Délmagyar logó

2017. 11. 25. szombat - Katalin 3°C | 12°C Még több cikk.

Fábián György képviselő hivatali impotenciát emleget

Hivatali impotenciáról beszél Csongrád bökényi városrészének önkormányzati képviselője a területre tervezett garázsépítések kapcsán. A képviselő-testület februárban adott szabad utat a helyi autótulajdonosok által évek óta szorgalmazott beruházásnak, de megfeneklett a kezdeményezés, mert a telekkialakításra felkért polgármesteri hivatal azóta sem jutott előrébb az ügyben.
A bökényi lakótelepen évtizedek óta nem épült új garázs. Fotó: Bíró Dániel
Ezt a telet még biztos a szabad ég alatt töltik azok az autók, amelyek csongrádi tulajdonosai garázst építenének a bökényi városrészben. Mint arról lapunkban beszámoltunk, az önkormányzat idén februárban jóváhagyta, hogy a bökényi óvoda szomszédságában 44 garázs épüljön, elsősorban a Bökényben élők számára. A városvezetés részéről már ez az elhatározás is időigényesnek bizonyult, hiszen három éve került először napirendre, hogy fedett parkolókat kellene építeni a lakótelepen, de akkor – arra hivatkozva, hogy nincs érvényes településrendezési terve Csongrádnak – a döntéshozók elnapolták az ügy rendezését. Mivel ez év elején az önkormányzat vállalta, hogy a beruházás előkészítéseként utat alakít ki a területen, valamint villannyal, vízzel és szennyvízbekötéssel látja el a kiparcellázott telkeket, engedélyezési eljárások sorát kellett volna megkezdenie, de mindez eleddig elmaradt.

– Azért vagyok dühös, mert ez egy hétköznapi ügy, mégsem sikerült még egy vázlatrajzzal sem előbbre jutni benne, feltehetően a hivatal impotenciája miatt – nyilatkozta lapunknak Fábián György. A bökényi képviselő szerint több tucat autótulajdonos, leendő garázstulajdonos vár arra, hogy megkezdődhessen az építkezés. Ők a képviselővel egyetemben naivan azt hitték, hogy néhány hónap alatt rendeződnek az engedélyezéssel kapcsolatos kérdések, de sem a telekkialakítás, sem a közművesítés, sem az útépítés tervei nem készültek el, és ezért a műszaki irodát tartja felelősnek.

A csongrádi városháza műszaki irodáján azt a választ kaptuk, hogy nem ők, hanem a városgazdasági iroda illetékes a bökényi garázsépítés ügyében. Megkeresésünkre Vörösné Lakatos Zsuzsanna irodavezető elmondta: reméli, hogy a kivitelezési munkák áprilisban megkezdődhetnek, de a késedelem okairól nem kívánt részletek elárulni. Csupán annyit mondott, hogy az elhúzódó ügyintézés hátteréről a polgármester részletesen beszámol a következő testületi ülésen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Zárt telepen várnak a csongrádi kukásautók

Két hónapja startra készen állnak Csongrád új szemétszállító járművei, egyelőre mégsem használhatja… Tovább olvasom