Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Ezrek lepték el a csongrádi Tisza-gát környékét

Csongrád - Minden eddigi csongrádi dzsemborit felülmúlt az idei Körös-toroki napok, ahol esténként több ezer ember szórakozott. A Tisza-gátnak jutott a kulcsszerep: a töltés közlekedési folyosóként, lelátóként és zajvédő falként is jól funkcionált. Vasárnap tűzijátékkal és féktelen tánccal ért véget a négynapos buli.
Szükségből telitalálat – röviden így lehetne fogalmazni az idei Körös-toroki napok kapcsán. Az áradó Tisza kikényszeríttette, ad hoc helyszínválasztás után sejteni lehetett, hogy semmi sem lesz olyan, mint régen, de azt kevesen gondolhatták, hogy minden idők legszínvonalasabban megrendezett csongrádi happeningjeként tartják majd számon a 2008-ast. És ez nemcsak a programkínálatnak köszönhető, hanem annak is, hogy végre sikerült kihasználni az üdülőterület fekvésében rejlő lehetőségeket. A Tisza-gátnak jutott a kulcsszerep: a töltés közlekedési folyosóként, lelátóként és zajvédő falként is jól funkcionált, s ezzel lehetővé tette, hogy a Torokban az ilyenkor már-már megszokott zsúfoltság elviselhető legyen.

– Eszembe se jutott, hogy ez ilyen jól is elsülhet. Az üdülőterületen végre nincs tumultus, gyalogosan és autóval is könnyű közlekedni, és nem is hangos a buli – mondta egy idős nyaralótulajdonos, aki nem volt egyedül véleményével.

Sikeres volt az idei Körös-toroki napok
– Jövőre is itt rendezzük meg, mert a visszajelzések alapján úgy tűnik, ennél jobb megoldással nem lehet előrukkolni – nyilatkozta lapunknak Bedő Tamás. A polgármester arra is ígéretet tett, hogy 2009-re a mentett oldal tereprendezésére és előkészítésére is több energiát fordítanak. Sávai Tamás, a főszervező Hungesszencia Kft. ügyvezetője azt mondta, minden várakozásukat felülmúlta a rendezvény iránti érdeklődés.

Ami pedig a hétvége hangulatát illeti: olyan volt a Torok, mint egy lerohant svédasztal. Aki szórakozni jött, csápolás, tánc, lötyögés és lőtyölés közül válaszhatott, és mindehhez külön zenei aláfestés is járt. Amíg például szombaton este, a nagyszínpadnál a Pál Utcai Fiúk idézték a kilencvenes évek alternatív dallamait, a vállalkozóudvarban ütősök verték a pulzuszene alá. A felkordonozott partélen retrobuli és „tüc-tüc" parti is várta a korhatártalan vendégsereget, a nyár elején átadott kőcsárda teraszán pedig – mily üdítő – dixieland muzsika szólt.

Ukrán tiszavirágzás

A Körös-toroki napokra népes ukrán küldöttség is érkezett – mégpedig úszó hulladék formájában. A Tiszán lecsorgó ukrán szeméthegyek siralmas látványt nyújtottak. Egyes becslések szerint a műanyag flakonok, üvegek és uszadékok 20 kilométer hosszan kígyóztak a folyón. Ukrán tiszavirágzásnak keresztelték el Csongrádon a jelenséget.

Olvasóink írták

 • 5. Kuci 2008. augusztus 05. 20:33
  „Ja , tényleg tők jól jött így ki ! A gát oldala szinte adta a beláthatóságot , s a tömegnyomorsem volt elviselhetettlen . S lent lehetett aludni a nyaralóban ! Grt. a szervezőknek , nyilván jövőre már jobban feltudnak készülni . ( semmi szégyelni való nem volt )”
 • 4. Varga Ádám 2008. augusztus 05. 11:53
  „Nagyon jól éreztük magunkat! Mindenkinek annyira köszönjük amennyire részt vett a szervezésben.”
 • 3. mamus 2008. augusztus 04. 15:08
  „Örülök, hogy sokaknak tetszett az idei napok. Én nem voltam elájulva tőle. Voltak már jobb programok is.
  Egyébként a városban volt más program is a hétvégén, ami szervezésben és színvonalban szerintem messze felülmúlta az idei Körös-Napokat.”
 • 2. a gipsz 2008. augusztus 04. 15:00
  „Remélem a tökfilkó, egyen agyak tovább gondolják a mentett oldalban rejlő óriási lehetőségeket, és nem csak a az áradásnak köszönhetően szervezik majd ezt az oldalt.
  Nagy hobbijuk közvetlenül a városba, vagy mindjárt a város mellé " szarni és szaratni ", szeméttelep, kőrakás, bontott téglarakás, cigányparé, délkelet balkán. Szemét a folyón, szemét a mentett oldalon, na és közte?”
 • 1. SDI 2008. augusztus 04. 09:40
  „Nos, ha már ezen meglepődött így mindenki, hogy ez mennyire tök jóra sikerült, akkor már csak azon kellene a magasságos szervezőkenke legondolkodniuk:
  -nem lenne-e jobb (ilyen felállásban, lásd:mentett oldal/árvizi terület), de egy hónappal hamarabb megrendezni?(nincs eső szél, hó és nem utolsósotban áradás... és akkor mindenki megint csodálkozhatna...)
  -nem kellene-e a drága közegeket egy kicsit udvariasabb magatartásra oktatni? (ugyanis talákoznak a túriastákkal és hát nem a legjobbak a tapasztalatok, lásd: bunkó, tahó, pökhendi módon beszélnek),
  -esetleg a vurslik tuci-tuci zenéjéz a koncertek ideje alatt ki lehetne kapcsolni.

  Azért minden jót és még sok ilyen sikeres szervezésű programokat!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszállás alatt a csongrádi Torok

Csongrád - Több ezren rohamozzák csütörtök este óta a csongrádi Körös-torkot. Tegnap Charlie és a… Tovább olvasom