Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Fontos a városnak a helyi média, de Csongrád nem vesz tévét

Csongrád - A Csongrádi Hírek zavartalan tanyai terjesztését is megoldják, 4 órás helyi rádióműsor is lesz, és ragaszkodnak a helyi tévéműsorokhoz is – derült ki a csongrádi testületi ülésen.
Mintegy 3 órát vitatkoztak, érveltek pró és kontra a Csongrádi Városkép Kulturális, Szabadidő és Turisztikai Szolgáltató Nonprofit Kft. tevékenységéről szóló beszámoló tárgyalása során. Szűcsné Sárvári Anita ügyvezető szóbeli kiegészítéséből kiderült: a 2011. január 27-én alakított társaság tavaly év közben körülbelül 20 milliós veszteséget volt kénytelen elkönyvelni, mivel az általa átvett intézmények már az első negyedévben elköltötték éves keretüket. Ezt a hiányt az év végére sikerült 5,9 millió forintra csökkenteni. A Városkép kezelésébe adott kulturális és idegenforgalmi feladatok 2008-ban 71, 2009-ben 64, míg 2010-ben 74,7 millió forintot emésztettek fel.

A közvetítések továbbra is maradnak. A szerző felvétele
A közvetítések továbbra is maradnak. A szerző felvétele


Nagy vitát váltott ki a Szűcsné által készített üzleti terv, amely erre az évre 100 ezer forintos nyereséggel számol. A kft.-hez tartozik a helyi, ingyenesen terjesztett újság kiadása, betervezték a helyi rádióadással kapcsolatos kiadásokat, illetve a tévésugárzás díjait is.

Pedagógiai díj – zárt ülésen

Zárt ülésen döntöttek a képviselők arról, hogy idén Széll Gábor történelem–latin szakos középiskolai tanár kapja meg a város Pedagógiai díját. A kitüntetést a pedagógusnapi ünnepségen adják majd át.

A hozzászólók közül Nagypál Sándor képviselő információi szerint az évi 6,5 millióból finanszírozott Csongrádi Híreket késve vagy egyáltalán nem kapják meg néhányan a bokrosi tanyavilágban élők közül, így ők – vélte – ki vannak zárva ezzel a város életéből. (A lapot a tanyagondnoki szolgálat munkatársai viszik ki.) Kis Péter városatya szerint a helyi lapra éppen ingyenessége miatt úgy tekintenek, mint a reklámújságokra, ezért azt javasolta, hogy az egyes számokat egy gombóc fagyi áráért, azaz 120–150 forintért árusítsák.

Kőrösi Tibor polgármester válaszában elmondta: körülbelül 2200 forinton múlik, hogy a tanyán élőkhöz is időben eljusson a lap, így a helyzetet gyorsan orvosolják. A városatyák érdeklődtek a helyi tévéközvetítés költségéről is, illetve arról, valóban meg akarja-e azt vásárolni a város. A polgármester hangsúlyozta: havonta 1,1 millió forint támogatást kap a testületi üléseket és a különféle városi rendezvényeket megörökítő, illetve azt sugárzó Csongrád tévé, és a város nem kíván lemondani erről a médiamegjelenésről – amíg finanszírozni tudja. Megvásárolni azonban nem akarja a helyi tévét működtető kft.-t. Elárulta, a Gong rádióval folytat tárgyalásokat. Annyi biztos, hogy az 4 óra műsoridőt szán a helyi híreknek, ám annak pontos ára még üzleti titoknak számít. A városvezető annyit elárult, hogy kevesebbet kért a Gong, mint amennyit erre a célra a város költségvetésében elkülönítettek. Pap Gabriella alpolgármester arról szólt, hogy nőttek a Városkép feladatai, és bár zömében kulturális intézményeket működtet, mégis megpróbál bevételt teremteni. Cáfolta azokat a városban – állítólag – terjedő híreket, miszerint a Városkép csak egy kifizetőhely lenne.

Olvasóink írták

 • 4. spagetti 2012. május 29. 06:45
  „A hozzászólók közül Nagypál Sándor képviselő információi szerint az évi 6,5 millióból finanszírozott Csongrádi Híreket késve vagy egyáltalán nem kapják meg néhányan a bokrosi tanyavilágban élők közül, így ők - vélte - ki vannak zárva ezzel a város életéből. (A lapot a tanyagondnoki szolgálat munkatársai viszik ki.
  Kedves Sanyi bácsi!! Nem csak szölök közt élnek emberek a tanya világban, mi a 451-es úton lakók sem kapjuk meg , pedig minket is érdekelne,”
 • 3. Robinho 2012. május 25. 22:35
  „Kedves Tromi! A Csongrádi Hírek újságban a programokról van tájékoztatás (persze nem mindegyikről sajnos, de ezzel kapcsolatban forduljon a szerkesztőhöz), bár ezenkívül az újságot inkább nem minősíteném, eddig jómagam csak negatív véleményt hallottam róla.”
 • 2. tromi 2012. május 25. 10:44
  „havi 1,1 milla nem sok?! Rengeteg! Érdemi információt egyáltalán nem közöl. Utólag értesít mindenről. Este 7, 8 reggel 8 a műsor idő. Fürdetés reggeli óvoda. Valószínűleg nem ez a réteg van megcélozva. Ezen az áron lehetne egy párlapos összefoglalót nyomtatva kiadni!!! PROGRAMFÜZETTEL!Vagy esetleg nincsenek is programok? Mert sajnos úgy kell vadászni hogy kicsikkel hová tudunk esetleg a hosszú hétvégén elmenni, mert csongrádról nem tudunk semmit! Pedig a várostáblán belül lakunk, csak nem a művház mellett! Kérjük a programokat nyilvánossá tenni!”
 • 1. keletaru 2012. május 24. 19:56
  „Mint választó " polgár" azt vettem észre eme médiákat egyesek PÁVÁSKODÁSRa használják ! DRÁGA pénzért ! Főleg azok akik nem tudják mi a nettó , és bruttó közti különbség ! Persze ezt mind mind miattunk , értünk ,nekünk teszik a bagázs tagjai .....lényeg a cirkusz ! Mert azért ne FELEDJÜK a ZÁRT ülések miről szólnak OTT ahol nincs már média !!! Üdv Kuci”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A csongrádi II. Sárkányos Pünkösd programja

Idén második alkalommal rendezik meg a Csongrádi Sárkányok a pünkösdi sportos napot a Városi… Tovább olvasom