Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 7°C Még több cikk.

Felavatták a csongrádi KRESZ-parkot

Csongrád - A gyermeknapon adták át az Ifjúság téri KRESZ-parkot. Az önkormányzat, a rendőrség, a polgárőrség és a Mars vállalat összefogásával készült el a létesítmény.
– A belterületi utak felújítása kapcsán vetődött fel az ötlet. Itt a gyermekek biztonságos körülmények között gyakorolhatják a helyes közlekedést. Megtanulhatják a szabályokat, megismerik a KRESZ-táblákat – mondta Majzik Attila, az önkormányzat munkatársa.

Kőrösi Tibor polgármester hozzátette: az összköltség több mint 3 millió forint volt. Ennek nagyobb részét az önkormányzat állta, a Mars Magyarország 1 millióval járult hozzá.

KRESZ-parkot avattak Csongrádon. Fotó: Dinnyés József (galéria)

A városvezető kiemelte: köszönettel tartoznak azért a sok önkéntes munkáért, amellyel a multinacionális cég, a városháza, a rendőrség dolgozói és a polgárőrség tagjai lehetővé tették a park létrehozását.

Olvasóink írták

 • 7. keletaru 2011. június 01. 19:37
  „Most ez komoly ? Megint át adtak .( 1982-ben is átadták vagy valami ehhez haspnló időpontban ) valamit ami rég ott volt ......Anno még mozdony is volt ott . De mint látszik szelektív "itt" egykét embernek az emlékezete .. Kiváncsi vagyok az uszodát mikor adják át újra "újnak" nekünk ?! Üdv Kuci”
 • 6. danus18 2011. június 01. 18:08
  „Nagyon jó ötlet, így a gyerekek könnyen megismerhetik a közlekedés szabályait, remélem sokan és sokszor fogják használni.”
 • 5. lforgo 2011. június 01. 09:38
  „Szerintem ilyen létesítményektől nem kell sajnálni a beruházási költséget, sokszorosan megtérül, ha a gyerekek megtanulják a közlekedés alapjait, komolyan mondom sok jogosítvánnyal rendelkező is nézgelődhetne kicsit arrafelé, de a biciklistákat kötelezném. :)”
 • 4. Zidane1 2011. május 31. 13:52
  „Tromi!
  60-70 eFt+Áfa 1 m3 aszfalt. kb 30-40 m3 kellett hozzá. Alá a kiegyenlítő réteg, burkolati jel festés, táblázás.... valósnak tűnik az összeg.

  Üdv”
 • 3. gyöngyszem2 2011. május 31. 11:00
  „Valóban 3mill.egy ilyen egyszerűnek mondható pálya kialakítása?
  Az tény hogy hasznos a gyerekek számára(bár néhány időset is elküldenék ide gyakorolni).Valamikor az ált.isk.-ban nekünk vizsgázni kellett az alapvető közlekedési szabályokból,és gyakorlatból.Szerintem nem lenne rosz ötlet ujra bevezetni ezt.Ugy gondolom nem elég hogy anyuka-apuka elmagyarázza,a gyerekeknek érezni kellene hogy nemcsak szórakozás a bringázás a forgalomban.”
 • 2. tromi 2011. május 31. 09:49
  „A pálya szerintem szuper lett, a kölkök imádják, még. A három misi pedig túlzó, mint minden amihez a városi cégek (vagy valaki valakije) hozzá érnek. Ha csak nem a burkolat alatt van 1,5 milla... :-)”
 • 1. kékfrankos 2011. május 31. 07:44
  „és hol készült el ez a nagyszerű létesítmény?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megújult Csongrád honlapja

Csongrád - A közelmúltban teljesen megújult a város honlapja. A régi weblap nehezen volt… Tovább olvasom