Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Felelős gondolkodás a Torokban

Csongrád - Szokatlan elemmel, a környezettudatos gondolkodás népszerűsítésével bővül az idei Körös-toroki rendezvénysorozat.
Ma délben kezdődnek a 21. Körös-toroki Napok rendezvényei. A kiemelkedő jelentőségű rendezvény az évek során egyre népszerűbb a fiatalok körében, és – az olykor szokatlanul magas vízállás ellenére is – számos érdeklődőt vonz a festői szépségű vidékre. A szervezők arról tájékoztattak, hogy nemcsak a fiatal, hanem az idősebb rajongók zenei ízlését is igyekeznek kielégíteni, figyelembe vették az internetes fórumokon jelzett kívánságokat is. A családdal együtt érkezők számára is megfelelő szórakozást biztosítanak. Sportversenyeket szerveznek, amelyen minden generáció kipróbálhatja az ügyességét, de a legkisebbeket arcfestéssel és kézműves-foglalkozásokkal is várják.

A többnapos rendezvénysorozat egy szempontból azonban mégis más lesz, mint amit eddig megszoktak a már rutinos látogatók. A fővárosi 5LM csoport dicséretre méltó missziót vállalt fel: az ország fesztiváljain a környezettudatos gondolkodásmódot népszerűsíti. Vallják, hogy ez és bulizás nem zárja ki egymást.

– Olyan eseményeken jelenünk meg, ahol sok fiatalt meg tudunk szólítani. Magánemberként már mindannyian jártunk Csongrádon, megtetszett a város és a Körös-toroki Napok is. Vetítéseket szervezünk, szelektív hulladékgyűjtőket helyezünk ki és neves szakembert hívunk előadást tartani. Célunk a figyelemfelkeltés és a pozitív üzenet, a fellépő lemezlovasok is az ügy mellé álltak. Az 5LM tagjai a hétköznapokon is ezen elvek szerint élnek – fogalmazott a csoport egyik tagja, Mózsik János. A bulizók a négy nap során újrahasznosított poharakat használhatnak, középpontba kerül a bolygónk védelme, és fontos gondolatok hangzanak el a környezetterheléssel kapcsolatban. A rendezvény programkártyáit újrahasznosított papírra készítik, és a helyszínen visszaváltják.

Olvasóink írták

 • 7. vidékipolgár 2011. augusztus 10. 12:33
  „Érdekes, hogy Horvátországban sem okoz problémát az esti szórakozóhelyek lármája mert nincs. Hogyan oldják ezt meg Ők nem tudom de valószínű, hogy náluk nem tartozik a kultúrált szórakozáshoz a "Stucc-stucc" ami érthető és támogatható, pláne hajnali 5 után.
  Talán ha ezt a műfajt valamilyen hangszigetelt épűletbe korlátoznánk, nem sebezne akkorát!”
 • 6. Robinho 2011. augusztus 06. 18:32
  „Min csodálkozunk? Itt semmi sem működik normálisan.
  Miért kell a város összes lakójának a tüc-tücöt hallgatni kedves Póóógármestér Úr?
  Talán valóban a hangerőt kellene szabályozni, ahogy ezt Norbi56 említette a montenegrói példával.”
 • 5. keletaru 2011. augusztus 06. 14:46
  „Swain :-) Én is ezt mondom ! Elkellene felejteni ingyen ebédet adni azoknak akik ebből "isten" igazán profitálnak évek óta lent a körösben a település pénzéből ! S ezért a város 1/5-d nem kellene le zárni hogy "egyesek" így bevételhez jussanak !!!! Ráadásúl szerintem kérdéses le lehet e zárni így egy település részét !!! Vagy ilyen töketlen rendeleteket ki találni ! Vagy mennyi közterület használati dijjat fizettet ezért az aki ezt kérte . Mert úgye nekünk már egy sóder rakás után is fezetni kell , itt meg azért komoly négyzetméterek voltak el zárva úgy , hogy parkolódijjat kértek szgk.-val behejtóktól ???

