Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 25°C Még több cikk.

Felgyő 350 millió forintot költ a Majsai út felújítására

Felgyő - 317 millió forintos támogatást nyert Felgyő a község legforgalmasabb útjának megerősítésére és szélesítésére. A Majsai út 3,5 kilométer hosszan újulhat meg jövő tavasszal.
A későbbiekben ennek az útszakasznak a folytatásaként építenék ki a Felgyőt Tömörkénnyel összekötő utat, amely a hulladékkezelő központ megközelítését is megkönnyítené.

Közel 350 milliós útfejlesztésbe kezd az idén 192 millió forintos költségvetéssel működő felgyői önkormányzat. A község uniós forrásokból 317 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a legforgalmasabb útjának megerősítésére és kiszélesítésére. A falu határában húzódó Majsai út mentén székel a falu legnagyobb foglalkoztatója, a Grow Group Kft. palántanevelő üzeme – ahonnan évente 100 millió hajtatott növényt szállítanak a környező országokba – és több mezőgazdasági üzem, a jelentős gépjárműforgalmat viszont egyre kevésbé bírja az útszerkezet. A legforgalmasabb szakaszt kétévente kell kátyúzni.

A tanyán élők harmada ezen az úton jár be Felgyőre, és a község legtöbb adót fizető vállalkozásainak is itt van a telephelyük A szerző felvétele
A tanyán élők harmada ezen az úton jár be Felgyőre, és a község legtöbb adót fizető
vállalkozásainak is itt van a telephelyük. A szerző felvétele

Már 40 éve tervezik a helyiek a Felgyőt Tömörkénnyel összekötő út megépítését. Ha sikerülne kiépíteni az új közlekedési folyosót, felére csökkenne a két falu közötti távolság, hiszen most csak Csanyteleken keresztül közlekedhetnek a felgyőiek és a tömörkényiek. A nemrég átadott és hamarosan működő felgyői hulladékkezelő központ megközelítését is megkönnyítené az összekötő út, ami a Majsai út folytatásaként épülne meg.

– A napokban tettük közé a közbeszerzési kiírást, és várhatóan januárban születik döntés a kivitelezőről – nyilatkozta lapunknak Ábel István. Felgyő polgármestere elmondta: a tanyán élők harmada ezen az úton jár be a faluba, menetrend szerinti buszjárat is közlekedik erre, és a község legtöbb adót fizető vállalkozásainak is itt van a telephelyük, ezért különösen fontos számukra ez a fejlesztés. A beruházás 31 milliós önrészét nem tudják teljes egészében kigazdálkodni, ezért az önkormányzat hitelből egészíti ki a szükséges összeget. A 3,5 kilométer méter hosszú szakasz átépítése várhatóan tavasszal kezdődik meg.

Olvasóink írták

  • 1. keletaru 2008. november 18. 15:15
    „Régen Csongrád-Felgyő volt ! De ők is leváltak . S lehet el is hagynak !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Öt hónapig nem vették észre a tömörkényi férfi daganatát

Tömörkény - Már májusban orvoshoz fordult a tömörkényi Fekete László, de Csongrádon és Szentesen nem… Tovább olvasom