Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -3°C | 3°C Még több cikk.

Felfüggesztik a Tüskevár forgatását

Pénzhiány miatt szerdától felfüggesztik a Tüskevár című mozifilm forgatását Csongrádon. Még több tízmillió forint hiányzik a befejezéshez. Az alkotók remélik: szponzorok, illetve a Magyar Mozgókép Közalapítvány segítségével be tudják fejezni a munkát. A stáb tegnap Szentesen dolgozott, ma Csongrádon, az Öregvár utcában forgat.
Félbeszakad a Tüskevár forgatása – adta hírül tegnap délután egy országos sugárzású kereskedelmi rádió hírműsora. Azt, hogy a mozifilm korábban nem kapta meg a remélt támogatást, lapunk is megírta. Gyovai Szabolcs, a Tüskevár producere most érdeklődésünkre közölte, nem tudja, honnan származik a rádió információja, ők erről eddig nem nyilatkoztak, s még nem is hagyták abba a forgatást, ám tény: valóban mostanra fogyott el a pénz, a hét közepén föl kell függeszteni a munkát.

A producer azt mondta, a Tüskevár jeleneteinek négyötödét leforgatták, a hátralévő föladatokra, s az utómunkálatokra kell támogatást szerezni. Bíznak abban, hogy a szponzorok támogatják a produkciót, és pályázatot adtak be a Magyar Mozgókép Közalapítványhoz, amely várhatóan hamarosan dönt. Ha megérkezik a támogatás, folytatódik a film készítése.

Információink szerint a mozifilm befejezéséhez még több tízmillió forint hiányzik.

Az elmúlt napokban Eperjes Károly, Szacsvay László és Pogány Judit dolgozott a stábbal. Tegnap Szentesen forgattak, ma pedig a csongrádi Öregvár utcában folytatódik a munka, több jelenetet is fölvesznek.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kegyes volt a természet

Amilyen rosszul indult, olyan jól végződött a négynapos Körös-toroki vigasság. A pénteki tragédia… Tovább olvasom