  Norbi 56:-) Megint igaza van kicsit blamázs ilyet írni mikor db-mérő műszer nincs ami ezt a hangterjedést bírta volna kalibrálni . S ez is környezet terhelés , de mit várunk itt mi balgák örüljünk itt lakhatunk . Hisz meg mondták el lehet menni !! Sajna innen a mocsárból az is nehéz hisz évek óta csak lenteb süllyesztik a települést vele eggyütt az ingatlanok árait is , de úgy még a kutya sem akar idejönni lakni ......egyszer tényleg keressenek már egy józan parasztot aki tudja használni az eszét , nem csak az iskola papírjait mutogatja ......nem pártkatona ! Üdv Kuci”
 • 4. Swain 2011. augusztus 05. 12:30
  „szánalmas, aki az ezer forint miatt sír, de azt elvárja, hogy a Depresszió, Bikini, vagy a Caramel INGYEN zenéljen
  egyébként a Körös-torok kerékpárral, vagy gyalog is megközelíthető, aki meg vidékről, kifejezetten a Napok miatt jön, az nem fog belerokkani az ezresbe
  jó reggelt - nincs ingyen ebéd”
 • 3. Norbi56 2011. augusztus 04. 23:15
  „Remélem a zajszennyezés egészségkárosító hatására is felhívják a figyelmet a szakemberek.
  Egy példát szeretnék megosztani önökkel.
  A Herceg Novit- ól -Ulcinj-ig tartó mintegy 100 km hosszú partszakaszon éjfél után 1 óráig engedélyezett a "buli", de úgy hogy éjfélkor (24 óra) meg kell felezni a hangerőt. A tengerparton egymást érő szórakozóhelyeken csak olyan hangerővel szól a zene, hogy azok sem egymást, sem a normális esti beszélgetést nem akadályozzák, zavarják. Az egyik nem akarja túlharsogni a másikat. A "mélynyomók" használatát gyakorlatilag mellőzik. Viszont kellemesen szórakoznak az emberek, gyerekekkel sétálnak, élvezik a kellemes tengerparti klímát, várják, hívják és maximálisan kiszolgálják az odaérkező idegeneket, pihenni vágyókat. Szerintem tanulhatnánk!
  Itt a Bökényben zárt ablakoknál sem lehet pihenni. Itt inkább átkozzák/átkozzuk, mint várjuk ebben a formában a "bulit" ! A többi meg itt olvasható:
  http://www.csongradihirek.hu/portal/index.php/koezelet/159-teljhatalmu-fura-urak-a-koeroes-torokban”
 • 2. keletaru 2011. augusztus 04. 21:23
  „Asti :-( Számomra és éredkes milyen balga helyi rendeleteket képesek barkácsolni . értünk miattunk nekünk ha valakihez jön vendég körös-torokba akkor azt is leskalpolják, mert logikus nem ? ! Csongrádon ezt is meglehet tenni . Kíváncsian várom mikor terjesztik ki eme rendelett az egész településre . Adni mindenkinek négy belépőt ha jön hozzá valaki az meg fizessen . Merta város takarítja az utakat aki meg idejön az nem fizet itt ezért a tiszta utakért .(nekem ma ezzel érveltek ) Tehét bentről jogosnak látják eme új ADÓ-t . szánalmassak milyen sarcokat ki nem találnak !! Mellesleg tiszta sár az egész útszakas ma is lent .Üdv Kuci”
 • 1. Asti 2011. augusztus 04. 17:26
  „Felelős gondolkodás eredménye az 1000.-Ft.-os behajtási díj fizetése is a Körös-toroki Camping üzemeltetőjének megbizása alapján?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Keresik Csongrád szépét

Csongrád - Első alkalommal rendezik meg a Csongrád szépe szépségversenyt az I. Nyárbúcsúztató… Tovább olvasom