Délmagyar logó

2018. 04. 21. szombat - Konrád 8°C | 22°C Még több cikk.

Feljelentést tett az LMP a csongrádi gát ügyében

Hivatali visszaélést gyanít, ezért feljelentést tett az LMP a csongrádi gátfelújítás közbeszerzése ügyében – tájékoztatta az MTI-t Budapesten Schiffer András és Karácsony Gergely.
A párt országgyűlési képviselői azt mondták, szerintük az Alsó-Tisza vidéki Vízügyi Igazgatóság törvényt sértett a közbeszerzés kiírásakor, mert az öt esetből három alkalommal olyan feltételeket támasztott, amelyek nem szükségesek a munka elvégzéséhez, és ezt a Közbeszerzési Döntőbizottság is megállapította. Karácsony Gergely kijelentette: „Ha valaki végigköveti a folyamatot, akkor világossá válhat számára, hogy a vízügyi igazgatóság mindent megtett azért, hogy a Közgép által vezetett konzorcium nyerje meg ezt a munkát, méghozzá jóval nagyobb áron, mint amely árat egyébként más, ebben a munkában érdekelt hazai vállalkozások tettek". Schiffer András úgy látja, „Magyarország miniszterelnöke lehet, hogy kurucul beszél, de labancul viselkedik", mivel ez ügyben is az „oligarchát" segíti a hatalom, a kis- és középvállalkozások pedig a kárvallottak, amelyek helyben élő embereknek adtak volna munkát. A párt módosítaná a törvényt, hogy az ilyen eljárások átláthatóbbak legyenek. Szerinte a nyilvánosság az egyik legjobb eszköz a manipulált közbeszerzési gyakorlattal szemben.

A csongrádi árvízvédelmi gát egy szakaszának felújítását 1,5 milliárd forintért a Közgép Zrt., a Kötiviép B Kft. és a Hídépítő Special Kft. alkotta konzorcium nyerte, már a szerződést is megkötötték a munkára. Erről tegnapi számunkban írtunk. Az ATI-VIZIG lapunknak már korábban cáfolta, hogy bármelyik ajánlattevő irányában elfogult lenne. Csütörtöki közleményében a vízügyi igazgatóság azt is leszögezi, hogy az összes közbeszerzési eljárást az Országos Vízügyi Főigazgatóság koordinálta és felügyelte.

Olvasóink írták

 • 5. dződvok 2012. szeptember 16. 16:15
  „Amúgy van LMP Csongrádon? A DK is hatalmas meglepetés volt....”
 • 4. keletaru 2012. szeptember 16. 11:46
  „Nem értem miért nem lehetett helyi vállalkozókkal ezt a kivitelezést csináltatni ! Tán csak nem ezért mert párhónapig tart a munka , vagy mert akkor a helyi iparűzési adó is" itt" maradna , vagy mert FENTRŐL ezt mondták ? Bőven lenne ember erre a feladatra aki legalább össze fogná az itt lakó mestereket , hogy biztos sikeresen induljanak a pályázaton . Mit is képviselnek a bizottságok , vagy kit ? Tudtommal vannak olyan helyi cégek akik simám tudták volna ezt a munkát ! Ja vagy az nem az , túl egyszerű ......Érdekes nem ? Karakószörcsökről ide hozni dolgozókat mint inkább az ittenieket foglalkoztatni . Értünk , miattunk ,nekünk ???? Valóban ?! Üdv Kuci”
 • 3. Marona 2012. szeptember 16. 11:25
  „Vajon Schiffer (úr?) liberális elődjei mekkora hasznot hoztak a népnek? Vagy talán kötelező lenne azt gondolni, hogy, amennyiben kérdéses személyisége vezetné ezt az országot, akkor ilyen nem fordulna elő? Azzal, hogy a pillanatnyi kormányzó hatalom( 2/3) minden heti előre leosztott lépéseit szóvá teszi, csak a lelkileg érzékeny szavazó táborát próbálja szaporítani, persze úgy, hogy az a lehető legnagyobb kockázatot hordozza anyagilag! Hihetetlen, hogy egy genetikai problémából keletkezett párt, mekkora károkat képes okozni világszerte! Sajnos az igazság, hogy tényleg kilóg a lóláb, de a gátra szükség van! Cak húzna már valaki elő egy bizonyítékot! Éa akkor nem lenne felújítva. Egyenlőre nem tehetünk mást, mint ügyelünk arra, hogy az asszony a szülés után kevesebb hormont szedjen, mert a fiamat is veszélyeztetheti ez a különös érzékenység. Persze biztos, hogy a természet rendet csinál majd politikától függetlenül, de addig is szeretnék sétálni a gáton és nézni egészséges fiamat, dohogva az egészséges politikusok disznóságain!”
 • 2. hank 2012. szeptember 15. 19:52
  „Szerintem ha nyilvánosságra hozzák a dokumentumokat, akkor majd látszik, hogy mocskolódás vagy sem.

  Amúgy tényleg jó lenne befejezni a gát rekonstrukciót.”
 • 1. Figyelő 2012. szeptember 15. 17:25
  „Ez már megint nem más mint az L.MP. szokásos mocskolódása, minden bizonyíték nélküli rágalmazása.
  Ez betudható az L.M.P. mindenáron szereplése a sajtóban!
  Mindegy, hogy mit mondanak, csak legyen tele velük a sajtó!
  Oligarcháznak orrba szájba, de merem állítani, hogy a szó jelentésével sincsenek tisztában!
  A Schiffer és a párttársa, a Karácsony ezzel az újabb botránykeltésükkel veszélyeztetik egy kisváros árvízzel szembeni biztonságát!
  Rátörnek egy vidéki város biztonságára! Abban az esetben ha az alakoskodásuk miatt és egy esetleges rendkívüli magas vízállás miatt veszélybe kerül Csongrád városa és ne adja Isten, mér probléma is lesz, akkor a teljes erkölcsi és anyagi felelősség az L.M.P. -t és két pártkatonáját, Schiffer András és Karácsony Gergelyt fogja terhelni!
  Ami ez a két állítólagos úriember művel az abszolút nem méltó viselkedés egy országgyűlési képviselőhöz!
  Ilyenkor vetődik fel a kérdés: Kit is képviselnek ezek?!
  Abban reménykedem, hogy az ATI - VIZIG BEPERLI ezt a két embert!
  Úgy tudom, hogy magán indítvány - per - esetén nem bújhatnak a mentelmi joguk mögé!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megyei vadásznap Csongrádon

Szombaton reggel 7 órakor vadászkürtös ébresztővel kezdődik a megyei vadásznap, amit idén Csongrádon rendeznek meg. Tovább olvasom