Délmagyar logó

2018. 05. 20. vasárnap - Bernát, Felícia 13°C | 23°C Még több cikk.

Fatolvajokat és rablót fogtak Csongrádon

Csongrád - Több százezer forint értékű tűzifát lopott egy férfi a Csongrád környéki erdőkből, végül elfogták a rendőrök. Előállították azt az embert is, aki megütött és kirabolt egy fiatal nőt.
Magánszemélyektől és cégektől egyaránt lopott fát az az 51 éves csongrádi férfi, akit a rendőröknek a minap sikerült elfogniuk. A tettes alkalmanként egy-két darabot, más esetben több mázsát lopott. Egyszer az is előfordult, hogy favágás közben zavarták meg. Ekkor elmenekült a helyszínről, másnap mégis visszatért, és elvitte az előző nap kivágott fa jelentős részét. Több feljelentés is érkezett az ügyben a városi rendőrkapitányságra, a tulajdonosoknak összességében több százezer forint kárról számoltak be.

A nyomozás során egy 51 éves férfira terelődött a gyanú. Házkutatást tartottak nála, elő is került a lopott tűzifa jelentős része, melyet feltehetően el akart adni. Ügyében lopás bűncselekmény elkövetésének meglapozott gyanúja miatt folyik eljárás. Egy másik, 20 esztendős csongrádi férfi 25 mázsa felaprított tűzifát lopott egy udvarból – őt gyorsan sikerült kézre keríteni.

Egy 46 éves büntetett előéletű, szintén helybeli férfi ellen rablás és személyes szabadság korlátozása miatt folyik eljárás: az illető egy nőt bántalmazott. A sértettet szombaton, a kora reggeli órákban fenyegette meg, felszólította, hogy adja át az értékeit. Meg is ütötte a nőt, aki a mobiltelefonját és a nála lévő készpénzt odaadta, a férfi azonban még métereken át vonszolta magával az utcán, valószínűleg azért, mert meg akarta akadályozni, hogy a nő gyorsan elmeneküljön. A sértett azonban végül ki tudta magát szabadítani, és elszaladt. A rendőrségen aztán pontos személyleírást adott, a tettes jellegzetes arcvonásait is leírta, így a rendőrök gyorsan kiderítették, ki lehet a tettes, és el is fogták az illetőt.

Olvasóink írták

  • 1. Dodó 2007. november 19. 20:35
    „Miért nem írjátok meg, hogy az elkövető cigány? (bocsánat! roma származású)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kisgazda Polgári Szövetségpárt alakult Csongrádon

Csongrád - Kisgazda Polgári Szövetségpárt néven fogtak össze a Fideszen belül tevékenykedő kisgazda… Tovább olvasom