Délmagyar logó

2017. 10. 17. kedd - Hedvig 9°C | 23°C Még több cikk.

Étkező költözik a tüdőgondozó helyére

Csongrád - A katolikus általános iskola diákjai számára étkezővé alakítják át a volt tüdőgondozót. A beruházást saját erőből és pályázatból fedezi a plébánia.
Még a Síp utcai volt iskolaépületbe járnak ebédelni a katolikus általános iskola tanulói, a közeljövőben azonban lemondhatnak a déli sétáról. Korábban megírtuk: az önkormányzat elköltöztetné jelenlegi helyéről a menzát, egyúttal zöldmezős beruházásként új konyhát szeretne kialakítani egy olyan ingatlanban, amely sem a katolikus, sem az ének-zenei általános iskolától nincs messze. A Nagyboldogasszony Plébánia és a Nagyboldogasszony Katolikus Általános Iskola – egy Laczkó István plébános és Tarjányiné Csatári Márta igazgató jegyezte levélben – a közelmúltban jelezte, hogy egyetért a város törekvésével, ezért a jelenleg a város tulajdonában lévő volt tüdőgondozó használati jogát január 1-jétől átvenné. Az Iskola utcai épületben a plébánia melegítőkonyhát és ebédlőt hoz létre diákjai számára.

Elszállítják az iratokat is. Fotó: Králik Emese
Elszállítják az iratokat is.
Fotó: Králik Emese

– A volt tüdőgondozó évek óta a rendelőintézet raktáraként funkcionál – magyarázta Tarjányiné. – Az önkormányzatnál korábban úgy becsülték: mintegy 70 millió forintos beruházásra lesz szükség ahhoz, hogy a megfelelő étkezőhelyet kialakítsuk. A feladatok a plébániára várnak, a tervek szerint idén elkészülnek a munkálatok.

Úgy tudjuk: a beruházás során semmilyen anyagi teher nem hárul az önkormányzatra, a plébánia az átalakítást saját forrásból és pályázati támogatással valósítja meg. Az általános iskola ettől a tanévtől tartozik egyházi fenntartásba. Hasonlóan az iskolaépülethez, a város 99 évre térítésmentesen a Nagyboldogasszony Plébánia használatába adja az ingatlant.

Olvasóink írták

 • 7. gyöngyszem2 2012. január 07. 08:31
  „Az iskola rendszere valószínű katolikus,de hogy a gyerekek is.......hááááát......”
 • 6. Cactus 2012. január 06. 11:59
  „hogyaza o.O -.-"

  megnézném, mennyire lett katolikus az iskola ..............

  (am oda jártam anno, jó tudni, h olyan, mint Kossuth, megszűnt léteni)”
 • 5. gyöngyszem2 2012. január 05. 18:14
  „A volt Kossuth iskola a nagytemplom háta mögött.
  Én nem értek ezekhez a dolgokhoz,de valószínű egy méréssel megállapítható. :)”
 • 4. Cactus 2012. január 05. 17:26
  „10éve vagyok csongrádi...
  szégyen-nemszégyen...de melyik az a ´katolikus általános iskola´? o.O”
 • 3. keletaru 2012. január 04. 17:27
  „Menza Ételmaradék = veszélyes hulladék ! 40 év sugárzás meg nem ! Érdekes ? Persze ebből eggyeseknek megint a kákán a csomó eset jön le . Mióta belépttetek minket ebbe a hires UNIÓBA emlékezzünk a "vörös" iszap sem volt veszélyes , csak 10 ember életét követelte . C c c c c c . Értünk , miattunk , nekünk , csakis nekünk ? Ja a Mozi előtt is annyi autó parkolhat mint beépítés előtt , ne feledjük ezt is mondták "DRÁGA" IsKOLÁZOTt képviselőink . Üdv Kuci”
 • 2. lforgo 2012. január 04. 07:29
  „A röntgen nem hiszem, hogy utólag bármit is sugározna...”
 • 1. koko1976 2012. január 04. 06:14
  „Sugárzás?!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

50 millió szociális otthonra

Tömörkény - A Csongrádi Kistérség Többcélú Társulása pályázatot nyújt be a tömörkényi Gondozási… Tovább olvasom