Délmagyar logó

2018. 06. 23. szombat - Zoltán 12°C | 19°C Még több cikk.

Felmentették a bokrosi gazdát

Csongrád - Nemrég jogerőre emelkedett az az ítélet, amely Kőrösi Tibor polgármester feljelentése nyomán született. A csongrádi városvezető és Balogh János bokrosi gazda tavaly kölcsönösen feljelentette egymást, írtuk korábban.
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

Balogh azért, mert úgy érezte: egy általa szervezett falugyűlés után a város vezetője tiszteletlen, gúnyos stílusban írt róla az internetes blogjában, valamint az önkormányzati lapban ugyanilyen hangon említették a személyét. A bokrosi férfi keresetét elutasította a bíróság, azt mondták neki: ha nyilvánosan emeli fel a hangját bármilyen témában, el kell viselnie a nyilvános kritikát.

Kettőjük jogi vitájának egy másik szála is volt. Nem sokkal később Kőrösi is pert indított. Balogh ugyanis bement egy önkormányzati ülésre, ahol szót szeretett volna kérni, de nem kapott. Szóváltásba keveredett a polgármesterrel, akit nyilvánosan „hazug embernek" nevezett. A város vezetője feljelentette a gazdát. A helyi rendőrkapitányság elfogultságot jelentett, Baloghot a kisteleki kapitányságon rabosították, azaz ujj- és tenyérlenyomatot vettek tőle, fotó készült róla.

A bíróságon úgy találták: egy közszereplőnek – tehát például egy polgármesternek – „nagyobb türelmet kell tanúsítania a kritikai megnyilvánulásokkal szemben", kötelessége azt tűrni. Balogh – bár a stílus valóban nem a legirodalmibb volt – nem lépett túl egy olyan határt, amely alapján bűncselekménynek minősülnének a szavai.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több pénz sportra és civilekre

Ebben az évben összesen csaknem 11 millió forinttal támogatja a város a szabadidő- és sporttevékenységet. Tovább olvasom