Délmagyar logó

2017. 06. 22. csütörtök - Paulina 18°C | 33°C Még több cikk.

Fejlesztenék a csongrádi turizmust

Csongrád - Februártól a kisteleki Hét Vezér Turisztikai Egyesület üzemeltetheti a csongrádi Tourinform-irodát, döntöttek a tavalyi utolsó testületi ülésen a városatyák.
A város már korábban úgy határozott, hogy csatlakozik az egyesülethez mint megalakuló Turisztikai Desztináció Menedzsment (TDM) szervezethez. A továbblépés egyik feltétele, hogy a Tourinform-irodát, amely egyelőre a Városkép Kft. feladatkörébe tartozik, működtetésre átadják a TDM-szervezetnek. A tervek szerint továbbra is a kft. látja el a település turisztikai feladatait, de tekintettel kell lenni arra, hogy a hírek szerint a jövőben csak azok a települések, vállalkozások igényelhetnek turisztikai pályázati támogatásokat, amelyek tagjai egy TDM-szervezetnek. A döntéstől azt is várják, hogy a szervezet jelenlétét a helyi vállalkozások is előnyükre fordíthatják.

Olvasóink írták

 • 7. ate 2013. január 19. 16:30
  „Más város miért tudja kihasználni,amije van? Gondolok a Holt-Tiszára.Ha valaki ez ügyben lépni szeretne lehurrogják.
  Csongrádot megakarják szüntetni?Kinek érdeke,hogy ne fejlődjön.Nincs aki számon kérjen ígéreteket.
  Kevés a város pénze,nem is azon vannak a város vezetői,hogy legyen.Valamikor ezrek dolgoztak a csongrádi gyárakban!Most örülnek,ha valaki 10!!embert alkalmaz.Találjanak már egy olyan embert,akinek az lenne a feladata,hogy munkahelyet hozzon Csongrádra.Számon kérni,hogy megcsinálja -e a rábízott feladatot,és,ha nem,hát.... nincs fizetés!”
 • 6. vidékipolgár 2013. január 14. 19:19
  „Remélem minden turista aki véletlen Csongrádra téved látni fogja a sporttelephez vezető hátsó útat amely a XXI században egy turizmusra alapozó városban igen jelentős vonzerő lehet a terepmotorosok vagy quadosok számára, csak ahhoz meg egy kicsit rövid. A gyalogosforgalom már gyerekkorom óta esős időben egy rémálom volt és ma is az. De meg egyáltalán , hogy néz már ki ott az az egész malaj és a környezet is! Ha valaki arra téved (csak erős idegzetűeknek) gondolkodjon el, hogy mit gondolhat egy idegen látogató amikor a sárban csúszkáló iszapban tipegő horgászokat, sportolókat, sétálókat...stb látja. Ez egy kegyelemdöfés Csongrád idegenforgalmára nézve ha útba esik valamely turistának .”
 • 5. deszka 2013. január 12. 19:20
  „A további leépüléshez vezető út ez a lépés.”
 • 4. veszettmajom 2013. január 10. 02:23
  „Hány éve is beszélnek már a turizmus fejlesztéséről? Illőbb lenne azt mondani hogy falusi turizmus fejlesztés. :)
  Majd ha nem, magukat politikusnak nevező emberek , hanem szakemberek mondják hogy a turizmusba kel önteni a pénzt akkor elfogadom, addig nem.
  Ide nem turisták kellenek hanem munkahelyek hogy legyen elkölthető pénz Új cégek meg minek jönnének? Csongrád lassan nyugdíjasfalva lesz. (ezt nem sértésnek szántam, csak a tényeket közöltem)”
 • 3. keletaru 2013. január 09. 17:40
  „Áááááá még hogy nem vagyunk FALU . Tényleg a csak a testület miatt hívnak minket városnak . Igaz a 0-ról mindég lehet fejlődni , csak itt a bagázs mindég irányt téveszt . Lukvercben vagyunk DE keményen . Üdv Kuci”
 • 2. Norbi56 2013. január 09. 11:21
  „Kisteleken és környékén( Csongrád ?) a turisztikai és idegenforgalmi erőforrások feltárása, turisztikai látványosságok, rendezvények támogatása, szervezése.
  6760 Kistelek , Árpád utca 1-3.
  képviselő: Balogh Jánosné, elnökhelyettes, Nagy Sándor, elnök”
 • 1. natessek 2013. január 09. 09:32
  „Az első fejlesztési lépések egyikeként már a Tourinform-irodát is Kistelekhez csatolták. :D (Viccesek a mostani csongrádi "fejesek" :D )”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csanytelek is jutalmat kapott a közmunkaprogramért

A Belügyminisztérium az elmúlt évben figyelemmel kísérte, hogyan működnek az önkormányzatok közmunkaprogramjai. Tovább olvasom