Délmagyar logó

2017. 07. 21. péntek - Dániel, Daniella 22°C | 35°C Még több cikk.

Foghíjas az agrárcentrum

Nem költözik át a csongrádi földhivatal a Justh Gyula utcai volt bírósági épületbe, így foghíjas lesz az egyablakos ügyintézés érdekében létrehozott agrárcentrum. Az irodaház emeleti irodáiban kapnak helyet ősztől a helyi politikai szervezetek, a földszinten pedig a Démász ügyfélszolgálatát rendezik be.
A homokhátsági hulladékgazdálkodást irányító munkaszervezet már átköltözött a Justh Gyula utcai volt bírósági épületbe, a csongrádi földhivatal azonban – a korábbi hírekkel ellentétben – a Fő utcai székházában marad. Így némiképp foghíjas lesz az agrárigazgatási centrum, amit az irodaházban rendez be az önkormányzat. Korábban ugyanis arról határoztak a Tisza-parti városban, hogy az egyablakos ügyintézés érdekében egy épületbe telepítik a csongrádi hatóságokat. Várhatóan szeptembertől itt működtet majd irodát az APEH, az FVM jogutódja, a mezőgazdasági szakigazgatási hivatal, továbbá szintén a földszinten kap helyiséget a Démász ügyfélszolgálata.

A városházán azt szerették volna, hogy a földhivatal is áttegye székhelyét a Justh Gyula utcába, a megyei hivatal – mindamellett, hogy az agrárcentrum ötletét üdvözölte – viszont csak akkor adta volna áldását a költözésre, ha egyrészt Csongrád kifizeti a jelenlegi telephely kialakítására elköltött közel hétmillió forintot, másrészt a település saját költségén vállalja az egyéb tárgyi feltételek kiépítését az új irodaház emeletén. Mivel az önkormányzat mindössze kétmillió forintot tudott áldozni az épület belső átalakítására és akadálymentesítésére, a város kifarolt a további egyezkedésből.

A földhivatalnak szánt emeleti helyiségekben feltehetően a horgászegyesület, illetve a pártok helyi szervezetei kapnak helyet, de szó van még arról is, hogy a hegyközség, a polgárőrség, valamint a siketek és nagyothallók csongrádi köre ugyancsak itt nyisson irodát. Bedő Tamás polgármester érdeklődésünkre elmondta, egyelőre nincs meg az irodaház lakóinak pontos névsora, de az biztos, hogy csak azoknak szorítanak helyet, akik fizetik a közös költségeket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

200 millió az árkokra Csongrádon

Kétszázmillió forintos minisztériumi támogatást nyert Csongrád a városi csapadékvíz-elvezető… Tovább olvasom