Délmagyar logó

2017. 08. 21. hétfő - Sámuel, Hajna 14°C | 23°C Még több cikk.

Felújítják a Csongrád utáni Tisza-hidat

Csongrád - Jövő év szeptember végére megújulhat a Csongrád utáni Tisza-híd. A 495 méter hosszú, 8 méter széles, és 6240 négyzetméter felületű átkelő kivitelezésére a Magyar Közút Közhasznú Társaság írt ki nyílt közbeszerzési eljárást.
Azonban az autósoknak addig sem kell kikerülniük a 451-es számú főút Kiskunfélegyháza-Csongrád-Szentes szakasz 30,6 kilométer szelvényén található hidat, mivel a leendő kivitelezők mindig csak az egyik félpályát zárhatják le az átalakítás alatt.

A munkálatok során megújítják a hídszerkezet szigetelését, aszfaltburkolatát, és a híd bal oldalán 1,65 méter széles járdát, míg jobb oldalán 2,85 méteres kerékpárútat alakítanak ki.

A kiíró az ajánlatokat 2008 augusztus 11-ig várja, míg az építtetőt várhatóan augusztus 29-én hirdetik ki.

Olvasóink írták

 • 5. Vérten Sándor 2008. június 28. 23:06
  „Először is, Csongrád után nincs híd, előtte van, a szentesi tisza híd, és van a fahíd, amely néha, ha a víz viszonyok alakulnak, átmegy kompba. Nos ide sem ártana híd, a forgalmat ismerve. Másodszor, kellene ezen a hídon a mostani gyalogos sávon(ahol a kerékpárosok közlekednek, és elég rossz) egy kerékpársávot kialakítani, amelyet a gáton futó kerékpárúttal össze kellene kötni, mert így nagyon balesetveszélyes. Összességében kellene Szentesen és Csongrádon bővíteni a kerékpárutakat, mert Szentesen az elmúlt években nem épült kerékpárút, csak kerékpár sáv! És ez nagy különbség, de ezen is vitatkoznak a város vezetői! De ha már felújítás! Hány éve folyik a dilatációs szerkezet felújítása, amely néhány éve abbamaradt? Mostani helyzet, hogy az út felpupozódva, a nyomvonalakban tíz-húsz centis víz képes megállni egy-egy eső után, a hídon sebességkorlátozás van éppen ezért(na nem a nyomvályúk miatt)!Csak azt nem értem, hogy vásárhelyen ellenzéki "A" polgármester és mégis több pályázati pénzeket kapnak, és egyébbként is jobban fejlődik, mint az a város, ahol szocialista polgármester van! Mi ennek a titka?”
 • 4. a gipsz 2008. június 28. 22:49
  „A szentesi oldalon a hídfőt meg a gátat össze kellene kötni egy kerékpárúttal.”
 • 3. d 2008. június 28. 21:38
  „....na így lehet nagyot sí.........kitani.......”
 • 2. huszita 2008. június 28. 20:52
  „A fuvarozókkal megkötött mutyi 8 milliárdjából egy új hídra is futná! A kamionok úgy is tönkretesznek mindent!”
 • 1. Vappe 2008. június 28. 19:33
  „A szemét kormány romlásba viszi az országot, hidat újít fel!!!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád: két csendes hétvége augusztusban

Csongrád - Júniusban és júliusban nem lesz csendes hétvége a Körös-torokban, augusztus 9-én és 23-án… Tovább olvasom