Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 18°C | 27°C Még több cikk.

Főigazgatói elismerés Csongrád polgármesterének

Csongrád - A nemzeti ünnep alkalmából dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója ajándéktárgy jutalomban részesítette a védelmi bizottság elnökeként végzett munkájáért dr. Kőrösi Tibort, Csongrád város polgármesterét.
Dr. Kőrösi Tibor a 2010-es választások óta látja el a Csongrád város polgármesteri, és a Helyi Védelmi Bizottság elnöki pozícióját. A honvédelmi körzet ezen időszakban is bővelkedett káreseményekkel, ami visszavezethető volt a természet szeszélyességére és emberi hibákra, mulasztásokra egyaránt.

Főigazgatói elismerés Csongrád polgármesterének.
Főigazgatói elismerés Csongrád polgármesterének.

A 2010/2011 évben bekövetkezett rendkívüli belvíz okozta károk felszámolása során kimagaslóan irányította a védekezésben részt vevő szervek, szervezetek tevékenységét.

Kinevezése óta több nagyobb káresemény felszámolásában aktívan részt vett, többek között a – szinte minden évben kialakuló - kánikula helyzet során, a 451-es úton történt román buszbalesetnél, vagy a csongrádi Dózsa György téri tűzesetnél. A lakossággal való kapcsolattartása minden esetben kiemelkedő volt, hiszen a baj órájában személyesen jelent meg a kárterületen, segítve a védekezést, a lakosság megnyugtatását.

Haladéktalanul intézkedett a lakosság alapvető ellátásának biztosításáról a normál életkörülmények helyreállításáig. Magabiztosan végezte és jelenleg is végzi a védekezés helyi irányítását kiemelten kezelve a lakosság védelmét.

Olvasóink írták

 • 7. Marona 2012. október 24. 22:09
  „A barátokról csak annyi, hogy :
  Néhány sündisznó roppant fázik egy téli éjszakán. Összebújnak hát, hogy egymást melegítve védekezzenek a hideg ellen. De minnél jobban összebújnak, annál jobban érzik egymás tüskéit, annál jobban szúrnak. Próbálnak hát távolodni. Csakhogy akkor ismét dideregnek. Valahogy így van ez az emberrel is. Ha eltávolodik társaitól, minden kihűl körülötte, rideg lesz az élete. Ha közelít hozzájuk, némely szúrást, esetleg akaratlan tüskét el kell viselnie.”
 • 6. Juccus 2012. október 22. 10:52
  „Jéézuusooom *****, ****** !!!!négy!!44
  Ehhez egyszerűen nem tudok mit írni!”
 • 5. Turul2 2012. október 21. 14:23
  „Szeretném,ha a polgármesterünk kitüntetést kapna,ha :
  1.Munkalehetőséget hozna a városba(de nem 47 000 Ft-ért)
  2.Itt tartaná a fiatalokat.
  3.A fizetése töredékét felajánlaná nemes célra(a képviselőkét is).
  4.Fejlesztésekkel foglalkozna,nem azzal,hogy össze jön -e 10.-ére a fizetésük.
  5.Tárgyalásokat végig ülné,és nem arra hivatkozna,hogy haza kell mennie.......................”
 • 4. Marona 2012. október 21. 10:05
  „Ha én ezt tudom, hogy a védelmi bizottság vezetője két éve? Most másképp gondolok arra, hogy csődbe vitte Csongrádot... És még a katasztrófa területén is megjelent! Minden esetre, ha egyszer mégis tanárként találkozunk, gondolni fogok az érdemeidre Tibor!”
 • 3. natessek 2012. október 21. 00:41
  „:D tiszta ötvenesévek :D a dumája mellett kopasz is :-) . A másik se kutya, ötvenhat-ötvennyolc éve már a kinézete alapján is alkalmazták volna. ..vagy alkalmazták is? ja, bocs. Túl fiatal vagyok. Megyek én is Münchenbe :(”
 • 2. Egyolvasó 2012. október 20. 20:35
  „Jók ezek az ünnepek, egy rakás olyan kap elismerést, kitüntetést, ne adj isten pénzjutalmat, akik biztos rászolgáltak. De ha nem akkor biztos egy bizonyos körön belül ül, és valami égbekiáltó jó cselekedetet vitt végbe.”
 • 1. spityu70 2012. október 20. 18:40
  „Nem tudom, hogy kaphatta meg az elismerést mikor nem is nagyon nagy kár esemény a városban és a környéken? Azokat amiket felsoroltak a cikkben azokat amúgy is el kellett volna látnia. Miért nem az akkori polgármestert tüntetik amikor voltak a nagy árvizek. De hát katasztrófa vezető is Orbán embere és a polgármester meg fideszes, kell valami díj neki.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Csák László, a csongrádi hangász

Csongrád művészeti, és zenei életének egyik emblematikus személyisége Csák László. Tovább olvasom