Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 24°C Még több cikk.

Fedett piac lesz Csanyteleken

Csanytelek - Meghívásos közbeszerzési pályázatot írt ki fedett piac építésére a csanyteleki önkormányzat.
Három érdeklődő cég jelentkezett eddig, azzal az ígérettel, hogy szeptember 15-éig átveszik a pályázati kiírást a községházán. A piac építésére a helyi önkormányzat két évvel ezelőtt nyert támogatást a Leader-programtól, ám eddig nem tudott belekezdeni a beruházásba. Mint azt Forgó Henrik polgármestertől megtudtuk: az építkezéshez szükséges önkormányzati önerőt mindkét esztendőben elvitte a belvízi védekezés. Igaz, az idei összeget sem kapták még meg az állami forrásokból, ám a piacépítéssel nem várhattak tovább: ha ugyanis az idén nem kezdenek neki, akkor elesnek az elnyert összegtől.

A piac a Radnóti Miklós utcai pékség szomszédságában áll majd, ahol egy 25×15 méteres fedett, de nem zárt területet építenek, ahol terményeiket a helyi őstermelők kínálhatják. Az önkormányzat a közfoglalkoztatási programban ráadásul munkanélkülieknek kíván kertészeti munkát biztosítani, s arra számít, hogy az általuk termesztett zöldségek és gyümölcsök feleslegét is itt fogják majd kínálni.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Környezetbarát panzió épül Csongrádon

Szeptemberben kezdenék egy új, passzívház-technológiával épített panzió kialakítását Csongrád központjában. Tovább olvasom