Délmagyar logó

2017. 06. 28. szerda - Levente, Irén 22°C | 35°C Még több cikk.

Felújítják a csongrádi városközpontot

Csongrád - A művelődési központnál kezdődött, és a Szent Rókus-templomnál fejeződik be a csongrádi városközpont rehabilitációja. A több mint egymilliárdos beruházás tavasszal vesz lendületet.
Még nincs nagy felfordulás Csongrád központjában, de hamarosan lesz. A város szívében több mint egymilliárd forint értékű beruházást hajtanak végre egy nyertes uniós pályázatnak köszönhetően. Az 1 milliárd 158 millió forintos összköltséghez 923 milliós támogatással járult hozzá az Európai Unió. A művelődési központnál és a mozinál már megkezdődtek a felújítási munkák, és a református templom renoválásába is belefogtak. A Nagyboldogasszony-templom, a múzeum és az Apponyi utcai szociális intézmény homlokzatának felújítására kiválasztották a kivitelezőt. A városháza és a Justh Gyula utcai szolgáltatóház külső megújítása szintén hamarosan elindulhat.

Az erőltetett menetre azért van szükség, mert májusban már munkaterületté nyilvánítanák az átszabásra váró Kossuth teret és a Szentháromság téri parkot, amelyet a tervek szerint augusztus végén, szeptember elején adnak át. A belváros útburkolatának cseréje is gyors lesz: áprilisban kezdenék, hogy június derekára kész legyen, mert július elején ez a történelmi városrész ad otthont a művészeti hétnek. Addigra a már korszerűsített töltésen felszerelik a gátvilágítást is. A sort a Szent Rókus-templom zárja majd, de lehet, hogy csak ősszel, a felújítást ugyanis régészeti feltárásnak kell megelőznie.

Olvasóink írták

 • 18. Feketevár 2010. május 13. 15:37
  „Ideje,hogy az alföld egyik legszebb kisvárosának méltó központja legyen.Nagyon hangulatos lenne egy "harangjáték"/elektronikus,amihez egy erősítő,egy kapcsolóóra ,egy Mp3 lejátszó és két kültéri hagszóró kellene.kb.háromszázezerből kjönne.../Meghatározott időközökben eljátsszhatná pl.az"által mennék én a Tiszán ladikon...dalt,harangra hangszerelve.A hanszórókat a városháza erkélyére lehetne elrejteni.Perszen karácsonykor,nemzeti ünnepeinken más dallam is felcsendülhetne . Közérzetjavító és idegenforgalmi vonzereje is lenne...Ha az illetékesek elolvassák a hozzászólásomat és felkeltette az érdeklődésüket szivesen segítek! Hajrá Csongrád!”
 • 17. lapszemle 2010. március 14. 06:42
  „Hosszú évekig nagy árat fizet,ezért a város lakossága,mivel ez EU-s pénzből valósul meg,az önerőt a város hitelből fedezi a mi zsebünkre. Az időzités is nagyon jó elvégre kettő választás lesz az idén.
  Remélem nem téveszti meg a lakosságot,hogy ez szemfényvesztés, helyette sokkal hatékonyabb lett volna a folyamatos munkahelyteremtés. Diszburkolat, szökőkút pisiló angyalka nélkül még csak csak meglennénk egy darabig.
  Persze jól jön a plusz adózatlan jövedelem a projektmenedzsereknek. Bizzunk benne,lesz itt is elszámoltatás.
  Bele lehet ebbe is bukni,mint a BKV-ba.”
 • 16. delvidek 2010. március 08. 17:45
  „Akropolisz-Athen
  "Petöfi"-Szentes”
 • 15. bekoantal 2010. március 05. 00:06
  „Más oldalról.
  Tegyük fel, hogy elkészül (annyiért-amennyiért, addigra-ameddigre, olyanra-amilyenre).
  De MEDDIG FOG TARTANI? (mármint az állapota)
  Ez már rajtunk fog múlni, és nem a politikán!”
 • 14. LocalPt 2010. március 03. 17:49
  „Keletáru!

  NE MAGYARÁZZON!!!”
 • 13. keletaru 2010. február 25. 15:41
  „hank! A 80-s években több volt itt, mint most, csak ezt bent nem látják , vagy nem akarják látni ! Mert kell a képviselői illetményekre , miattunk s értünk , ezért másra nem telik ! Üdv Kuci”
 • 12. Öszintenő 2010. február 25. 12:24
  „Hank!
  A gáton megnövekedett a biciklis és a gyalogosok száma.
  Sok ember használja éjjel is a gátat(pl.:munkából hazamenet stb...)A gát kivilágításával nincs is gond, de ha jól meggondoljuk, akkor a Piroskavárosi része a gátnak már megint kimarad a kivilágításból.
  A többi hozzászólásoddal viszont egyetértek!”
 • 11. hank 2010. február 25. 00:26
  „Ez szép és jó, de:
  1) Gátvilágítás: minek? Épp az a szép arra, hogy látja az ember a csillagokat és nincs akkora fényzaj.
  2) Szentháromság téri park: először azt kellene megnézni, hogy miért pusztult le ennyire, miért nem tudnak rákölteni normálisan. Mert hiába költenek rá most tízmilliókat ha nem lesz miből fenntartani. A Körös-torok felé vezető út mentén sem képesek füvet nyírni (tisztelet annak a pár magánembernek aki ezt megteszi a kapuja előtt és azzal szemben). A gát Szentes felé vezető részén is nagy a gaz nyáron, majd amikor már szinte benövi a betont, akkor lenyírják, majd hetekig fújja a szél mindenfelé és végül begyűjtik pár hét után és huss vége is a nyárnak... Bár biztosan erre is van magyarázat, hogy miért jó ez így és a szentesi oldal miért szebb (a szomszéd gátja mindig zöldebb)

