Délmagyar logó

2017. 10. 22. vasárnap - Előd 10°C | 20°C Még több cikk.

Érdektelenségbe fulladt program

Érdektelenség övezi azt a csongrádi foglalkoztatási programot, amely a helyi képzés és a munkaadói igények összehangolására hívtak életre.
Habár sok kritika éri a csongrádi képzést, hogy nem veszi figyelembe a munkaerő-piaci igényeket, a lakosság egyelőre közömbös az összehangolás megindítását célzó kezdeményezéssel kapcsolatban. A foglalkoztatási paktum elnevezésű program lényege, hogy a képzőintézmények és a helyi vállalkozások bevonásával olyan középtávú stratégiát szeretnének kidolgozni a csongrádi kistérségben, amely megkönnyítené a szakmát szerzett helybeliek elhelyezkedését. A felmérés egyik pillére lenne a lakosság szondáztatása, de a nemrégiben megrendezett három lakossági, és a csongrad.hu honlapon elérhető internetes fórumon sem záporoztak a kérdések.

– A csongrádi foglalkoztatási program a helyi képzés és a munkaadói igények összehangolására lenne hivatott. Sajnos, a résztvevők száma jóval elmaradt a várakozásoktól, és a külön erre a célra kialakított honlap sem váltotta be eddig a hozzáfűzött reményeket – mondta Pusztai György projektfelelős. Hozzátette: kedden délután a bokrosi művelődési házban, november 29-én pedig a csongrádi galériában nyílik lehetőség a téma megtárgyalására. Mindeközben zajlik a gazdasági szereplők és a civil szervezetek között kiosztott kérdőívek feldolgozása. A tapasztalatok összegzése után, decemberre egy hatvanoldalas tanulmány készül a vizsgálat eredményéről.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Utolsóként Csongrádon fotóztuk a babákat

Urban Lilla csábosan, Péteri Ábel Zsombor türelmetlenül, Muikku Henrik Laurin pedig a nyugalom… Tovább olvasom