Délmagyar logó

2018. 04. 23. hétfő - Béla 12°C | 26°C Még több cikk.

Évnyitók Csongrádon

De nehéz az iskolatáska - szállt a dal a csongrádi Ének Zene Általános Iskola udvarán a tanévnyitó ünnepségen.
Szeptember elsején ország szerte számos oktatási intézményben tanévnyitó ünnepségek zsongása jelezte a gyermekek és szüleik számára az ősz, és vele együtt a tanév kezdetét. Csongrádon, az Ének- Zene Általános Iskola szülői összefogással megújult udvarára érkező családokat a szokott módon, már messziről hallható hívogató zeneszó fogadta. A diákok vegyes érzelmekkel duruzsoltak szünidei élményeikről, a nyár múlásáról, és a tanév kezdetéről. A kis elsősök arcán kíváncsisággal vegyes megszeppenés volt látható az első percekben, ami lassan oldódni látszott.

A szerzők felvételei
A szerzők felvételei

Ötvösné Szeri Erzsébet tagintézmény vezető tanévnyitóbeszédében üdvözölte az iskola minden diákját, különös tekintettel a kis fecskékre, és beszédében a kitűzött célok mellett kiemelte a példaértékű szülői összefogást, aminek eredményeképpen egy gyönyörű udvarrész készülhetett el, melynek közepén, stílusosan egy hatalmas violinkulcs látható. Az ünnepség után minden osztály a termeibe vonult, hogy a gyermekek megtudhassák, milyen órákon vesznek majd részt az első tanítási napjukon.


Országosan mintegy 120 ezer kisdiák kezdte meg első osztályban tanulmányait. A Csongrádi Tankerület fenntartásában lévő 6 általános iskolában (Csongrádon 4, Csanyteleken 1, Felgyőn 1)  7 osztályban 146 elsős kezdte meg a tanévet a beiratkozási adatok alapján. Ezen felül a Nagyboldogasszony Katolikus általános iskolában és a Kozmutza Flóra (sajátos nevelési igényű gyerekekkel foglalkozó) általános iskolában indult további 1-1 osztály. A város középiskoláiban pedig több mint 150 új diák ült be a padokba az első tanítási napon.

Olvasóink írták

  • 2. daffy 2013. szeptember 04. 06:31
    „Na ide sem íratom a gyerekeimet,személyes tapasztalatok alapján.Már akkor is voltak az oktatók közűl kívűl állók,főleg aki most magas pózicíóba van.Nekik a munkaviszonyát azzonali hatállyal megszüntetném.Mert az oktató és a gyerköc kapcsolata nem azon múlik,hogy mennyire utálom a tanárt a jelleme alapján,hanem ,hogy vággyon iskolába járni.”
  • 1. Erzsike209 2013. szeptember 03. 06:37
    „Azok a gyerekek akik Romániából jöttek és itt élnek már 6 éve azoknak nem kell iskolában járni.Pedig 10-12 évesek, a szülök itt dolgoznak. ők meg egész nap csavarognak a tanyák között, az ö szavukkal élve nyulásznak vagyis a nyulakat meg fogatják a kutyáikkal (sikeresen.)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csanyteleken tovább kell várni a trafikra

Kihirdette a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit (NDN) Zrt. a második körös trafikpályázatok eredményét. Tovább olvasom