Délmagyar logó

2018. 06. 21. csütörtök - Alajos, Leila 20°C | 30°C Még több cikk.

Felújításra vár a csongrádi Ifjúság téri játszótér

A jobb sorsra érdemes játszótér jelenleg balesetveszélyes, megrongált, leromlott állapotban van. Felújítása nagyon időszerű lenne.
A csongrádi Ifjúság tér évtizedek óta népszerű a gyermekes családok körében. Szívesen járnak oda: nagy és belátható területen szaladgálhatnak, játszhatnak a gyermekek távol a forgalomtól. Van ott egy nagy játszótér, és egy KRESZ park is, melyeket néhány évvel ezelőtt szépen felújítottak, a kornak megfelelő fa játékokra cserélték a régi vasakat. A felújítás óta egyre több óvodás csoportot és iskolai osztályt is elvittek oda a pedagógusok.

Megrongálták az egykor szépen felújított csongrádi Ifjúság téri játszóteret. Fotó: Palatinus Csaba.
Azonban ha most nézzük meg a játszóteret, elszomorító kép tárul elénk. A fa játékokon az idő vasfogán kívül erősen nyomot hagyott jó néhány vandál ember keze is. Félig leszakított vagy teljesen eltűnt hinták, kitört létrafokok, szétvert és eltűnt kupolák. A rugós gyermekhinta ülőkéje szintén eltűnt, a fogódzkodó helyéről facsavar mered elő, a mászókák magas részeiről szinte teljesen hiányoznak a biztonságos korlátok. A hinták, és a mászókák tartószerkezetei teljesen kimozgósodtak…

A korábbi években is előfordult már, hogy megrongálódtak a játékok, a hibákat azonban mindig kijavították. A mostani állapothoz hasonlót még nemigen lehetett itt látni. Ez a helyzet gyors megoldást sürget, hiszen a sérült játékok balesetveszélyesek is amellett, hogy csúnyák.

Olvasóink írták

  • 2. keletaru 2012. május 17. 20:39
    „Kis optimisták .......”
  • 1. Balotelli 2012. május 17. 07:31
    „Újabb 20-as, kifutja?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nike nyomot fogott: Reszkessetek betörők!

Tavaly augusztusban érkezett Nike, a nyomkövető kutya. Eddig 38 esetben fogott nyomot. Tovább olvasom