Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Európai madármegyfigyelő verseny a csongrádi Serházzugi Holt-Tiszán

Az Európai Madármegfigyelő Napok túrát rendeznek a Serházzugi Holt-Tiszánál október 6-án. A túra egyben európai verseny is: melyik országban látnak több madarat?
Helyszín: Csongrád, Serházzugi Holt-Tisza
Időpont: október 6.
Találkozó: 9:00 óra, Sporttelep Szentesi úti bejáró (Vízügyi Szakaszmérnökség épülete alatt)
Program: túra a holtágaknál, madármegfigyelés
Túravezetők: Molnár László: 30/4884-549; Tábori Levente: 30/232-1098

A programba bekapcsolódik a Környezet-és Természetvédők Csongrád Városi Egyesülete is.
Információ: 30/6328-275, kornyezetvedok@csongrad.hu
Az Magyar Madártani Egyesület idén is meghirdeti az Európai Madármegfigyelő Napok (EMN) elnevezésű országos programját október első hétvégéjén. Az őszi madárvonuláshoz kapcsolódó esemény egyben verseny is az európai államok között, melyben Magyarország az utóbbi években mindig az első három helyezett között szerepelt.

A rendezvény európai szintű információgyűjtést tesz lehetővé az őszi madárvonulásról és sokakat csábíthat ki a szabadba. Az EMN-t a madártani szervezetek világszövetsége, a BirdLife International indította útjára 1992-ben, azóta minden évben több tucat ország több 10 ezer madár- és természetkedvelője vesz részt rajta.

Az akció egyben verseny is az európai államok között. A játékban a helyszínek, a résztvevők, és a látott madarak száma alapján értékelik a résztvevő országokat, a legmagasabb számokat elérők nyernek! Magyarország az utóbbi években mindig az első három helyezett között szerepelt.

A megfigyelési eredményeket az MME központi e-mail címére( mme@mme.hu ), telefon (06-1/275-6247) vagy fax számára (06-1/275-6267) várják, vasárnap délután 4 óráig. A beküldött részvételi és megfigyelési adatokat összesítés után továbbítják a koordinációs központba, aminek évről-évre más nemzet ad otthont.

A csongrad.hu felhívása szerint az is részt vehet a madármegfigyelésben, aki nem kíván a szervezett túrához csatlakozni. Számlálja meg kertje madarait, sétáljon a közeli parkban és erdőben barátaival, családtagjaival, és juttassa el az MME központjába az észlelési eredményeit, így egyéni részvételével is hozzájárulhat Magyarország sikeréhez!

Olvasóink írták

  • 1. Queenmargareth 2012. október 01. 16:54
    „meg, nem megy..”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Loli, Csongrád legszebb kutyája

Loli egy közel két éves Bishon Havanese kiskutya, Ruskovics Lajosné és férje Ruskovics Lajos házi kedvence, Csongrád város hivatalosan is legszebb kutyája.
Tovább olvasom