Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Fröccs – rekordpohárban

A nagymágocsi Károlyi uradalomban soha nem volt ismeretlen a mulatozás. Ez a dicséretes hagyomány megmaradt a mai napig a nagyközségben, ahol a hét végén megrendezett falunapon a Jedlik Ányos Szikvízkészítők Lovagrendje kiállította Guinness rekord méretű poharát.
A nagymágocsi Károlyi uradalomban soha nem volt ismeretlen a mulatozás. Ez a dicséretes hagyomány megmaradt a mai napig a nagyközségben, ahol a hét végén megrendezett falunapon a Jedlik Ányos Szikvízkészítők Lovagrendje kiállította Guinness rekord méretű poharát. Ugyanis egyesek nem átallanak a melegben alkoholt, uram bocsá bort inni, a nyár sokaknak a gyöngyöző hideg fröccsök ideje...

Mit ér egy pohár üresen? – így gondolkodtak a lovagrend tagjai, és lelkesen megtöltötték azt kisfröccs arányú (fele bor és fele szóda) óriás fröccsel. Tóth Imre a lovagrend nagymágocsi tagja készítette a hitelesített 236 liter űrtartalmú poharat, melyhez több rekord tartozik (például a legnagyobb adag málnaszörp is ebben készült). A poharat 2006 augusztusában avatták fel 206 literes habzó borral a győri fröccs fesztiválon, majd ezt a Guinness rekordot később Kecelen 220 literre módosították.

Nagymágocson 200 liter fröccs készült cserszegi fűszeres borból és szódavízből, némi jég hozzáadásával a rekord pohárban. Napnyugta után öntöttek fel – na nem a garatra, hanem a pohárba – és két óra múlva már csak a fele volt meg, melyet a hajnalig mulatók egész este kóstolhattak.

V. F.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Uniós pénzek Csanyteleken

Csanytelek - Forgó Henrik csanyteleki polgármester a magyarországi Leader-központ meghívott… Tovább olvasom