un. "szélsőség" (mindkét oldalon), és a következményeket nehéz(?) megjósolni. Az a baj hogy (én is az összeesküvés-elméleteket gyártom(?)) nagyon úgy látszik ez valakiknek érdekében áll. Ha igen az rettenetesen nagy baj, amennyiben mégsem így volna, akkor viszont ezt a látszatot nagyon kerülni kellene. Mindkét fél érdekében...”
 • 5. henrik 2011. március 23. 19:05
  „A februári fogkiveréses lincselési kísérlet támadójának az apja a késelő, <moderálva>) és azért bántotta Jenőbá-t mert demonstrált ő is azon az estén - JOGOSAN - !!!!!!”
 • 4. oszi1 2011. március 23. 13:00
  „Ha a rendőrég tenné a dolgát(valamelyest nekik is meg van kötve a kezük)és tenné amit kell,akkor soha nem jött volna léte semmilyen gárda!!!Az elkövetők a jogaikkal tisztában vannak,de a kötelességeikkel már nem!
  Úgy látszik mindent megtehetnek...és ehhez asszisztál nekik N.Sanyi bácsi is!”
 • 3. dodó 2011. március 22. 21:13
  „Emlékeztek még a februári fogkiveréses lincselési kísérletre? Lehet, hogy csak véletlen, de még vádat se emeltek az akkori családféltő segélyesek ellen.
  No, hát ennek a fogkiverő szegény önérzetében sértett(volt) gyanúsítottnak az édesapja (persze ez nem biztos, de az anyakönyv szerint az) a mostani szurkáló. Valószínűleg őt is megsértették önérzetében.”
 • 2. Turulka 2011. március 22. 16:29
  „Demonstráció!!!
  Csongrádon a Polgármesteri Hivatal előtt, 2011. március 25-én 17 órai kezdettel a csongrádi Jobbik szervezésében tüntetést tart a Nagymező utcában kialakult helyzet miatt. Beszédet mond: Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom vezetője, Volner János, a Jobbik Magyarországért Mozgalom frakcióvezető-helyettese és Tóth Péter, a Jobbik Magyarországért Mozgalom Csongrád megyei elnöke.
  Szebb Jövőt!”
 • 1. agyhalott 2011. március 22. 16:19
  „Tetszik, hogy ugyanazt a 3 mondatot ennyi cikkben lehozzák.
  2 idézet ezekből (+ komment):
  "Az egyelőre nem derült ki, miért késelt a csongrádi férfi. "
  "...aki a többi jobbikossal együtt a helyszínre sietett. Ezt annál is inkább kötelességüknek érezték, mert az egyik társuk nagyapja volt a támadást elszenvedett idős ember. Itt tartunk Csongrádon. "

  Csak én érzem úgy, hogy ezeknek köze lehet egymáshoz?
  Sajnálom a bácsit, és szigorúan meg kell büntetni azt, aki másra támad és nem tartja be az együttélés szabályait, de szerintem a fentiek azt is mutatják, hogy az impotens büntetés és igazságszolgáltatás helyett megjelenő gárda/jobbik sem a probléma megoldása felé visz :(
  Mind a két (rendőrséggel együtt 3) fél akkor bátor, ha a másik hátrányban van hozzá képest, ilyenkor akar revanst venni. Aztán fordított helyzetben visszakapja, amit előtte adott. És a "nem én kezdtem, hanem a másik" megint nem magyarázat semmire.
  Csak az államra ruháztuk az összes olyan állampolgári jogunkat, amivel ezeket a problémákat meg kellene/lehetne oldani. Én drukkolok nekik, de jó lenne ha látszatja is lenne ennek a jognak és kötelességnek...”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiraboltak egy csongrádi ékszerboltot

Két férfi ment be hétfőn dél körül egy Fő utcai óra-, ékszer- és ajándékboltba. Az ott dolgozó eladót bántalmazták, az ékszerekkel elmenekültek. Tovább olvasom