Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Félmillió forintot visznek Farkaslakára

Bedő Tamás polgármester és Oláh Ferenc, a Csongrádi Zenebarátok Egyesületének elnöke szombaton személyesen adja át az árvíz sújtotta Farkaslaka vezetőjének a csongrádiak által összegyűjtött pénzadományt. A jótékonysági felhívás eredményeként félmillió forintot adtak össze a Tisza-parti város lakói.
A csongrádi kamarakórus augusztus végén épp erdélyi hangversenykörúton volt, amikor értesültek róla, hogy Tamási Áron szülőfaluját elmosta a megáradt Nyikó patak. A halálos áldozatokat is követelő katasztrófa után két nappal érkezett meg Farkaslakára a csongrádi társulat. – Döbbenetes volt a látvány – fogalmazott lapunknak Oláh Ferenc, a kórus vezetője. – Amikor odaértünk, majdnem kétségbe vontuk a híradások információit, hiszen a székely író emlékművénél semmiféle nyoma sem volt pusztításnak, csupán azt láttuk, hogy a szomszédos temetőben sokan kiveszik a részüket a sírásásból. Utóbb tudtuk meg, hogy az áradás során elhunyt helybelieknek készítették elő a végső nyughelyet. Lent a völgyben borzasztó rombolást vitt véghez a patak. Beszélgettünk ottani magyarokkal, akik elmesélték, hogyan élték meg és élték túl azt a szörnyű délutánt – tette hozzá a nyugdíjas pedagógus.

A kórus tagjaiban hazaérkezésük után, egy próbán merült föl, hogy valamiféle segítséget kellene nyújtani az árvíz sújtotta Farkaslaka lakóinak. A jó szándék végül az október 2-án, a Nagyboldogasszony-templomban rendezett jótékonysági hangversenyen nyilvánult meg, ahol az érdeklődők néhány óra leforgása alatt 174 ezer forintot dobtak a kihelyezett urnába.

– Egyeztettem a polgármesterrel, és Bedő Tamás is támogatta, hogy az önkormányzat által felajánlott negyedmillió forintot, valamint a városvezetés felhívására összegyűlt több tízezer forintnyi adományt, illetve a Csongrádi Zenebarátok Egyesületének anyagi segítségét együtt, személyesen adjuk át az érintetteknek, hiszen közeleg a tél, és minél hamarabb érkezik meg a támogatás, annál többet tudunk segíteni – mondta Oláh Ferenc, aki szerint a romániai madárinfluenza-járvány sem gördíthet akadályt küldetésük elé. Már csak azért sem, mert a veszélyes területek a Duna-delta mentén helyezkednek el, több száz kilométer távolságra a Kárpátokkal körbezárt Hargita megyétől.

Bedő Tamás és Oláh Ferenc szombaton hajnalban indul útnak, és a tervek szerint aznap délben adják át a félmilliós adományt Demény Gábornak, Farkaslaka polgármesterének.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy évet csúszik a Tüskevár premierje

Most már biztos: leghamarabb egy év múlva kerülhet a mozikba Balogh György Tüskevár című filmje,… Tovább olvasom