Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Felgyújtották a Körös-torok büféit

Csongrád - Felgyújtották a csongrádi Körös-torok büféudvarát a tegnapra virradó éjszakán, négy pavilon porig égett. Az elkövetők az összes bódét feltörték, lelocsolták gázolajjal és hígítóval. A vállalkozóknak nincs biztosításuk, a kár meghaladja a 10 millió forintot. Senki sem sérült meg, a rendőrség nyomoz. A vendéglátók hétvégén egyszerre, bulival nyitottak volna.
Tegnap hajnalban, pontosan 4 óra 41 perckor érkezett a telefonos riasztás a csongrádi tűzoltóságra, hogy égnek a Körös-toroki vállalkozói udvar büféi. A lánglovagokat egy távolabbi üdülőházban bankettező fiatalok értesítették, ők a fura zajra figyeltek fel. A tűzoltók csak a tűz terjedését tudták megakadályozni, a kemping felőli három pavilon porig égett, míg a Tiszához közelebbi hamburgeres bódénak a belseje vált a lángok martalékává. Kora reggelre a rendőrök is megszállták az üdülőterületet, minden érkezőnek felírták az adatait.

A helyszínen annyit sikerült megtudnunk, hogy az összes büfépavilont feltörték, és mindegyikre gyúlékony folyadékot, gázolajat és hígítót locsoltak. A tettesek profik lehettek, mert gondoskodtak a megfelelő szellőzésről, hogy a fabódék minél hamarabb elégjenek. Sietősen távozhattak, mert a hígítós kannát is a helyszínen hagyták. Információink szerint a bűncselekménynek nem volt szemtanúja.

– Arra ébredtem, hogy recsep-ropog minden – mesélte Szigeti Szabolcs, a szomszédos Happy Day Hotel tulajdonosa. Mire kirohant az épületből, már dolgoztak a tűzoltók a vállalkozóudvarban. Szerinte érthetetlen, ami történt, hiszen a korábbi rivalizálás már a múlté a Torokban, mindenki várta, hogy kezdődjön a szezon.

A gyújtogatók alapos munkát végeztek: a négy pavilonból minden a lángok martalékává vált. Fotó: Bíró Dániel
A gyújtogatók alapos munkát végeztek: a négy pavilonból minden a lángok martalékává vált.
Fotó: Bíró Dániel

– Egyelőre nem tudjuk, mi legyen a hétvégére beharangozott nyitóbulival, de annyit ígérhetünk, hogy nem futamodunk meg, csak azért is szervezünk zenés-táncos estéket a Körös-torokba – mondta lapunknak Pusztai Zsolt. A büfések közös képviselője szerint hosszú évek után végre úgy indulhattak volna a szezonnak, hogy nem volt harc és békétlenség az üdülőterület vendéglátói között. Ennek eredménye volt az is, hogy az önkormányzat megszüntette a csendes hétvégéket, és engedélyezte a szombati bulikat. Pusztai Zsolt büféje épen maradt, de egyik kollégája épp az elmúlt hetekben több százezer forintot költött felújításra, pavilonja pedig most a berendezéssel együtt megsemmisült. Az összes kár meghaladja a 10 millió forintot, ráadásul a leégett büfék tulajdonosainak biztosítása sem volt.

– Nagy reményekkel indultunk az idei évnek. Jó az idő, az alacsony vízállásnak köszönhetően a homokpart is egyre szebb, erre mindent tönkretesznek a rosszakaróink – mondta elkeseredetten Nagy Csaba. Az árpádhalmi vállalkozó 4 éve vásárolt két bódét a vállalkozóudvarban, az egyikben lángosos, a másikban hamburgeres működött, tavaly például veszteséggel. Tegnap mindkettő leégett, de a hamburgeres talán még helyrehozható. Nagy Csaba néhány hete majdnem eladta büféit, de végül nem jött össze a darabonkénti 2 milliós üzlet. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy csak két hűtője veszett oda, csütörtökön pakolták volna ki a teljes berendezést. Ő is azt mondta lapunknak, nem tud arról, hogy ellensége lenne, nem fenyegették meg korábban.

Felgyújtották a Körös-torok büféit. Fotók: Bíró Dániel

A rendőrség várja a bejelentést

Rongálás miatt, szakértők segítségével nyomoz a Csongrádi Rendőrkapitányság a Körös-torokban történt gyújtogatás ügyében – közölte a megyei főkapitányság sajtószolgálata nap közben. A közlemény szerint a rendőrjárőrök is észlelték a tüzet, és értesítették a tűzoltókat. A nyomozók azt kérik, hogy aki az elkövetőkről tud valamit, hívja a rendőrség 107-es vagy 112-es segélyhívó számát.

Olvasóink írták

 • 3. mni 2009. május 14. 13:14
  „Érdekes,egy "távolabbi üdülőházban" meghallották,hogy tűz van,de aki 10méterre volt tőle,az már csak akkor mikor a tűzoltók kiértek? Szegény, még az a szerencse,hogy egyáltalán felébredt.Nem lesznek többen a happy dayben így se. Vállalkozó udvar=Szélkakas, ok,okozat”
 • 2. Sziti 2009. május 13. 20:38
  „Lehet, hogy keellene egy kis nyomravezetői díj.
  Talán megérné.”
 • 1. keletaru 2009. május 13. 19:19
  „Szél fújta ! Egy másik szórakozó helyen távolmaradásából ( Csillag intézmény) haza térve bementek meg ünepelni !Ettek ittak majd nem fizetek , csak egy sárga cédülát lebegtettek . Részükről ennyi . De mi legyünk megértők toleránsak , hisz épp be akarnak illeszkedni ! Röhej .....még csodálkoznak "betelt" a pohár. Üdv Kuci
  UI.: Mi is tudunk egy dologról kétszer írni ! Jaaaa és ingyen , nem fő állásba !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyújtogatás: kit akarnak megfélemlíteni?

Csongrád - Az elkövető(k) az összes büfébódét feltörték, majd lelocsolták gázolajjal és hígítóval. Tovább olvasom