Délmagyar logó

2018. 02. 24. szombat - Mátyás -2°C | 3°C Még több cikk.

Félti az otthonát a csanyteleki asszony

Csanytelek - A 82 éves Mónika néni nagyon fél, hogy ha megindul a fal, ráborul az ő házára, magával sodorja a gázórát, a csöveket, illetve betemeti a vízóraaknát. A bontásról a szomszédnak kell gondoskodnia. Neki viszont nincs pénze erre.
– Az utcafront húsvét másnapján dőlt ki. Ez valaha ház volt, laktak is benne, később melléképületnek használta a szomszédasszony. Szóltam az önkormányzatnak, majd április vége felé kint volt a katasztrófavédelem és a rendőrség is – panaszolta a csanyteleki Szél Lajosné Mónika néni. Az ő háza és a szomszédos ingatlan egy karnyújtásnyira van egymástól, utóbbi inkább romnak, mint épületnek nevezhető. A 82 éves Mónika néni nagyon fél, hogy ha megindul a fal, ráborul az ő házára, magával sodorja a gázórát, a csöveket, illetve betemeti a vízóraaknát. A bontásról szerinte a szomszédos telek tulajdonosának kellene gondoskodnia. Azt mondja: fogalma sincs, mennyibe kerülne, de ez így nem maradhat. Nagyon aggódik az otthonáért.

Mónika néni nem veszekedni akar – csak az otthonát védi. Fotó: Králik Emese
Mónika néni nem veszekedni akar – csak az otthonát védi.
Fotó: Králik Emese

Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

– A két kezünkkel építettük fel ezt a házat. Mióta a katasztrófavédelmisek kidúcolták, és a gerendák az én ingatlanomhoz támaszkodnak, még több az álmatlan éjszakám. Attól félek ugyanis, hogy megnyomja az alapot, és megreped a házam. Van, aki azt kérdezgeti tőlem, hogy van-e biztosításom. Hát hogyne lenne, de nem hiszem, hogy ez a lényeg. Ebben a korban már nem hiányzik ez az idegeskedés – részletezte Mónika néni.

A szomszédasszony kérte: ne írjuk le a nevét. Azt mondta, szeretné a helyzetet megoldani, de a havi 28 ezer forintos jövedelméből nem tudja kifizetni a bontást. Az építmény vályogból készült, így azok a vállalkozók, akik anyagért cserébe takarítanak el épületeket, nem éltek a lehetőséggel.

Olvasóink írták

 • 6. majzik 2013. június 10. 22:23
  „Kaláka !

  Már alapból el van <moderálva>va !

  Életemben egyetettlen emberrel sem találkoztam aki neki állt volna egy zakót vagy nagykabátot varrni. !!!!!!!!!!!!!!

  Viszont számtalan az ,,agy hallottak" száma akik szemrebbenés nélkül házat építenek !

  Ez van !”
 • 5. puli 2013. június 08. 21:02
  „Szerintem hiába van neki biztosítása, a biztosító nem fizet. A szomszédnak kellene, hogy legyen olyan biztosítása ami felelősségbiztosítást is tartalmaz.”
 • 4. Erzsika209 2013. június 08. 19:35
  „"Van, aki azt kérdezgeti tőlem, hogy van-e biztosításom. Hát hogyne lenne, de nem hiszem, hogy ez a lényeg"
  Milyen igaza van a néninek a bíztósító nem fog fizetni, oda csak befelé mehet a pénz, találni fognak valamit és nem fizet!!!”
 • 3. tromi 2013. június 08. 07:05
  „Polgármester-elsőfokú építéshatóság-kényszerbontás (sajnos nincs az önkorinak pénze, gondolom, és a katasztrófavédelemmel karöltve úgy gondolták, hogy a 82 éves néninek már úgy is mindegy és ezért az ő telkén oldották meg a védelmet, amihez joguk van, de csak is abban az esetben ha ez nem tartósan, huzamosabb ideig veszi igénybe a telket, korlátozza tulajdonosi jogait)Sajnos mivel az önkorinak kell állnia a költségeket majd csak utolga tudja a tulajdonosokon behajtani az összeget, sokszor évek múlva, de még többször soha. Ha hátrányos hazafi azért, ha külföldre menekült hazafi akkor meg azért. Ez a dolog még csak most ért ide az alföldre, Borsodban, szabolcsban már jó ideje zajlik, de sajnos még nem ért el minden országrészt így vajmi kevés az esélyünk arra, hogy vaksi éhenkórász törvény hozóink tegyenek is érte vagy ellene valamit. Amióta pedig nincs szocpol támogatás a "kisembernek" az ország vályogház állománya igencsak pusztulásnak indult, ezzel falvak, sokaságát ítélve halálra. De ez egy kicsit hosszabb és árnyaltabb dolog.”
 • 2. info 2013. június 07. 18:00
  „1. _csutak_ 2013.06.07. 17:53 -Úgy legyen! Bizonyára olvassa ezt a cikket a polgármester is.”
 • 1. _csutak_ 2013. június 07. 17:53
  „Itt a lehetőség, hogy közmunkások szakértő irányításával megoldják a dolgot.
  Ezért tartjuk, fizetjük az önkormányzatot!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Megszépül a vasúti híd

162 millió forintot fordít a MÁV a tiszai híd festésére. Nyár végéig buszok járnak vonatok helyett Csongrád és Szentes között.
Tovább olvasom