Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 16°C | 27°C Még több cikk.

Folytatódik az egészségváros ügye

Csongrád - A befektető eddig nem kérelmezte, hogy belterületbe vonja az évekkel ezelőtt tervezett egészségvárosnak helyet biztosító földet, az önkormányzat továbbra is fenntartja azt az igényét, hogy a vállalkozás egy elmaradt áfatételt megfizessen.
Többek között erről is szó lesz a mai testületi ülésen. Két napirendi pont kapcsán is felmerül: mi tarthatná a fiatalokat a városban, milyen intézkedésekre volna szükség az ifjabb generációi érdekében. Megvitatják azt is, hogy az Iskola utcai ebédlőt bérbe adják a katolikus általános iskolának, a Tourinform-iroda feladatait pedig egy egyesületnek adják át. Két városi cég vezetésével kapcsolatban is döntés várható: a könyvtár élére nyílt, míg a városellátó vezetői székébe a tervek szerint zárt ülésen szavaznak a városatyák.

Olvasóink írták

 • 11. keletaru 2012. december 28. 19:03
  „MINT látszik EL SZÁMOLTATÁS nélkül .....Értünk !!! Miattunk ???!!! Nekünk ??!!! FACEBOKOT már nrm is követem ! Üdv Kuci ( Lévai Attila )”
 • 10. keletaru 2012. december 23. 11:04
  „deszka ! A legszebb a ZÁRT ÜLÉSEN döntenek , " köz "- feladatott ellátó vezetőkről ! Na így biztos a SZAKMAI alap szerintem .....lásd uszodánál is volt érdekes forgási sebessége a vezetőknek egy időben . Az is a közösből volt fizetve , persze vállalta is a felelősséget a döntő bizottság !!!! Mint mikor kiderül az egyik dalpolgár mester még külön díjazást kap , mert mikor dalpolgár mester nem tud tanácsot adni csak akkor mikor KÜLÖN díjazzák ! Mint itt is aki rosszul írta meg a számlát a telek adás vételről , a szerződést az is vállalja felelősséget !!! Ennek ellenére ugyan úgy döntenek gazdasági ügyekben , s ja ez mennyibe kerül a közösből az itt bocsánatos bűn , nem pedig hanyag kezelés !!! Hisz nekik "ez" nem fáj.....ééééés különben is ez csak egyedi eset s egy ember fröcsög miatta , tehát nem ügy !!! Ezért NEM kell elszámoltatni senkit ?! Üdv Kuci”
 • 9. deszka 2012. december 22. 18:21
  „Az önkormányzat élen jár a fiatalok "távoltartásában",hiszen rendszeresen vidékről nevez ki vezetőket,"zárt ülésen",olyan posztokra melyre lenne helyben is jelentkező.”
 • 8. KamuNeni 2012. december 22. 14:32
  „A napirendi pontnak ajanlanam hogy kerdezzek meg a fiatalokat mi tartana ott oket. A hulye is ott kerdez ahol szamit. Utanna az szerint cselekedjenek amit tamultak a fiataloktol.”
 • 7. keletaru 2012. december 22. 08:51
  „hank :-( Sajnos a legtöbb fiatalnak NINCS jövő képe ( statisztikák alapján szüleiknél laknak 28-32 évesen divat ! ) ! Akkor miről kérdezzük ?! Mikor e politikailag nagyon függő világban, a kemény szakembereknek is vándorolni kell ( ha nem megfelelő a szín érzéke ) !! A megélhetésért .....Sült galamb elvben még mindég látszik ITT valakik tényleg elhiszik , hogy létezik !!!! Mikor "szakmák" után nincs érdeklődés ! Mennyi asztalos is végez ebben az évben pl. ? Savanyúúúúúan ki kell mondani ha a mellettünk lévő kistelepülésen nem lenne a nagy munkáltató akkor ITT még ennyi sem lenne ! A HA így HA úgy gondolkodás miatt .....azért volt itt egy két beruházó aki nagy gázzal hajtott el a parkolóból "gondolom" . Üdv Kuci”
 • 6. hank 2012. december 21. 19:21
  „Érdekes: "Tourinform-iroda feladatait pedig egy egyesületnek adják át". Nem teljesen értem, hogy ez miért jó. De melyik egyesületnek? Jó lenne ha ilyen "apró" információ bekerülne.

  Egyébként a fiatalokat kellene megkérdezni, hogy miért mennek el a városból és nem egy másik generációnak megmondani, hogy szerintük mi az ok. Nem ez lenne a logikus?”
 • 5. pisztolyos 2012. december 21. 18:53
  „Az egészség városról pedig:Álom, álom édes álom álom kép.....”
 • 4. pisztolyos 2012. december 21. 18:49
  „"szegedi07"Ne zavarjon de a képviselők nagy része már az előző két ciklusban is a helyén ült,sőt az utolsóban a jobb oldaliak voltak többségben.Mi egyszerű földi halandók is örülnénk ha ebből a nagy munkából érzékelnénk már valamit.És nem 20 év múlva,ha nem most, mivel mi most élünk.Ennek ellenére én is sok sikert kívánok minden képviselőnek párt állástól függetlenül aki a lakosságért dolgozik ,nem csak Csongrádon hanem Szegeden is.Üdv.”
 • 3. keletaru 2012. december 21. 16:28
  „Jó lenne a VAKÍTÁST CIRKUSZT befejezni .... Tényleg elkezdeni dolgozni a testületben ÚJRA VÁROS legyünk !!! Ne mindég UTÁNOZNI másokat , GONDOLKODÓ JÓZAN PARASZT ÉSSZEL ELŐRE LÁTÓ , fejlesztéseket ide hozni . IGAZI FELELŐSSÉG TUDATTAL REÁLISAN !!! S abba hagyni a HA így HA úgy gondolkodást , földön járást újra tanulni . ÉRTÜNK ?! MIATTUNK ?! NEKÜNK !? .....arany festék nélkül ! Üdv Kuci ( Lévai Attila )”
 • 2. szegedi07 2012. december 21. 16:05
  „A régi kommunista városvezetés után végre a városért és a lakosságért dolgozó polgármester és képviselők vannak. Jó munkát, kitartást, sikerekben gazdag boldog új évet kívánok Nekik.
  "Egy volt csongrádi"”
 • 1. pisztolyos 2012. december 20. 18:51
  „Mi tarthatná a városban a fiatalokat? Ha a fidesz a többi parlamenti csodával együtt eltakarodna a parlamentből,és független, vissza hívható nem saját zsebre dolgozó ,józan gondolkodású képviselőink lehetnének.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Segélycsomagokat osztottak Csongrádon

Élelmiszer segélycsomagokat osztottak a napokban Csongrádon a nemrégen felújított Ének-Zene Általános Iskola új ebédlője mellett. Tovább olvasom