Délmagyar logó

2017. 01. 18. szerda - Piroska -7°C | 1°C

Festékboltból tárház lehetne

Csongrád – "Utoljára, ha jól emlékszem, festékbolt üzemelt itt. Régóta üresen áll, több csongrádinak is eszébe jutott már, hogy jó volna hasznosítani."
Mindent Csongrádról

A delmagyar.hu hivatalos csongrádi Facebook-oldala, nem csak csongrádiaknak!

– Frekventált helyen van az ingatlan, nyáron sok erre a turista, gondoltam, miért is ne lehetne belőle egy kiállítóhely – mutatott körbe a könyvtár és a múzeum igazgatója, Illés Péter a Fő utca 30. szám alatti helyiségben. A város képviselő-testülete a múlt héten bólintott rá az ötletre: a korábbi boltot novemberig ingyen használhatja a tárház. Egy helybeli gyűjtő kollekciója lenne az első tárlat, a férfi mindent gyűjt, aminek motorja van, magyarázta Illés Péter. Az, hogy megvalósul-e az elképzelés, a napokban kiderül, az illető ugyanis közben egy másik, jelentősebb látogatottságú helyre is felkérést kapott.

– Ha mégsem jön össze az elsődleges terv, akkor sem adjuk fel az elképzelésünket. Biztosan találunk olyan alkotókat, akik szívesen bemutatkoznának. Nekünk az a célunk, hogy minél több látogatót vonzzunk be a kiállítóhelyeinkre. A kezdet talán nem lesz könnyű, de ha beindul, hátha más is kedvet kap – összegezte a terveket. Az elképzelések szerint közcélú foglalkoztatott kalauzolja majd körbe a látogatókat. Nyáron sok külföldi turista tölt el Csongrádon hosszabb-rövidebb időt, őket is szeretnék megszólítani. Elárulta: egy másik, eddig a környéken egyedülálló nyári attrakcióval is készülnek. A Körös-torokban strandkönyvtárt létesítenek, amelyre például Siófokon látott kitűnő példát. A tervek szerint ez egy kiszuperált italhűtő lesz, tele könnyen emészthető, vakációzáshoz való olvasmánnyal. Aki a strandolás idejére kiválaszt egyet, attól csak annyit kérnek majd: vigyázzon rá, este épségben hozza vissza.

Olvasóink írták

  • 1. pirosmanci 2013. július 09. 20:40
    „Háztartási bolt volt valamikor, sok-sok, a háztartásban nélkülözhetetlen - és használható! - aprósággal.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Búvárok is segítik a csongrádi gátépítőket

A magas tiszai vízállás lassította a munkát a csongrádi gáton, de az árhullám levonulása óta jól haladnak a kivitelezők. Tovább olvasom