Délmagyar logó

2016. 10. 23. vasárnap - Gyöngyi 6°C | 16°C

Ezüst díjas lett a csongrádi újbor

Ezekben a napokban megnő a forgalom a Bokrosi Borászati Kft. nemrégiben felújított pincéjében. Elsősorban a 2004-es évjáratú vörösbort, a száraz kékfrankost viszik, kisebb-nagyobb mennyiségben, ám az újbor is megállja a helyét: a rozéversenyen ezüstöt nyert a pince új nedűje. Idén az üzletek polcain is megjelent a csongrádi palackozott bor.
A bokrosi pincében a minőségi bor készítésének alapfeltételei adottak. Ezzel kezdte a választ a pince vezetője, Bodor István, aki az ünnepekre való felkészülés velejárójának tartja, hogy az emberek keresik a jó bort. A pincénél közvetlenül lehet vásárolni, és körülbelül 50-60 kilométeres távolságra szállítanak megrendelésre.

A legjobban a 2004-es évjáratú száraz borok fogynak, ám az ideiek is állják a versenyt. Ezt bizonyítja az országos rozé borverseny, melyet Miklóstelepen december 6-án tartottak. Összesen 165 borminta került a bírálóbizottság asztalára, és az első negyvenbe bekerült a bokrosi pince terméke, a kékfrankos rozé is, mely ezüst díjban részesült.
Megtudtuk, hogy jövőre nagyobb mennyiségben akarnak palackos bort eladni, de ehhez „meg kell dolgozni" a piacot. Azt tervezik, hogy értékesítési láncolatokkal kötnek megállapodást.

Elégedett az újborral Gulyás Ferenc bokrosi gazda is, aki elmondta, nem olyan testesek ezek a nedűk, mint a 2000-es évjáratúak voltak, de kellően savasak, jó illatúak: jobbak annál, mint ami számítottak. Szerinte az alföldi borok közül még a csongrádi és a hajósi állja a minőségi versenyt.

Pusztai Csaba, a csongrádi Borok Házának vezetője szerint csaknem ötven százalékkal megnőtt a forgalom. A helybeli cégek díszdobozos csongrádi borokat vásárolnak üzleti ajándéknak. Ezt a vevőkört csak jó, minőségi borokkal lehet megtartani.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szűk a körforgalom Csongrádon

Hiába szabványos méretű, mégsem jó a város egyetlen körforgalma: a fuvarozók szerint a csomópont… Tovább olvasom