Délmagyar logó

2018. 03. 20. kedd - Klaudia -3°C | 4°C Még több cikk.

Felmond a csongrádi IH üzemeltetője?

Csongrád - Bedobta a törülközőt a tavaly felújított csongrádi ifjúsági ház üzemeltetője: októbertől másnak adná át a helyét. Erről levélben tájékoztatta a városvezetést – el is kezdték keresni az új működtetőt. A sportbizottság elnöke úgy tudja, maradhat minden a régiben.
Tizenöt hónap után új üzemeltetőhöz kerülhet a tavaly 120 millió forintból felújított csongrádi ifjúsági ház – legalábbis erre lehet következtetni abból a levélből, amit a hónap közepén juttatott el a városvezetéshez az Allegro Molto Kft. A csongrádi cég egykor pályázaton nyerte el a megújult létesítmény működtetési jogát, és bowling- és fallabdapályát alakított ki benne. Közlése szerint 35 milliót fordított különböző berendezésekre. Már ez év elején arról pletykáltak a kisvárosban, hogy a csekély forgalom miatt bedobják a törülközőt, de ezt akkor Gergely Ildikó, a cég képviselője cáfolta lapunknak, sőt úgy fogalmazott, ameddig bírják, csinálják. Lehet, hogy eddig bírták. A levélben ugyanis arról tájékoztatták az önkormányzatot, hogy csak szeptember végéig akarják üzemeltetni a szórakoztató központot. Szerettük volna megismerni a levél teljes tartalmát, de az írást a városházán nem hozták nyilvánosságra.

– Nem tudtunk még beszélni az üzemeltetővel, hogy megbeszéljük az általa megfogalmazott problémákat, mert külföldön tartózkodik – nyilatkozta tegnap Bedő Tamás. A polgármester azt is elárulta, már puhatolózó tárgyalásokat is folytattak arról, működtetné-e tovább valaki a házat, és találtak is jelentkezőt.

Most csak délután nyit ki a csongrádi IH. Lehet, hogy egy időre bezár. Fotó: Tésik Attila
Most csak délután nyit ki a csongrádi IH. Lehet, hogy
egy időre bezár. Fotó: Tésik Attila

Arra a felvetésünkre, hogy a jelenlegi berendezés az Allegro Moltóé, és lehet, hogy kiköltözésükkor vinnék is magukkal, Bedő Tamás azt mondta: úgy is meg lehet oldani a váltást, hogy minden maradjon a helyén.

Természetesen megpróbáltuk elérni Gergely Ildikót, de lapzártánkig nem sikerült. A témáról pénteki ülésén tárgyalna a képviselő-testület, de elképzelhető, hogy nem is lesz miről tanácskozni. Ternai László, a sportbizottság elnöke ugyanis közvetlenül külföldi utazása előtt beszélt Gergely Ildikóval, aki akkor azt mondta, mégiscsak folytatnák a munkát az ifjúsági házban, mert sikerült egy szponzort találniuk.