  Sokszor leírtam: annak idején a központi parkban tavasszal kavics csere, padok lefestése, friss új virágok ültetése jelentette a park tavaszi megújulását. Most pedig a kavicsos utat benövi a zöld növényzet.

  Szép ez a terv, de fenntartható lesz mindez amikor ekkora költségvetési hiány van és a város el van adósodva?

  Hank”
 • 10. Balotelli 2010. február 24. 17:26
  „"20 százalékkal lesz olcsóbb a szemétszállítás Makón, miután új szolgáltató,a hódmezővásárhelyi ASA nyerte el 10 évre a feladatot"
  így is lehet!”
 • 9. nemecsek 2010. február 24. 14:27
  „Aki adja a pénzt az dönti el, hogy mire adja. Ha tetszik, megírhatjuk a pályázatot - nem kötelező, ha nem, más írja meg. A megnyert forrást szigorúan arra lehet elkölteni amire adták. Ha nem élünk a lehetőséggel majd él más, mondjuk Szentes. Ha így lenne mindenki itt sírna, hogy Szentes hogyan fejlődik, milyen ügyefogyottak a csongrádi vezetők. Egyébként a központra már rég ráfért volna egy kis frissítés! Olyan hetvenes nyolcvanas évek filingje volt már egy ideje.”
 • 8. Öszintenő 2010. február 24. 11:18
  „Sokkal -sokkal fontosabb dolgok is lennének,mint egy szép szökőkutas főtér.(Pár utcával arrébb meg nyakig ér a sár. ) Az idén is rengeteg munkahely szűnt meg a városban. De ez csak azt zavarja aki közvetlenül érintett.(sajnos)”
 • 7. azénéletem 2010. február 24. 10:09
  „Gyanítom amennyit szokott!!”
 • 6. kollerandor 2010. február 24. 10:01
  „Mennyi munkahelyet fog ez teremteni?”
 • 5. mamus 2010. február 23. 21:57
  „az időzítés tökéletes”
 • 4. keletaru 2010. február 23. 17:55
  „" Felújítják a csongrádi városközpontot " Rossz a cím . Ez már nem város annak kicsi , falunak meg nagy ! Kíváncsi leszek mennyi lesz majd a végére amit tényleg beruháznak . Ismerjük Fő - fő -fő vállalkozó al-al al vállalkozó a végén az egész meg ki jön 20 000-ből ! Láttunk mi már játszóteret 60 000000.-milláért . Meg azt is mi lett vele ! Meg a felelősökkel ! S mind ezt az isten adta népért, mi ???? Párt kasszák meg dugik !! De mibőőőőőől ? Üdv Kuci”
 • 3. azénéletem 2010. február 23. 17:00
  „Itt nagyon sok pénzről van szó! Nem lehetne végre a Batsányi Kollégium épülete melleti kb. egy méter széles sártengert megszüntetni! Több éve, mikor az úttest és a viakolor járda közé bazaltkövet raktak kimaradt ez a keskeny sáv. Már akkor sem értettem, de azt mondták majd azt viakolorral burkolják. Azóta sem! 2001 óta hordja /csapadék esetén/ 45 percenként több száz tanuló a sarat a kollégiumba. Persze lehet mondani, hogy közlekedjenek a járdán és akkor nincs sár! Ez soha nem működött!”
 • 2. timoboll2 2010. február 23. 12:45
  „Ejnye Power!

  Hát mindig ilyen felesleges dolgokkal foglalkozol-foglalkozunk!! Munka? Ugyan már, spekulálni kell, mindenki legyen bankár vagy informatikus!

  Lesz majd nyitott trapéz alakú zenére programozható szökőkút is, (ez megmaradt bennem, amikor tavaly a gong rádió bemondta) valószíneleg a sok pártkatona abba fújja majd bele a rohadt taknyát, akik az elmúlt években (60 évben) kollaboráltak itt össze-vissza.

  qui prodest??”
 • 1. Power 2010. február 23. 12:33
  „Az emberek rehabilitációjához és a munkahelyteremtéshez is hasonló mértékű uniós támogatásra lenne szükség.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csongrád nem táncol gúzsba kötve

Csongrád - Nem fogadta el pénteki ülésén a város idei költségvetését a csongrádi testület, Koncz… Tovább olvasom