Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 26°C Még több cikk.

Fellebbeztek az elítélt ékszerrablók

Csongrád - Szappanoperába illő jelenetek is tarkították azt a tárgyalást, amelyet tegnap tartottak a csongrádi bíróságon.
A tavaly március 21-i ékszerboltrablás ügyében hozott ítéletet Badóné dr. Murányi Edit bíró tanácsa. Annak idején lapunk is beszámolt róla: két férfi ment be egy csongrádi üzletbe, ahol az eladót bántalmazták, majd több mint 7 és fél millió forint értékű ékszerrel távoztak. A terjedelmes bűnlajstrommal rendelkező tettesek kilétére nyáron derült fény. A nyomozás során a rendőrség azt állapította meg, hogy az elsőrendű vádlott, a 33 éves helybeli K. Jenő társával, a 36 éves derekegyházi P. Györggyel követte el a bűncselekményt. A déli órákban berontottak a Fő utcai boltba, az ott dolgozó asszonyt a földre lökték, P. György a mellkasára térdelt, majd K. Jenő összepakolta a több milliót érő árukészletet.

A csütörtöki tárgyaláson tanúként hallgatták meg P. György egykori élettársát és a mostani feleségét is. Mindkét nő kitartott a férfi ártatlansága mellett; emlékeik szerint abban az időpontban a vádlott nem követhette el a rablást. Az asszony egy év távlatából is részletesen beszámolt a szóban forgó a napról, valamint arról, hogy a férjével együtt ebédeltek meg otthon. A volt élettárs arról számolt be: emlékszik, hogy a feleség elvitte a másodrendű vádlott autóját, így a férfi csak jóval a rablás után járt Csongrádon. P.-né tavaly azt vallotta – emlékeztette a bíró –, hogy az egyik, a nyomozás során a képbe került férfi meglátogatta, és pénzt követelt tőle. Ezt az illetőt is tanúként hallgatták meg. Azt állította: nemhogy sosem volt a vádlott derekegyházi otthonában, de még csak nem is ismeri a feleséget. Hasonlóan vélekedett egy kecskeméti tanú, aki azt bizonygatta, hogy tavaly egyáltalán nem járt a Tisza-parti városban, nem is érti, hogyan keveredett az ügybe. Az elsőrendű vádlott, K. Jenő azzal próbált védekezni, hogy nem volt erőszakos a bolt eladójával szemben, P. György pedig fenntartotta azt az állítását, hogy nem ismeri K.-t, és nem vett részt a bűncselekményben.

A bíróság K. Jenőt 9, P. Györgyöt 8 év fegyházbüntetésre ítélte. Az ügyész súlyosbításért, az ügyvédek enyhítésért fellebbeztek, az ítélet nem jogerős.

Olvasóink írták

  • 1. spagetti 2012. február 24. 11:12
    „Nem semmi! A nagynénénk agyonveréséért meg hat évet kapott c.....! Hol itt az igazság( tudom odaát van)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Magyar Kultúra Napja: 280 óvodás nézte és hallgatta a mesét

A Magyar Kultúra Napja alkalmából bábelőadáson vendégeskedtek a csongrádi óvodások. Tovább olvasom