Olvasóink írták

 • 9. hank 2009. szeptember 27. 11:21
  „Az MHSZ épület vagyonkezelőé lett/volt. Azt megvették(?) gondolom és nyereségesen üzemeltetik, mert ki van adva az alja bérbbe. Ebből lett pénz a fűtés korszerűsítésére gondolom. Stb. stb.”
 • 8. keletaru 2009. szeptember 23. 08:37
  „triniti " A mintegy 2 milliárdos beruházás költségeit a gyulai önkormányzat, a szeged-csanádi megyés püspökség és támogatók állják, az akadémiát egy alapítvány működteti, évi 80-100 millió forintból." Javaslom Makó oldal Üdv Kuci”
 • 7. keletaru 2009. szeptember 23. 08:22
  „triniti : " Mo-on, ami nem eu-s pénzből valósult meg " Szégyennek tarom ,hogy adományokból kel építkeznünk be ruháznunk ennyire tönkre tették a gazdaságunk "nagy barátaink ".Drága gomb nyomkodó képviselőink ,, Mellesleg nincs is már saját gazdaságunk ,mert mint látszik az utolsó" bástyát" az agráriumot is sikeresen tönkre tették . Tehát bevétel nélkül nem lehet fejleszteni . S mivel senkinek nincs bevétele nem jár annyit szórakozni . Akinek meg van keresi a spórolási lehetőséget ( pl.: senior úszóklub )
  cicvarek : Akkor kitől kapták egy forintért !!??? Meg lehet keresni !
  Balotelli : Mozi ??? Az nem baj arra is tudnak majd felvenni hitelt utána, vagy eladni , utána meg felélni. Üdv Kuci”
 • 6. Balotelli 2009. szeptember 22. 18:26
  „Már csak természetesen az hiányzik hogy a mozira költsenek 60 milliót.Amennyi az ész, megteszik.Elvégre pályázaton nyerték a rávalót ..... Röhej De ezt megírtam már IH megnyitása előtt is”
 • 5. cicvarek 2009. szeptember 22. 16:39
  „2. keletáru!
  Úgy tudom, a volt MHSz székház sose volt a város tulajdona, a privatizálás, ill. az állami vagyon magánkézbe adása/síbolása során lett egy csomó tulajdonos között pl. a kisgazda nőszövetség, meg a fene tudja még kik között szétosztva. Ha az a látszat alakulhatott ki , hogy egy volt munkásőr szakaszparancsnok /vagy helyettes?/ működtetheti az épületet, mint tőröl metszett jobboldai képviselő, az jól szemlélteti a mai magyar, de a csongrádi viszonyokat is.
  Egyébként:
  1.szemlélődőnek vélhetően teljesen igaza van, a csőd okainak tekintetében. Ha vállalkozói szakértelem nélkül, a vágyait a realtásokkal összekeverve kockáztat , akkor ne csodálkozzon a bukáson, elsősorban saját magát okolja, ne mindent és minenkit.
  3. trinitivel is egyet lehet érteni. Ha egy vállalkozás politika-szagú, az biztos, hogy rontja az üzletet, de itt talán nem ez volt a fő baj, bár közre játszhatott ez is. Ha nincs fizetőképes kereslet a kínált szolgáltatásra, árura, stb. akkor az a bolt nem megy.”
 • 4. stevestrong 2009. szeptember 22. 15:37
  „Sajnálnám, ha bezárna, de érdemes lenne végiggondolni, hogy miért járnak át az emberek edzeni, bowlingozni, squasholni ( remélem jól írtam :) Szentesre, vagy más városba, ha itt is megvan rá a lehetőség. Szerintem magas az ár, ehhez a városhoz. Maga a hely és a színvonal szerintem ok, de nem ehhez az árhoz.

  Egy kérdés: A moziban mikor vetítenek újra filmet?”
 • 3. triniti 2009. szeptember 22. 15:25
  „keletaru, kíváncsi volnék az ötleteidre! egy ideig még voltak itt értelmes hozzászólások, de jó ideje már hogy mindenhol csak a te nyűglődésedet láthatjuk. Lerágott csontok óriási halmaza! Tudsz az elmúlt 5 évből olyan beruházást mondani Mo-on, ami nem eu-s pénzből valósult meg? Vagy egy olyan hosszútávú fejlesztési koncepciót aminek az irányvonalát nem a kiírt pályázatok adják?
  Sztem Csongrád legnagyobb hibája, hogy a képviselő testület többsége ellenzék, és sajnos a megye is...
  Ha jól emlékszem az Ih- is úgy nyitott, hogy a nyitó ünnepségen a politika vett részt, az pedig ingyé kap mindent. A fizető képes vendég pedig nem szeret "olyan helyre" járni, ahol a politika van jelen. Sztem csak a Pr volt rossz.”
 • 2. keletaru 2009. szeptember 22. 14:00
  „Akkor ez is értelmes pályázósdi volt . Megérte az ön rész ? Érdekes az régi M.H.SZ. épület is addig nyűg volt amíg önkormányzaté volt . Láss csodát eladták működőképes lett , nem érdekes pont egy bent ülő képviselő működteti jól ?! Akkor miért nem tudták működtetni hasznosan amíg a település tulajdona volt ??? Talán ilyen egyszerű dolgoknál kezdeni az észrevételeket , Bizotságosdi mi ,értünk mi ? Ja ja már értünk . Üdv Kuci”
 • 1. szemlelodo 2009. szeptember 22. 09:11
  „Várható volt.
  Sajnos meggondolatlanul indulnak egyes vállalkozások.
  Működésüket nem előzi meg kellő piackutatás,ábrándokat kergetnek.
  Ami a legfőbb hiba, hogy nem veszik figyelembe Csongrád város lakosságának a fizetőképes lehetőségeit.
  Nagy hiba lenne bizalmat szavazni továbbra is a jelenlegi üzemeltetőnek.
  A látókörbe került szponzornak csak javasolni tudom,hogy inkább a diákélelmezést támogatná értelmesebb és nemesebb célt szolgálna.
  A napokban a központban a volt könyvesbolt helyén működő ,,hájrezegtető" műintézmény is bezárt,ezen sem csodálkozom.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Lantos János tíz éve eteti a halakat

Halaknak gyárt etetőanyagot a többszörös magyar bajnok versenyhorgász, Lantos János – és az üzlet a válság idején is megy. Tovább olvasom