Délmagyar logó

2018. 04. 24. kedd - György 13°C | 25°C Még több cikk.

Filmmontázs a csongrádi képviselő-testületi ülésekről

Csongrád - „Hazudsz, mint a kutya!" „Mondja ezt képviselő úr a mikrofonba, jó?!" Ez a lapunkban már idézett szóváltás is hallható – és látható! – abban a kisfilmben, amit a csongrádi képviselő-testületi üléseket közvetítő Csongrád Tv tett fel honlapjára. A humormontázst még nem látták a városvezetők: többen csak most ismerkednek az internettel.
„Hogy a mai afférokat, így például a polgármester viszonylagos agyalágyultságát elkerüljük, elképzelhető, hogy rendes testületi ülés áprilisban és májusban is kettő lesz." „A szőlőhegyet meg kell nézni! Az már egy dzsungelnek felel meg. Állítom, hogy a szomszédomban egy afrikai oroszlán, de már lehet, hogy egy elefánt is meghúzódhatna, olyan gaz van." „Szünetet tartottunk, és tudjuk mindannyian, miért volt szünet, viszont annak eredményét nem tudjuk, és nem hallottuk. Úgyhogy én szeretném, hogy ha elhangozna."

A csongrádi képviselő-testület egyik komoly pillanata Fotó: Bíró Dániel
A csongrádi képviselő-testület egyik komoly pillanata
Fotó: Bíró Dániel

Ilyen képviselői megnyilvánulásokat gyűjtött csokorba a Csongrád Televízió, amely immár 13 éve közvetíti a csongrádi önkormányzat üléseit. A médium honlapjára felkerült, 11 perces összeállításba az utóbbi hónapok tanácskozásain felvett, adásban már lement, humoros vagy frappáns beszólások kerültek be. Donka Ferenc, a televízió vezetője lapunk érdeklődésére elmondta, a korábbi évek ülésein is voltak nem mindennapi felszólalások, de sokáig ők maguk is átsiklottak ezeken. Egy ideje viszont gyűjtögetni kezdték a sziporkákat, ennek eredménye a mostani montázs, aminek reményeik szerint lesz folytatása, hiszen a csongrádi városatyák bármikor képesek a meglepetésre.

Bár még nem látta, jó ötletnek tartja az összeállítást Bedő Tamás (MSZP). A polgármester – aki valóban emlékezetes csörtékbe bonyolódott ellenzéki képviselőkkel – bevallása szerint csak ritkán szokta visszanézni magát a tévében. A száját olykor szabadjára engedő Nagypál Sándor (Összefogás Csongrádért Egyesület) sem látta még magát a képernyőn, és internetezni sem szokott. Lapunknak azt mondta, megtartja ezt a szokását, de az általa elmondottakat természetesen vállalja. (Amikor azt mondta, „hazudsz, mint a kutya!", a mikrofonja ki volt kapcsolva, a kamera azonban felvette az „élő hangot".) Ternai Lászlónak (Fidesz) sincs ellenére, hogy bekerült a montázsba. Még ő sem nézte vissza magát, de szánni fog rá időt, csak még most ismerkedik a világháló alkalmazási lehetőségeivel. Az egyik képkockán bukósisakban látható az ülésteremben. Már nem emlékszik rá, miért tette a fejére. Szerinte annyit sírnak a képviselők a tanácskozásokon, hogy néha nevetni is muszáj.

Olvasóink írták

 • 9. sotesz 2008. október 13. 08:50
  „Nem találom érdekesnek, sem viccesnek a film-montázst. Nem kell ezen csodálozni, hogy Csongrád Parlamentjében ilyesmi történik. Nézzük csak meg, hogy kik képviselik a lakosságot! Hatalomra vágyók. Egyik-másik itt "kupálódott" ki. Sem beszélni, sem viselkedni nem tudnak. Tisztelet annak a pár kivételnek.”
 • 8. bohóc 2008. október 12. 21:03
  „..."bukósisakban látható az ülésteremben. Már nem emlékszik rá, miért tette a fejére." Ez a jellemző a fideszesekre. Cirkusznak nézik a képviselő-testületet, ahelyett, hogy dolgoznának, például megtanulnák, mi az az internet.”
 • 7. lelépő 2008. október 12. 20:57
  „Ful, te mindenhol a tűzoltással jössz elő? Lépj le!”
 • 6. Ful 2008. október 12. 20:52
  „Felháborítja a tűzoltó állományt, hogy a jövő évi költségvetés tervezetben a kormány nem tervezi pótlékuk rendezését, miközben a fegyveres és rendvédelmi szféra többi szervezeténél (vám- és pénzügyőröknél, a börtönőröknél, a rendőröknél) ezt megteszik.

  A tűzoltókat a kormányzat ingyen munkára kötelezi, mert amíg más munkavállalóknak heti 40 órát kell dolgozniuk, addig a kormány a tűzoltóknak heti 48 órát ír elő, ám a heti 8 órás különbséget nem fizetik ki részükre. Az egyébként jogos igényeknek a tűzoltók egy jelentős része nem kíván törvénytelen eszközzel (sztrájkkal) érvényt szerezni. A hatályos 1996. évi XLIII. Törvény a fegyveres szervek hivatásos állományú tagjainak szolgálati viszonyáról (HSZT) kimondja, hogy az érdekképviseleti szervek e törvény keretei között szabadon működhetnek és gyakorolhatják jogosítványaikat. Sztrájkot azonban nem szervezhetnek.”
 • 5. cicvarek 2008. október 12. 11:26
  „Inkább tragikus, mint humoros. Úgy látszik, agyilag erre futja a megszólaltatott, bemutatott képviselőknek. De ha a lakoságnak ez kell- mert ez kell, hisz pl. Nagypál Sándort hányszor választották meg, mint exmunkásőrt, polgárőr parancsnokot, vagy Ternai elvtárs/urat, - akkor ezt kapják.
  A Csongrád teve is szépen bemutatkozott: elég alacsony szintere lőtte be a színvonalat. Ez humor?
  "Röhej"-nek: persze a pártok is megnézhetnék, kiket indítanak,de a lakosok meg nézzék meg, kire voksolnak.”
 • 4. ROBI 2008. október 12. 10:55
  „Az egészet a tiszapartról kellet volna felvenni, megnéztem volna őket a szúnyogosból. Mégjobb buli lett volna.Megérdemelnék. Ez a való világ.”
 • 3. kpz 2008. október 11. 13:25
  „Megnéztem. Szörnyű.
  http://www.csongradtv.hu/video/beszolasok.wmv”
 • 2. röhej 2008. október 11. 13:12
  „"csak most ismerkednek az internettel"
  A képviselőket még mielőtt egy párt indítaná őket a választásokon, vizsgáztatni kellene, hogy mit tudnak, mire képesek.”
 • 1. Kuci 2008. október 11. 08:59
  „Ne feledjük ebben az évben is 13MFt.-t kapott a FALU-tól a Csongrád-tv . S lehet ekkor már nem lessz humor érzékük ezeknek a jóképességüeknek ( direkt nem írtam képviselőt , nem érdemlik meg / szerintem /) s van egy javaslatom Katasztrófa turizmusban kellene gondolkodni ennek a vezetésnek , az elmúlt évek tapasztalata alapján . Úgyanis ott nem kell semmi szolgáltatást biztosítani , s itt minden adott hozzá .................”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Fényárt szeretnének a csongrádi fahídnak

Csongrád - Díszkivilágítást szereltetne a csongrádi fahídra Murányi László. Az önkormányzati… Tovább olvasom